Elimdeki imkanları kullanarak tahtadan sır alma makinesi yaptım... Henüz denemedim ama iş görecek gibi...
Çalışma şekli 12 volt elektrik ile teli ısıtma suretiyle çerçevenin kızaklardan kaydırılarak peteğin 25 mm olan alt ve üst çıtasının denginde fazlalık kısmın kesilmesi ile olacak... Asıl amacım elektrikle değil buhar ısıtmalı bıçaklarla yapmaktı fakat bıçakları yapabilecek birini bulamadım

Neyse bıçakları yaptırırsak elektrikli düzeneği söküp yerine monte edebiliriz...

Uploaded with
ImageShack.usAltını nasıl yapıyım diye düşünürken bulaşık evyesi nerden geldiyde aklıma geldi

Şimdi buna bide çeşme ayarlamak lazım

Evyenin tam üstünden atık olan yere metal ana arı ızgarası onun altınada elek teli ile evyeye süzülmüş balın akması sağlanacak...

Uploaded with
ImageShack.usDiz ile elektrik vermek-kesmek amacıyla yaptım, güvenlik açısındanda iyi oldu...

Uploaded with
ImageShack.usTelin üzerindeki yay ısınmadan kaynaklanan gerilmeyi dengelemek için...

Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.usKızaklardan kaydırılarak sırrı kesilmiş çerçeve tanka indirilip geriye doğru kaydırılşıyor... Ben kapasiteyi 8-10 çerçeve alacak şekilde yaptım daha büyük yada küçükde yapılabilir...

Uploaded with
ImageShack.us