Gönderen Konu: Akide arı şekeri için ne dersiniz?  (Okunma sayısı 1242 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı gençarı

  • Boş Petek
  • İleti: 16
  • Yer: iç anadolu
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 3
Akide arı şekeri için ne dersiniz?
« : Mayıs 22, 2017, 15:25:36 »
Akide arı şekeri kullanan arıcılar var. Kullanım olarak pratik ve zahmetsiz olarak görünüyor. Bu konuda tavsiyeleriniz nedir acaba? Teşekkürler...
Nahl 68: ''Rabbin bal arısına vahyetti: Dağlardan, ağaçlardan ve onların kurdukları çardaklardan kendine evler edin.....''

Çevrimdışı Muratcan Öztürk

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 433
  • Yer: GiRESUN
    Yaş: 37
  • Muratcan Öztürk
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 36
  • Rakım: 300
Ynt: Akide arı şekeri için ne dersiniz?
« Yanıtla #1 : Mayıs 22, 2017, 15:32:39 »
Akide arı şekeri kullanan arıcılar var. Kullanım olarak pratik ve zahmetsiz olarak görünüyor. Bu konuda tavsiyeleriniz nedir acaba? Teşekkürler...
boşuna masraf
MURAT52

Çevrimdışı balık

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 957
  • Yer: Balıkesir - Merkez
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Rakım: 190
Ynt: Akide arı şekeri için ne dersiniz?
« Yanıtla #2 : Mayıs 22, 2017, 19:23:37 »
Akide arı şekeri kullanan arıcılar var. Kullanım olarak pratik ve zahmetsiz olarak görünüyor. Bu konuda tavsiyeleriniz nedir acaba? Teşekkürler...

Kaynatılmış yada kavrulmuş şekerden yapılmış maddelerin arı beslenmesinde kullanılması tercih edilmemelidir.
Zeki insanları severim. Uyanıkları ise asla...

Çevrimiçi Murat AKIN

  • Genel Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 11367
  • Yer: Tekirdağ
    Yaş: 71
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: --- adet kayıtlı
  • Rakım: 74 metre
Ynt: Akide arı şekeri için ne dersiniz?
« Yanıtla #3 : Mayıs 22, 2017, 22:47:15 »
Şekerli gıdalar üretim yerlerinde üretim anında kırılan, dökülen, ateşte kalıp özelliğini kaybeden döküntüler toplanır.

İkinci bir kaynatmayla akide şekeri gibi boyalı ürünler elde edilir.

Sonuç olarak hurda şekerdir, yanmış üründür. şeker kramelleşmiştir.

Kramelleşmiş şeker arıların sindirim sistemine zararlıdır. 

Çevrimdışı Pendorya

  • Hakan BOZKURT
  • Pupa
  • ***
  • İleti: 237
  • Yer: Manisa-Alaşehir
    Yaş: 49
  • Vatanını çok seven, işini en iyi yapandır
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 12
  • Rakım: 245
Ynt: Akide arı şekeri için ne dersiniz?
« Yanıtla #4 : Mayıs 22, 2017, 23:50:56 »
+1.  Aynen

Çevrimdışı gençarı

  • Boş Petek
  • İleti: 16
  • Yer: iç anadolu
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 3
Ynt: Akide arı şekeri için ne dersiniz?
« Yanıtla #5 : Mayıs 23, 2017, 05:38:38 »
Kaynatılmış yada kavrulmuş şekerden yapılmış maddelerin arı beslenmesinde kullanılması tercih edilmemelidir.
Evlerde yaptığımız normal veya invert bütün şuruplar kaynatılıyor.
Nahl 68: ''Rabbin bal arısına vahyetti: Dağlardan, ağaçlardan ve onların kurdukları çardaklardan kendine evler edin.....''

Çevrimdışı balık

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 957
  • Yer: Balıkesir - Merkez
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Rakım: 190
Ynt: Akide arı şekeri için ne dersiniz?
« Yanıtla #6 : Mayıs 23, 2017, 08:31:23 »
İnsan ve arı sindirim sistemi aynı değildir.

Balda HMF değeri diye  bir araştırma yaparsanız konu hakkında daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Zeki insanları severim. Uyanıkları ise asla...

Çevrimdışı Pendorya

  • Hakan BOZKURT
  • Pupa
  • ***
  • İleti: 237
  • Yer: Manisa-Alaşehir
    Yaş: 49
  • Vatanını çok seven, işini en iyi yapandır
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 12
  • Rakım: 245
Ynt: Akide arı şekeri için ne dersiniz?
« Yanıtla #7 : Mayıs 23, 2017, 22:12:05 »
Evlerde yaptığımız normal veya invert bütün şuruplar kaynatılıyor.

Sayın gençarı, arılara yaptığımız şurupların kaynatılması hatalı bir işlemdir. Nereden duydunuz bilmiyorum ama, şurup yapmak amacıyla su kaynatılır, ateşten indirildikten sonra şeker eklenir.
Suyun kaynatılmasının sebebi ise hem şekerin kolay erimesi, hem de sudan gelecek bakterileri öldürmek içindir.
Eğer suyunuzun çok temiz olduğuna inanıyorsanız, biraz ılıtarak da kullanabilirsiniz.

Eğer yanlışım varsa veya eksiklik varsa ustalar düzeltsin. Selamlar.

Çevrimiçi Murat AKIN

  • Genel Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 11367
  • Yer: Tekirdağ
    Yaş: 71
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: --- adet kayıtlı
  • Rakım: 74 metre
Ynt: Akide arı şekeri için ne dersiniz?
« Yanıtla #8 : Mayıs 23, 2017, 22:18:50 »
Evlerde yaptığımız normal veya invert bütün şuruplar kaynatılıyor.

Evde invert şurup yapmak hata ancak fabrikasyon üretim için sorun yok.

Evde yapılan şurubuda kaynatmadan yapılması gerekir.

Çevrimdışı Muratcan Öztürk

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 433
  • Yer: GiRESUN
    Yaş: 37
  • Muratcan Öztürk
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 36
  • Rakım: 300
Ynt: Akide arı şekeri için ne dersiniz?
« Yanıtla #9 : Mayıs 23, 2017, 22:42:49 »
Evde invert şurup yapmak hata ancak fabrikasyon üretim için sorun yok.

Evde yapılan şurubuda kaynatmadan yapılması gerekir.
murathocam fabrikasyonda kaynama yok mu?
MURAT52

Çevrimiçi Murat AKIN

  • Genel Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 11367
  • Yer: Tekirdağ
    Yaş: 71
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: --- adet kayıtlı
  • Rakım: 74 metre
Ynt: Akide arı şekeri için ne dersiniz?
« Yanıtla #10 : Mayıs 24, 2017, 22:51:25 »

murathocam fabrikasyonda kaynama yok mu?


Fabrikasyonda da kaynama var kapalı ortamda.

Düdüklü tencere ile açık tencere yapılan işlemin aynı olmadığını biliyoruz.

Düşündüğünüz kaynatma sıcaklığını yakalamanız evde olmaz invert sıcaklığına getirinceye kadar şeker yanar.

Kimyasallarla invert yapmanın arılara ne kadar yararı olur ki?