Gönderen Konu: Yasin Yusuf YAMAN Arılığı  (Okunma sayısı 174949 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mümün Kula

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 2472
  • Yer: kırklareli/lüleburgaz
    • teknik arıcılık bilgi paylaşım forumu
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 13 koloni
Ynt: Yasin Yusuf YAMAN Arılığı
« Yanıtla #1395 : Kasım 26, 2020, 14:05:42 »
Yasin teşekkür ederim kardeşim.

Baharda bende sadece gülleci bulamacı attım.

Yarim litre de bulamaç hazırda var.

Bulamaç ağaçların geç uyanmasını sağlıyormuş.

Kurt ilacı ve basra ilacının markası nedir?

Çevrimdışı Numan Yıldıran

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 2487
  • Yer: BİGA
    Yaş: 36
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 120
Ynt: Yasin Yusuf YAMAN Arılığı
« Yanıtla #1396 : Kasım 26, 2020, 14:31:29 »
Hurma konusunda da şunu söyliyim.

Senin hurmanın çilli olan modelleri var kestiğin zaman içinde  benekleri olan vede çok tatlı oluyorlar.

Bunlar yeşil olduğu zaman da yenir.

Bir yerden bulup aşılasan çok iyi olurdu.

Senin kini kurutarak da değerlendirebilirsin, kabuklarını soy dilimle kurut çok leziz olur.
https://www.facebook.com/numan.yildiran


Arı kahrını çekmeyen balın kadrini ne bilir.

Çevrimdışı yasinyusufyaman

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 2266
  • Yer: ISPARTA-GÖLBAŞI KÖYÜ
    Yaş: 31
    • BLOĞUM
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 15
  • Rakım: 800
Ynt: Yasin Yusuf YAMAN Arılığı
« Yanıtla #1397 : Kasım 26, 2020, 16:50:27 »
Yasin teşekkür ederim kardeşim.

Baharda bende sadece gülleci bulamacı attım.

Yarim litre de bulamaç hazırda var.

Bulamaç ağaçların geç uyanmasını sağlıyormuş.

Kurt ilacı ve basra ilacının markası nedir?
Gülleci bulamacı çok duydum ama denemedim abi ama baya faydalı diyorlar.
Senin bahsettiğin sanırım bordo bulamacı.
İlaçların markasını bilmiyorum, ziraai ilaçlar satan arkadaşım var ondan ne verirse alıyorum.
Ama her atışımda farklı bir ilaç atıyorum, bağışıklık kazanmasın diye.

Hurma konusunda da şunu söyliyim.

Senin hurmanın çilli olan modelleri var kestiğin zaman içinde  benekleri olan vede çok tatlı oluyorlar.

Bunlar yeşil olduğu zaman da yenir.

Bir yerden bulup aşılasan çok iyi olurdu.

Senin kini kurutarak da değerlendirebilirsin, kabuklarını soy dilimle kurut çok leziz olur.
Abi ondan da var bizim burada kakaolu diyorlar.
Aynı şeyden bahsediyoruz galiba.
Gökkende yenebiliyor ağzı burmuyor.
Kabuğunu soyup ipliğe asmak 2 senedir burada da moda oldu.
Ama hakikaten çok güzel oluyormuş.
Bu sene 25-30 kadar yapabildim, seneye Allah izin verirse 100-200 kadar yapmayı düşünüyorum.
Bal arısının hilkati, kudret-i İlâhiyeye isnat edilmezse, nihayetsiz müşkilât olur.