0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar Merhaba44 adet ana arı çiftleştirme kutusu yapıldı. Destekleme ( stoklama ) kovanlarının yapımına başlayacağız.44 çiftleştirme kutusu için çok olmasında fayda vardır ama en az kaç adet olması ilk etapta işimizi kolaylaştırır.44 x 4 = 176 çerçeve176 / 20 = 8,8 9 Kovan Doğrumudur ?
Destekleme (stoklama) kovanı Bildiğiniz gibi arılar, giriş deliğine göre dikine petek örenler "kılıç arı" yatay örenler "kalkan-kalbur arı" olarak adlandırılmışlar. Tahminime ve ördükleri dalak yönlerine göre bizim çalıştığımız arılar da kalkan arı gibi çalışıyorlar. Bu durumda stoklama kovanın giriş deliğini dar yüzey yerine geniş yüzeyde oluştursak. Hem arının çalışması hemde savunması bakımından Nasıl olur?
Mehmet bey,Destekleme kovanının girişi daha büyük yapılıp arı nüfusuna göre daraltılabilir veya genişletilebilir.Bu kovanların altında 10*15cm. genişliğinde havalandırma deliği olduğundan havalandırma sorun olmuyor.Giriş deliğinin dar olması kovan savunması için daha iyidir.
Soruyu düzgün soramadım. Özür arkadaşlarBen giriş deliğini, stoklama kovanının geniş olan yani şekle göre yan duvara açsak acaba nasıl olur demek istemiştim.
Stoklama kovanı hakkında epey eksiğim var.Sıkıştırmaya gerek yoksa, elimdeki kemer ballı çerçeveyi sonuncu duvarla değiştirsem ve şerbet versem.Aldığım balları da ana arı üretimi için minyatür çerçevelere kesip kesip yerleştirsem diyorum.Acaba kötümü yaparım?
Bugün yine sıkıştırma yapacağım.