Gönderen Konu: Arı Ürünlerini Bizler Nasıl Tüketiyoruz?  (Okunma sayısı 21565 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Halil BİLEN

  • Administrator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 22802
  • Yer: Mustafakemalpaşa
    Yaş: 49
    • http://www.halilbilen.com/
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: 350
  • Rakım: Rakım Kirmasti Çayı ile bir.
Arı Ürünlerini Bizler Nasıl Tüketiyoruz?
« : Aralık 06, 2009, 12:54:18 »
Arı ürünleri tüketimi konusunda en şanslı grubun biz arıcılar olduğu sanırım tartışmaya gerek yoktur.

Birçok değişik tüketim şekli olduğunu görüyor, duyuyoruz ve bizlerde bir çok değişik yöntem kullanıyoruz.

Kendi adıma özellikle bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak adına yaptığım uygulamadan bahsedeyim.

Bahar aylarında arı sokmalarının vücuduma yaptığı katkılar olduğuna inandığımdan o aylarda çok önemsemiyoruz ama ya bu günlerde.

Bir tarafta koparılan gripti / aşıydı yaygaraları bir tarafta rant peşinde ürün pazarlamaları...

Bir de üstüne üst düzey siyasetçilerin tükettiği kürlerin basında yer alması...

Arıcılık üst düzey yöneticileri bu fırsatı değerlendiremese de bu anlamda arı ürünlerinin tanıtımı için iyi bir fırsattı.

Bayan Obama'nın Beyazsaray bahçesindeki kovandan elde edilen bal ile fotoğrafını gördükten sonra daha çok kat edecek mesafemiz olduğunu söylemeye de gerek yok.

Teneke bal fiyatı ile uğraşıp duracağımıza...

Nereden nereye geldik konunun özüne geleyim.

Bal zaten hepimiz tüketiyoruz.

Bugünlerde balın içerisine arı sütü katmakta gerekiyor.

Ben 1/2 kg. balın içerisinde 11 gr.lık tüplerden 1 tane katıyorum.

Bu şekilde hazırda tutuyoruz.

Sabah kahvaltıya aile fertleri ne kadar bal tüketecekse tabağına alıyor ve poleni de üzerine serpiyoruz.

Poleni tam yemeden önce katmak gerekiyor ki görüntü nefaseti bozulmasın.

Önceden katılan polen eriyerek görüntüyü etkiliyor.




Ne diyelim zaten arıcılığı bu ürünlere kolay ulaşalım diye yapmıyor muyuz?

Afiyet olsun bana.
http://www.halilbilen.com/

http://halilbilen.blogspot.com/

http://www.facebook.com/halilbilen

halilbilen2@hotmail.com


Yola Çıktıklarını, Yolda Bulduklarına Değişirsen; Yolunu Kaybedersin.

Yanlış trene bindiysen, koridorda ters yöne koşmanın bir faydası yoktur.

Çevrimdışı HÜSEYİN AVNİ ÖZCAN

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 1084
  • Yer: ZONGULDAK
    Yaş: 47
  • 2014 Benim arılık
    • HÜSEYİN AVNİ ÖZCAN
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 40
  • Rakım: 0-........ arası değişiyor.
Ynt: Arı Ürünlerini Bizler Nasıl Tüketiyoruz?
« Yanıtla #1 : Aralık 06, 2009, 16:59:54 »
Halil abi afiyet olsun.Abicim bizde sizinkine benzer bir durumvar tek farkımız poleni bilendır da toz haline getirip bala karıstırıyorum hafif bir acılık geliyor ama olsun hani polenli bal mevzusu varya işte oluyor bizimkisi polenli bal yanına azıcıkta kaymak sonrası akşama kadar hararetle koştur dur.
ARICILIK BİR HASTALIKTIR BİZDE BU HASTALIĞA YAKALANDIK ALLAH BİZE ŞİFA VERMESİN

ANTALYA LI  0 532 6886576
http://huseyinavniozcan.blogspot.com/

Çevrimdışı Murat AKIN

  • Genel Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 11375
  • Yer: Tekirdağ
    Yaş: 71
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: --- adet kayıtlı
  • Rakım: 74 metre
Ynt: Arı Ürünlerini Bizler Nasıl Tüketiyoruz?
« Yanıtla #2 : Aralık 06, 2009, 20:04:30 »
Sayın Hüseyin Bey:

Sizin çiçek tozlu balınızın akşama kadar değil 24 saat yeteceğini düşünüyorum.

Şaka bir yana

Halil beyin Yaptığı uygulama göz zevki için iyi bir durum.

Ama çiçek tozunun insan vücudunda işe yarar duruma geçmesi için çok iyi çiğnenip ağızda parçalanması gerekir.
Çocuklara verilince çok çiğnemeleri söylenmeli.

Çevrimdışı bekir albaş

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 317
  • Yer: seferihisar -izmir
    Yaş: 50
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: kış sonrası 4 de düşmüştü şimdi8 oldu haziran 12 yeter
Ynt: Arı Ürünlerini Bizler Nasıl Tüketiyoruz?
« Yanıtla #3 : Aralık 06, 2009, 21:02:02 »
afiyet olsun gecen ay izmirde hayvancılık fuarı acılmıştı gezerken arıcılık birliginin masaya tabaklar icinde görünce tadına orda bakmıştım bayagı hoştu yeni oldugum için polen alamdım inş bahara kendi polenimi alabilirsem deymeyin keyfime:):) ;D

Çevrimdışı hatkobi

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3129
  • Yer: Ankara
    Yaş: 76
  • Mehmet Bİ.Eskişehir
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
Ynt: Arı Ürünlerini Bizler Nasıl Tüketiyoruz?
« Yanıtla #4 : Eylül 10, 2010, 00:34:15 »
 Çinde arı sütü ithal edilip satılıyormuş.Yerli üretim ihtiyacı karşılıyamıyor herhalde.Veya fiat farkı var
 11.gramlık tüpler nerede ve nasıl satılır.Soğuk zincir uygulanıyor herhalde.
""  En mutlu insanlar; en güzel şeylere sahip değiller.
     Onlar, sahip oldukları her şeyi en güzel şekle sokanlardır. ""

Çevrimdışı mehmet uslu

  • Larva
  • **
  • İleti: 61
  • Yer: konya
    Yaş: 40
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 29
  • Rakım: 1107
Ynt: Arı Ürünlerini Bizler Nasıl Tüketiyoruz?
« Yanıtla #5 : Eylül 10, 2010, 23:46:54 »
                                                                         afiyet olsun halil abi

Çevrimdışı hatkobi

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 3129
  • Yer: Ankara
    Yaş: 76
  • Mehmet Bİ.Eskişehir
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
Ynt: Arı Ürünlerini Bizler Nasıl Tüketiyoruz?
« Yanıtla #6 : Eylül 11, 2010, 20:11:12 »
 Baharda bademlere kırağı vurmazsa birde menüye ballı badem eklersiniz inşallah.
""  En mutlu insanlar; en güzel şeylere sahip değiller.
     Onlar, sahip oldukları her şeyi en güzel şekle sokanlardır. ""

Çevrimdışı GURCELL35

  • Boş Petek
  • İleti: 5
Ynt: Arı Ürünlerini Bizler Nasıl Tüketiyoruz?
« Yanıtla #7 : Mayıs 08, 2011, 16:58:08 »
Ben sabahları küçük kızım için 1,5 çorba kaşığı Arı sütlü kestane balını (1kg bal'a 40 gr arı sütü oranı) bardağa döküp yarım çorba kaşığıu polenle iyice,ezerek karıştırıyorum.Bardağın üzerine süt koyup iyice erittikten sonra tadını bastırması için bolca kakao döküyorum içine.Ama doğrumu yapıyorum yanlış mı yapıyorum bilmiyorum.Kakao etkisini arttırır mı,azaltır mı bir bilene sormak lazım.

Çevrimdışı Hüseyin İncesakal

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 587
  • Yer: KAYSERİ
    Yaş: 44
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 5 Yıldan sonra yer sıkıntısından dolayı Boş kovan sayısı 10 arı sayısı 0
  • Rakım: 1050
Ynt: Arı Ürünlerini Bizler Nasıl Tüketiyoruz?
« Yanıtla #8 : Mayıs 18, 2011, 11:32:18 »
Arısütü saklanırken dondurmakmı gerekiyor. Donan sütün özelliğini kaybetmesi gibi bir durum mümkünmü.

Çevrimdışı AbdulCELİL

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 386
  • Yer: Kahta \ Adıyaman
    Yaş: 41
  • Memleket: Ürgüp - Çaykara
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 8
  • Rakım: 675
Ynt: Arı Ürünlerini Bizler Nasıl Tüketiyoruz?
« Yanıtla #9 : Mayıs 18, 2011, 11:41:46 »
Uzun süre saklanacaksa derin dondurucuda tutmak lazım. Kısa süreli kullanımlar için +5 derece civarı öneriliyor.
Bilmez misin ki, göklerde ve yerde ne varsa hepsinin mülkiyeti Allah'a aittir; (Maide 40)

Çevrimdışı INGILIZ TEYFIK

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 258
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 5 yakaladim 4 tuzak kovanla yeni tavsiye ve yardımlar için açıkım
Ynt: Arı Ürünlerini Bizler Nasıl Tüketiyoruz?
« Yanıtla #10 : Temmuz 25, 2011, 13:56:42 »
SLM ARICI ARKADASLAR ALLAH BERKETINI KOYSUN INSALLAH BU SEZON ICIN...AMIN

1.ARI SÜTÜN HEMEN BAŞINI KESİP İÇE BİLİRMİYİZ?
2.ARI SÜTÜNÜ MUDAFASIZ NASIL OLUR, ÖRNEK 10 TANE ARI MEMSİNDEN SÜT ALDIM ANADOLU'DAN İSTANBULA KARDEŞİM YOLLMAK İSTİYORUM NASIL OLUR BU?

SAYGILAR
ALLAH HERKESIN KALBINE GORE VERSIN...! tuzak kovanlar da oluyormuş

Çevrimdışı Halil BİLEN

  • Administrator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 22802
  • Yer: Mustafakemalpaşa
    Yaş: 49
    • http://www.halilbilen.com/
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: 350
  • Rakım: Rakım Kirmasti Çayı ile bir.
Ynt: Arı Ürünlerini Bizler Nasıl Tüketiyoruz?
« Yanıtla #11 : Temmuz 25, 2011, 14:34:44 »
Arı sütünün başını kesmek?

Arı sütü nakli...

Soğuk zincirde taşınmalı...

En uygunu 40-50 ml. bal içine koyun sütü öyle gönderin.
http://www.halilbilen.com/

http://halilbilen.blogspot.com/

http://www.facebook.com/halilbilen

halilbilen2@hotmail.com


Yola Çıktıklarını, Yolda Bulduklarına Değişirsen; Yolunu Kaybedersin.

Yanlış trene bindiysen, koridorda ters yöne koşmanın bir faydası yoktur.

Çevrimdışı A. Ziya Akacık (esem48)

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 434
  • Yer: fethiye
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 150
Ynt: Arı Ürünlerini Bizler Nasıl Tüketiyoruz?
« Yanıtla #12 : Ağustos 10, 2011, 11:03:10 »
bal, kaymak, ceviz ve muz :))

saniyesinde enerji kaynağı ,of konumundaki göstergeleri anında full konumuna çıkartır...

Çevrimdışı Mehmet Ulucay

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 153
  • Yer: ISPARTA
    Yaş: 60
  • Isparta / Merkez Rakım:1060 Emekli Öğretmen
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 30
  • Rakım: 1060m
Ynt: Arı Ürünlerini Bizler Nasıl Tüketiyoruz?
« Yanıtla #13 : Aralık 19, 2011, 22:53:52 »
Merhaba arkadaşlar

Aramızda doktor arkadaşlar da var. Bu konuda bilgi birikimi olanlarda vardır .

Arı sütü ile ilgili bir sorum olacak.

Ballı Arı sütünün sindirim sistemi ile ilişkisi nedir. Acaba mideye dokunma ihtimali varmıdır ?

Çevrimdışı Ahmet Arslan

  • Mustafakemalpaşa/Bursa
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 2088
  • Yer: Biga
    Yaş: 62
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 20
  • Rakım: 72
Ynt: Arı Ürünlerini Bizler Nasıl Tüketiyoruz?
« Yanıtla #14 : Aralık 19, 2011, 22:57:31 »
bal, kaymak, ceviz ve muz :))

saniyesinde enerji kaynağı ,of konumundaki göstergeleri anında full konumuna çıkartır...

Dokunur onlar insana... ;D
“Halimizi hal eyledik
Yolumuzu yol eyledik
Her çiçekten bal eyledik
Arıya saydılar bizi" Pir Sultan Abdal