Gönderen Konu: BALDA KRİSTALLEŞME  (Okunma sayısı 5244 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mevan

  • Boş Petek
  • İleti: 8
BALDA KRİSTALLEŞME
« : Aralık 01, 2008, 11:10:48 »
Balda kristalleşmenin sebepleri nelerdir ; kristalleşmenin önlenmesi nasıl olur ; Isı uygulamasından bahsediliyor bu makul bir işlem mi?
Lütfen yardımcı olursanız
saygılar

Çevrimdışı mevan

  • Boş Petek
  • İleti: 8
Ynt: BALDA KRİSTALLEŞME
« Yanıtla #1 : Aralık 15, 2008, 08:56:27 »
lütfen br fikri olan varsa(eminim vardır) fikir bildirsin

Çevrimdışı benek

  • Günlük Yumurta
  • *
  • İleti: 25
Ynt: BALDA KRİSTALLEŞME
« Yanıtla #2 : Aralık 15, 2008, 17:40:53 »
          Bal mutlaka kristalleşir.Sadece salgı balları hariç. Balların içinde polen vardır.Balın içinde bulunan polenler balı kristalleştirir. 40-45 dereceyi geçmiyecek şekilde ısıtılırsa kristalleşme biraz gecikir. Ama yine kristalleşir. 45 derecenin üzerinde bir sıcaklıkta ısıtılırsa balın içerisindeki enzimler ölür ve bal özelliği kalmaz.Çam balı gibi salgı balları , içerisinde polen olmadığı için hiç bir zaman kristalleşmezler. Bal paketleme ünitelerinde ballar filitreden geçirilerek şişelenir, filitreden geçen ballar birazdaha geç kristalleşirler. ama sonuçta onlarda bir süre sonra kristalleşiyorlar.

Çevrimdışı mevan

  • Boş Petek
  • İleti: 8
Ynt: BALDA KRİSTALLEŞME
« Yanıtla #3 : Aralık 16, 2008, 13:56:36 »
teşekkürler benek bir hata yapmamın önüne geçtin