Herkese merhaba
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından 3 ayda bir yayınlanan Müze Dergisinin Temmuz/Ağustos/Eylül 2013 sayısında Çine Arıcılık Müzesine yer verdi.
Okumak isteyen arkadaşlar vereceğim link e tıkladığınızda 60. sayfada Çine Arıcılık Müzesini kısada olsa tanıma fırsatı bulabilirsiniz.
http://www.tursab.org.tr/flip/muzedergi/sayi/90/tr/default.htmlBu arada buradan tüm üyelerimize sesleniyorum, elinizde arıcılık ile ilgili ne varsa sergilemeye hazırız.
Mesela 200 yıllık parçalı kovan olarak orada yayınlanan kovan bu forumun sayesinde müzemize kazandırıldı.
Onu kaybolmaktan kurtarıp müzemize bağışlayan Sayın Mustafa KABAOĞLU hocama,
Yine forum üzerinden tanıştığımız, ELAZIĞ ilimizden müzemize 70 yıllık, kullanılmış bir toprak kovan gönderen İsmail Hakkı YAZGIN hocama teşekkürü bir borç bilirim.
Daha bir çok arkadaşımız katkı sağladı.
Ancak kullanılmış, kullanılmakta olan pek çok malzemenin daha olduğunu sergilenmeyi beklediğini biliyoruz.
Özellikle arıcılık ile ilgili eski fotoğraf ve belgeleri bekliyorum.. Elinde bu tür kayıtlar olan arkadaşlara sesleniyorum, aslını olmasa bile en azından bir kopyasını müzemizde sergilemek isteriz.