ARI ÜRÜNLERİ > Bal

Balda nem oranı:

(1/10) > >>

Murat AKIN:
Bal tanımlarında eskiden içinde % 17 su bulunan deyip tarif edilirdi.

Günümüzde yapılan değişikliklerle, son zamanlarda yapılan düzenlemelerde için % 20 su bulunan deyip tarif ediliyor.

Ülkemizin bal üretiminin İçindeki % 3 fark, belki yıllık üretimde 10 bin ton karşılığı olabilir.

Bal içindeki nemin % 20 ye çıkarılması belki "sirkecilerin" baskısıyla olmuştur.

Şimdi gelelim işin aslına; Borsa açılışında Türkiye Arı Yetiştiriciler Birliği Balınızı 190 tl alırım dedi.
Alıyor ama, içinde nem oranı % 18 den çok olmayacak diyor.
Ölçümlerde bir çok arıcının balı bu oranı tutturamayınca balları geri veriliyor.

Tanımlamadaki %20 oranının bir anlamı kalmıyor.

Tüccarlar bunu duyunca fiyat kırmak amacıyla bu uygulamayı yapıyor.

Sanırım arıcılar elindeki balın nemini nasıl azaltırız derdine düşmüşlerdir.

istemi pektaş:
Murat abi

İnşallah ısıtarak nemi azaltmaya çalışmazlar.

Adem ALTINOK:
Nem oranını azaltma hızında kovanın havalanma seviyesi etkili olur mu?

Halil BİLEN:
TABPARMAK...

Rezil etti herşeyi.

Bizim tuzumuz kuru kardeşim.

Yazık kere yazık.

Millet kan ağlıyor.

Bizlerin o ne ulen o paraya bal mı olur dediğimiz fiyatlardan bal vermek için millet tüccar arar olmuş.

Arıcıya iyilik yapalım derken ellerine yüzlerine bulaştıran TABPARMAK yetkililerini ayakta alkışlıyorum.

Murat Çakır:

--- Alıntı yapılan: istemi pektaş - Ağustos 12, 2013, 16:13:55 ---Murat abi

İnşallah ısıtarak nemi azaltmaya çalışmazlar.

--- Alıntı sonu ---

Firmaların yaptıgı pastorizasyon ne işe yarıyor:)

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git