Dün akşam şurup vermek üzere arılığıma gittim. Vakit; Akşam ezanı müezzin eli kulağında. Arılığı girmemle telaşa kapıldım. Hava soğuk ve bulutlu ama arılar çıldırmış gibiler. Yoğun biçimde arı uçuşu var kovanlardaki arılar uçuş tahtasına kovan musluklarına yığılmış. Bir müddet durumu izledim. Arıların uçuş hattına baktım benim arılar çarşı tarafına doğru gidiyor. Kovana dönüşte göğsü ile uçuş tahtasına çakılıyor. Forumda Murat AKIN abimizden öğrenmiştim. Arıların kovan uçuş tahtalarına göğsü ile çakılmaları bal ile geldiklerinin alameti idi. Ama arıların kovan musluğunda bir set oluşturmuiş gibi yığılmalarına anlam veremedim. Şuruplama işine başlamadan Hemen yakınımdaki (400 metre) başkasına ait arılığa bakmaya gittim.
Arılıkta baktım adam maske ile dolaşıyor. Hemen seslendim hayırdır ne yapıyorsun diye? Adam ne dese iyi
- " Geçen seneden kalan ballı petekler vardı onları arıların önlerine bıraktım arılar çeksinler diye
" Bende "-Allah razı olsun benim arılarda nasipleniyor"
dedim. Böylece bizim arıların akşam üzeri ziyafete gittikleri kebap salonu belli oldu 
Aydın bey,önce bir düzeltme yapalım
murat hocamın söylediği sizin söylediğiniz gibi değildir
yani bal yüklü gelen arıların uçuş tahtasına önce göğsü değil poposu değer

sizin komşu arıcınız gibi türkiyede tonla arıcı var malesef
bunlar çok riskli işler
hem kendisi için hemde sizin gibi teknik arıcılar için
çünkü vermiş olduğu çerçeveler sağlıklı çerçeveler olsaydı balını süzer kullanırdı
inşallah hastalıklı değillerdir.
siz yinede kendisini bu konuda uyarın,bunun çok tehlikeli olduğunu anlatın
varsın sizin arılar ordan nasiplenmesin hiç önemli değil.