Arı sokmasında, vücudumuz sadece arı zehiriyle muhatap olmuyor.
Geçen ay, sokmaz düşüncesiyle oğul alırken, vücudumun değişik yerlerinden 8-10 defa sokulduğum halde pek bir reaksiyon yaşamamıştım.
Geçen hafta, aynı kovanın arıları tarafından ayak bileğimden, dizimin arkasından ve elimin üst kısmından sokuldum. Ayak ve dizimde hiçbir şey olmadı. Elimin üstü ise şişti ve 3-4 gün şiş dolaştım.
Asıl anlatmak istediğim mevzu ise, sokulma sırasında arıda bulunabilen bazı bakteri ve virusler arının iğnesinin açtığı yaradan vücudunuza girerek reaksiyon yaratabiliyorlar. Arı sokması ile oluşan şişlik ve kızarıklıklar sadece arı zehiri kaynaklı olmayabilir. Bu bakteri ve viruslerin kaynağı arı da olmayabilir, sokulma yerinin dışında derimizin üstünde hazırda bekleyen zararlı mikroorganizmalar da olabilir.