Gönderen Konu: Bal sirkesi  (Okunma sayısı 33948 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Osman Hocaoğlu

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 845
  • Yer: Kocaeli
    Yaş: 43
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 100+
  • Rakım: 260
Ynt: Bal sirkesi
« Yanıtla #75 : Mart 27, 2016, 23:48:15 »
Kaynar su balın özelliğini bozmaz mı acaba? Kolay bir formül ama, kaynar su meselesi kafamı karıştırdı.

İsmail bey, olduğu gibi (kitapta yazdığı gibi) yazdım ama siz kaynatılıp soğutulmuş su da kullanabilirsiniz.
Ben yaparken soğuk su ile yapıyorum. yalnız kaynatmak önemli, bazan bulaşıklık olabiliyor, malzeme sirkeleşmiyor bozuluyor. Bunu da elma sirkesinde yaşamıştım. hijyen gerekli sirke yaparken.
Dünya gıda maddelerinin %90’ı 82 bitki türünden elde edilir. Bu bitki türlerinden 63’ü (%77) arı tarafından tozlaşmaya gereksinim duyar.