Gönderen Konu: Arı Sütü Çalıştayı hakkında görüşler, sorular, cevaplar ve eleştiriler...  (Okunma sayısı 12755 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Halil BİLEN

  • Administrator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 22803
  • Yer: Mustafakemalpaşa
    Yaş: 50
    • http://www.halilbilen.com/
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: 350
  • Rakım: Rakım Kirmasti Çayı ile bir.
http://www.halilbilen.com/

http://halilbilen.blogspot.com/

http://www.facebook.com/halilbilen

halilbilen2@hotmail.com


Yola Çıktıklarını, Yolda Bulduklarına Değişirsen; Yolunu Kaybedersin.

Yanlış trene bindiysen, koridorda ters yöne koşmanın bir faydası yoktur.

Çevrimdışı Bekir ARSAN

  • BEKİR ARSAN
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 6845
  • Yer: BANDIRMA
    Yaş: 54
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
bu ağbi kac arıylan bu işi yapıyor 
BEKİR ARSAN  BANDIRMA BEZİRCİ KÖYÜ
DT 03.07.1965   
0Rh +
 beklenen    gün gelicekse cekilenler kutsaldır

Çevrimdışı Halil BİLEN

  • Administrator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 22803
  • Yer: Mustafakemalpaşa
    Yaş: 50
    • http://www.halilbilen.com/
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: 350
  • Rakım: Rakım Kirmasti Çayı ile bir.
270 kovan + sayısı bilinmeyen karakovan - kütük - sepet ve içi boş bir sürü obje ile...

Arılar taarruz ırkı...

Sebebi de var tabi...

Sabah 05:40'ta süt hasatı başlıyor.

O saatte yatağından uyandırılan arı günboyu bunun acısını çıkaracak adam arıyor.
http://www.halilbilen.com/

http://halilbilen.blogspot.com/

http://www.facebook.com/halilbilen

halilbilen2@hotmail.com


Yola Çıktıklarını, Yolda Bulduklarına Değişirsen; Yolunu Kaybedersin.

Yanlış trene bindiysen, koridorda ters yöne koşmanın bir faydası yoktur.

Çevrimdışı Önder BOSTANCI

  • Genel Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 2286
  • Yer: Ankara - Ortabereket
    Yaş: 54
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 16
  • Rakım: 1105
İlgiyle, merakla bekliyoruz...
Bildiğim kadarıyla, Sayın Yılmaz, Hacettepe ve ODTÜ öğretim üyelerine de ustalık yapan bir arıcı.
Kendi adıma, arısütü üretimi ulaşamayacağım bir zirve ama zirveleri uzaktan seyretmek de keyifli bir duygu.
Ellerinize sağlık...
Hayvan yularından, adam sözünden tutulur.

Çevrimdışı Çetin BOZKURT

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 516
  • Yer: Bursa -- İznik
    Yaş: 48
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 80
  • Rakım: 130

   Arı sütü üretiminin yoğun emek gerektirdiği aşıkar ..
   
    Bir kaç koloni ile de arı sütü üretimi yapılabilir ..     Ama ürün ortaya çıkarma olarak kaç kolonu ile çalışılmalı .
     Ben kendi adıma daha bal üretimini başaralım bizim için uzak bir konu ama ilgiyle takip edeceğim 
Kötüler kendilerine tahammül edildikçe daha çok azarlar..

Çevrimdışı Halil BİLEN

  • Administrator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 22803
  • Yer: Mustafakemalpaşa
    Yaş: 50
    • http://www.halilbilen.com/
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: 350
  • Rakım: Rakım Kirmasti Çayı ile bir.
Ben 1 başlatıcı ile çalışarak yapıyorum sonuçta...

İlgili arılık 15 başlatıcı...

1 başlatıcı ve 2 grup bitirici ile bal gibi de olur.
http://www.halilbilen.com/

http://halilbilen.blogspot.com/

http://www.facebook.com/halilbilen

halilbilen2@hotmail.com


Yola Çıktıklarını, Yolda Bulduklarına Değişirsen; Yolunu Kaybedersin.

Yanlış trene bindiysen, koridorda ters yöne koşmanın bir faydası yoktur.

Çevrimdışı meşvan

  • Günlük Yumurta
  • *
  • İleti: 41
  • Yer: konya
    Yaş: 35
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 4
hangi işi yaparsan yap işin hakkını vermek gerçekten çok güzel birşey. Heralde biz arıcılarda işin hakkını vererek yapabilsek tüm camia için diyorum kimse balınızda şeker var mı vb sorular sormazlar bu gibi ustalara  mesleğin hakkını vermek için çooook teşekür ederim kend
i adıma..

Çevrimdışı Yeşil Çay'lı

  • Ahmet BAŞKURT
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 691
  • Yer: Kütahya
    Yaş: 50
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 7
  • Rakım: 969
site " akademik arıcılık bilgi paylaşım " olma yolunda hızla ilerliyor.biz yeni başlayanların ufkunu açıyor.
Emeği geçenlerden Allah razı olsun.cahilim, fazla söyleyecek söz olmasa gerek...
EY KENDİNİ İNSAN BİLEN İNSAN ! KENDİNİ OKU...

Çevrimdışı Önder BOSTANCI

  • Genel Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 2286
  • Yer: Ankara - Ortabereket
    Yaş: 54
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 16
  • Rakım: 1105
Geçtiğimiz günlerde bir TV programında bir bayan akademisyen "cahil" kelimesini çok güzel açıkladı.
"Cahil" dedi, "kendi bildiği, doğru kabûl ettiği dışında doğru kabûl etmeyen; kendi dışındaki tutarlılıkları sırf kendi tutarlılığını sorgulamamak için görmezden gelen kişidir."

Beni bu sitede cahil kişi olduğuna ikna etmeniz çok zor. Olan da değişir zaten...

Doğasına aykırı çünkü...

Bu konu başlığındaki fotoğraflara bakın, hepsi usta dediğimiz arıcılar... Nasıl meraklı gözlerle izliyorlar tanık oldukları süreci... Dört beş kişi eksiğiyle sitenin lokomotifleri... Lokomotif böyle olunca, katarın yönü kuşku götürmez...

Ve ben, bu trende olduğum için kendimi şanslı hissediyorum...
Hayvan yularından, adam sözünden tutulur.

Çevrimdışı Yeşil Çay'lı

  • Ahmet BAŞKURT
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 691
  • Yer: Kütahya
    Yaş: 50
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 7
  • Rakım: 969

Bayan akademisyen doğru tarif etmiş.
kelimenin kökenide ebu cehil den gelir.yani Allah ı tanımayan,tanımak istemeyen,kişinin karakterinden almıştır.
zaman zaman kelimeleri yanlış kullanabiliyoruz.Buradaki kastım konu hakkında bilgi fukarası olduğum anlamındadırki,sadece kendimi kast ettim.
Teşekkürler önder bey,hayırlı bereketli günleriniz olsun inşallah.
( konuyu rotasından çıkarmamışımdır inşallah,yoksa kırbacı yeriz. :) )

cahilim, fazla söyleyecek söz olmasa gerek...
EY KENDİNİ İNSAN BİLEN İNSAN ! KENDİNİ OKU...

Çevrimdışı Murat Çakır

  • Murat Çakır
  • Administrator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3962
  • Yer: İstanbul
    Yaş: 54
    • www.beyazkovan.com
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 20
  • Rakım: 63
Ülkemizde arı sütü üreticiliği, Çin malı arı sütlerinin fiyat rekabeti etkisi altında.

Fakat Çin üretimi kalite algısında sorunlar oluşturduğu için, bir çok alanda yerli üretim tekrar inisyatifi ele almaya başlamış.

Örneğin bisiklet sektörüyle ilgili böyle bir yazı okudum. Çin üretimi bisikletlerin fiyat rekabeti nedeniyle bir çok yerli üretici işi bırakmak zorunda kalmış.

Fakat son dönemlerde yerli bisiklet üreticileri kalite ve tasarım işine verdikleri önem sayesinde dünya pazarında söz sahibi olmaya başlamışlar.

Aynı şey arı ürünleri açısından da gerçekleşecek diye tahmin ediyorum.

Arı Sütü Çalıştayı ile ilgili olarak belki bir çok arkadaşımızın aklına gelmiş olan soruyu sorayım.

Yerli arı sütü piyasında fiyatlar ne alemde?

Fotoğrafını gördüğümüz 1 kavanoz sütün ekonomik değeri ne kadar?

Çevrimdışı Arıcı_Kral

  • Arıcı_Kral
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 700
  • Yer: Karacabey - Bursa
    Yaş: 43
  • http://aricikral.blogspot.com
    • Takıldık bir avuç böceğin peşine,çıktık bir maceraya...
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Kovan Sayısı: 10
  • Rakım: 80
Murat Hocamın bu sorusuna da be salça olayım... bildiğim kadarıyla kg fiyatı 1200 - 1500 arası deişiyor tabi bu Bursa piyasası... İstanbul piyasası veya diğer büyük şehirlerdeki piyasa daha yukarılardaymış... fakat bildiğim kadarıyla Sebahattin Ağabey Bursa piyasasına çalışıyor.... Günlük üretimi de 500 gr. ile 700gr. arası değişiyor. Tamamen floraya ve hava koşullarına bağlı...
....
Ben bu noktada Sebahattin Yılmaz Ağabeyin bilinmeyen bir yönünü de öne çıkarmak istiyorum;
Sebahttin Ağabey yanında çalıştırdığı tüm bayan işçilerin sigortalarınını yapar ve çalıştıkları süre içerisinde eksiksiz primlerini yatırır. Bu işe başladığı günden beri böyleymiş, bir sohbet esnasında kendisi bana anlatmıştı. Yani insan emeğini gözetiyor... bu davranışından dolayı kendisini takdir ediyor ve alkışlıyorum..
Sıradan amatör bir arıcıyım işte...
Birdeeee....
Birde Çarşı'lıyım... herşeye karşıyım...

http://aricikral.blogspot.com

Çevrimdışı Önder BOSTANCI

  • Genel Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 2286
  • Yer: Ankara - Ortabereket
    Yaş: 54
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 16
  • Rakım: 1105
Benim sorum soğuk zincir hakkında...
Günlük üretim dondurucuya konuluyor. Peki, bunu hammadde olarak satın alan işletme, nihai ürün haline getirirken donmuş ürünü çözmek zorunda kalmıyor mu? Dolayısıyla, işlenmiş üründe bozulma sorunu ortaya çıkmıyor mu?
Hayvan yularından, adam sözünden tutulur.

Çevrimdışı Halil BİLEN

  • Administrator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 22803
  • Yer: Mustafakemalpaşa
    Yaş: 50
    • http://www.halilbilen.com/
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: 350
  • Rakım: Rakım Kirmasti Çayı ile bir.
Ürünlerin saklanma süreci ile kendi uygulamalarını sormadık, unuttuk.

Neyse canlı forumda canlı canlı sorarsınız.

****************

Fiyatlar konusunda üretici memnuniyeti mevcut.

Toptan 1.200 TL./kg. üreticinin ayağından alınıyor.

Perakende olarak ise 1.500 TL. / kg.

Yıllık üretimi ise 40 kg....

Perakende olarak en yüksek miktarı kendisi satıyor bölgede ki bazen toptan verdiği yerden ürünlerini geri aldığının anektodlarını paylaşıyor.
http://www.halilbilen.com/

http://halilbilen.blogspot.com/

http://www.facebook.com/halilbilen

halilbilen2@hotmail.com


Yola Çıktıklarını, Yolda Bulduklarına Değişirsen; Yolunu Kaybedersin.

Yanlış trene bindiysen, koridorda ters yöne koşmanın bir faydası yoktur.

Çevrimdışı Arıcı_Kral

  • Arıcı_Kral
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 700
  • Yer: Karacabey - Bursa
    Yaş: 43
  • http://aricikral.blogspot.com
    • Takıldık bir avuç böceğin peşine,çıktık bir maceraya...
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Kovan Sayısı: 10
  • Rakım: 80
Benim sorum soğuk zincir hakkında...
Günlük üretim dondurucuya konuluyor. Peki, bunu hammadde olarak satın alan işletme, nihai ürün haline getirirken donmuş ürünü çözmek zorunda kalmıyor mu? Dolayısıyla, işlenmiş üründe bozulma sorunu ortaya çıkmıyor mu?
Benim bildiğim derin dondurucuya değil sadece buzdolabına konuyor ama ben yanlış da biliyor olabilirim... eğer derin dondurucuya konuyorsa çözülmesi için  oda ortamına değil de buzdolabının normal rafına indirilier her halde...
Sıradan amatör bir arıcıyım işte...
Birdeeee....
Birde Çarşı'lıyım... herşeye karşıyım...

http://aricikral.blogspot.com