ARICILIK EKİPMANLARI > Balı Süzülmüş Petek
Hasat sonu kabarmış petekleri saklama
Yusuf Güloğlu:
AMATÖR ARICILAR İÇİN ( 5-10 KOVAN ARISI OLANLAR ) HASAT SONU KABARMIŞ PETEKLERİ ERTESİ SEZONA KADAR SAKLAMAK İÇİN YÖNTEMLER ARAŞTIRIYORUM. PRATİK BİR YÖNTEM ÖNERECEK ARKADAŞLAR YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM. BE ŞÖYLE YAPMAYI PLANLIYORUM : AKDENİZ SAHİLİNDE YAŞADIĞIM İÇİN HAVA SICAK VE NEMLİ. BİR ESKİ KOVANI BU İŞ İÇİN AYIRIP ÜSTÜNE İLAVELERİ KOYACAĞIM VE İLAVELERE KABARMIŞ PETEKLERİ KOYACAĞIM. ALTTA BİR MADENİ KAPTA MANGAL KÖMÜRÜ YAKIP ÜZERİNE KÜKÜRT ATIP YAKACAĞIM VE İKİ VEYA ÜÇ ADET OLAN İLAVELERİ ÜSTÜNE KOYUP EN ÜST KAPAĞI KAPATACAĞIM. İLAVELERİN BİRLEŞİM YERLERİNİ KOLİ BANTI İLE BANTLAYACAĞIM. BUNU İKİ HAFTA SONRA TEKRARLAYIP ERTESİ SEZONA KADAR BEKLEYECEĞİM. BU DOĞRU BİR UYGULAMA OLURMU BU KONUDA YANIT VERECEK BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR VARSA VE YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM. HERKESE HAYIRLI GÜNLER BEREKETLİ HASATLAR DİLERİM
Orhan ÖNDER:
Yusuf Bey arıcılıkta bende yeniyim,ikinci senem.Geçen yıl tavsiye üzerine kabarmış petekleri arasına ceviz yaprakları koyduğum ilavelerde yani katlarda sakladım.Hiç bir sorun olmadı.
kepsutlu1:
selamlar yusuf bey nacizane benimde bir fikrim var birincisi senin dediğin gibi kürt yakmak ikincisi ise eski bir buzdolabı temin edip petekleri sogutmak 2,3 gün sonra diğer kalanları bu şekilde dondurup kuru ortamda muafaza etmek istiyorum saygılar
Yusuf Güloğlu:
Alpsukan bey:
ceviz yaprağını ben de okudum işe yaradığını duymak güzel çünkü hem kolay hem pratik.
nasıl yaptığınızı biraz daha açarsanız sevinirim.
hayırlı günler
Orhan ÖNDER:
Boş kovan (arının çalıştığı yeri kapatıp) ya da altını kontaplak ile kapattığım ballığın tabanına birkaç ceviz yaprağı çıtaları yerleştirip üzerine yine ne ceviz yaprağı koyuyorum üzerine gene kat içine gene çıtalar üstüne yine ceviz yaprağı üst üste katları yerleştiriyorum.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git