İbrahim bey ve diğer arkadaşlar bazı konularda haklılar. insanın konuştuğu, muhabbet ettiği, fikir alışverişinde bulunduğu kişiyi tanıması önemli ama forumu takip edebildiğim kadarıyla benden başka arkadaşlarda var bu şekilde. forum kurallarını tekrar okudum üyelerinde eksik olanlar yazamaz diye bir kural da yok. Forum kurallarına ve üyelerin yazı yazanları tanıma isteğine saygı duyuyorum ama forum kurallarında olmayan birşeyden dolayı yani keyfiyetten ben niye sorgulanıyorum. şu ana kadar bilgi paylaşmak istedim, yanlış anlaşılacak bir yazı da yazdığımı zannetmiyorum. sıkıntı yaratacak ne yaptım onu anlamadım?
çözüm...
internete girip foruma üye olabilen biri doldurması gereken birkaç tane kutucuğu da doldurabilir. bu kutucukları dolduramayacak durumdaki üyelere, "uyardığınız halde kendisini tanıtmayan üyelere cevap vermeyin olsun bitsin" demenin doğruluğu da tartışılır. üyelik müracaatında doldurulması zorunlu olan kutucuklar olur, doldurulmadı mı foruma kabul edilmez. üye kabullerini yapan yöneticinin de işi azalmış olur. bu çok mu zordur. üyenin yazdıklarının doğruluğu tartışılabilir orası ayrı.
takip edebildiğim kadarıyla görebiliyorumki bu forum belirli yere gelmiş ve iletilerdeki bilgilerin genellikle bilimsel verilerle de desteklendiği ve kulaktan dolma bilgilere pek itibar edilmeyen bir yer halinde. eksikleri olasada takdir edilecek bir konumda. bu durumda olan bir forumun kurallarını daha iyi belirleyip, sistemini ona göre oturtması, kişilerin yönetim tarzına göre değil de belirli bir sistem çerçevesinde kişilere göre farklı mudahalelerin azaltıldığı bir yöntem belirlenmesi ile daha da olgun bir yapıya sahip olabilir. işin bu kısmı beni ilgilendirir mi, forumu daha iyi yerlerde görmek isteyen bir üyenin önerisidir sadece.
buradan başa dönecek olursak hususi sebeplerimin anlayışla karşılayacağınızı ve bilgi paylaşımına devam edebilmek düşüncesiyle, adım kısaca Nay
ayrıntılara takmamak gerekir.