Merhabalar,
Ustalara özenerek birkaç defa yapım; tulumsuz eldivensiz kovan kontrolü. 06/05/2015 de yine aynı yöntemi uygulamak istedim, senmisin... Elimde bir çerçeve var kontrol ederken çerçeveden fırlayan bir arı sağ el baş parmağımın üzerinden soktu, soktu ama kendimi savunamadım çünkü elimde bir çerçeve dolusu arı vardı. Artık yapacak birşey yok arı sokuyor, sokuyor ama arı iğnesinin çevresinde 360 derece döndü, zevkle.
Önemsemedim, nasıl olsa 8-10 defa daha sokmuştu; iki üç gün içerisinde tatlı tatlı kaşınarak iyileşiyordu. Ama bu öyle olmadı; sokulduktan hemen sonra diğer elimde kaşıntı oldu, yaklaşı 10 dk içinde kulak zarlarımın ve yüzümde ateşlenmeyle şişliklerin olduğunu hissettim, belki şişmiyordu kan basıncı artıyordu belki de ben öyle hissediyorumdur. Gözümde de yanmalar oldu, bakışlarımın değiştiğini hissediyordum.
Velhasılı, aile hekine gittiğimde bana hemen iki iğne enjekte ettiler ben ayaklandım, ayaklandığımda bayılma moduna girdim ve beni tekrardan yatırdılar. Bir saat sonra ayaklanabildim ancak.
Daha Fazla uzatmak istemiyorum, alerjim olmamasına rağmen arı iğnesi beni nasıl etkiledi bir anlam veremedim.
' Arı kontrolleri yaparken siz siz olun yiğitlenmeyin, tedbiriniz elden bırakmayın'