Gönderen Konu: Organik arıcılık eğitimi  (Okunma sayısı 3958 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Zeliha

• Boş Petek
  • Yer: Biga
  • Kovan Sayısı: Yok
Organik arıcılık eğitimi
« : Şubat 15, 2016, 13:28:19 »
Merhabalar, bir şey danışmak istiyorum.

Arıcılığa başlamadan önce henüz vaktim de varken organik arıcılık eğitimi almak istiyorum. Yurt içinde ya da yurt dışında.

Tarım Müdürlüklerinin eğitimleri(organik olmasa da) yıl içinde düzensiz (zaman ve yer olarak) yapılıyor. İl müdürlükleri dışında eğitim takvimi düzenli olan kuruluş var mı? Ya da düzensiz de olsa eğitim veren?(internet araştırmalarımda keşfedemedim)

Tabii ki pratik ile desteklenmeyen teorik bilginin elle tutulur olmadığının farkındayım. Ancak vizyonu geniş tutmak ve eğitim verecek kıvama gelmek istiyorum ileride. Bunun yollarını araştırıyorum.

Ayrıca takip edilmesi gereken kuruluşlar, birlikleri de yazarsanız sevinirim. Apimondia, arıcılık birlikleri vs gibi.

Çok teşekkürler, herkese selamlar.

Zeliha

Çevrimdışı Osman Hocaoğlu

• Ana Arı
  • Yer: Kocaeli
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 100+
  • Rakım: 260
Ynt: Organik arıcılık eğitimi
« Yanıtla #1 : Şubat 15, 2016, 21:15:59 »
organik arıcılık ilk adım için iyi bir tercih değil.
Önce normal arıcılığı öğrenin sonrasında organik kısmına bakarsınız. Forumumuzu bol bol okuyun
İlkbaharda 2 adet arılı kovan alın.
Bigada arıcılık yapan arkadaşlar var forumda, onlarla da irtibata geçin. Bazı meslekler (belkide hepsi) sadece teorik bilgi ile yürütülemiyor. Pratik uygulama şart.

İlgi ve azminiz varsa, arıcılıkla ilgili  düşüncelerinizin hepsini gerçekleştirebilirsiniz.....
Dünya gıda maddelerinin %90’ı 82 bitki türünden elde edilir. Bu bitki türlerinden 63’ü (%77) arı tarafından tozlaşmaya gereksinim duyar.

Çevrimdışı PedroAtlet

• Günlük Yumurta
  • *
  • Yer: İstanbul
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
Ynt: Organik arıcılık eğitimi
« Yanıtla #2 : Şubat 07, 2017, 08:02:02 »
Osman Bey'e katılıyorum. Önce  konvansiyonel arıcılıkla başlamak daha avantajlı. Eğitmen olmak istiyorsanız size tavsiyem  2 yıllık arıcılık meslek okulları var bence oradan bir diploma almak hem sizin vizyonunuzu bir kaç çıta daha yükseltecektir, hem de eğitimci  bir tekniker olabiliyorsunuz.Yanlış hatırlamıyorsam puanı YGS 6 olması lazım