Gönderen Konu: polenin faydaları  (Okunma sayısı 31568 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kerimcoşkun

• Pupa
polenin faydaları
« : Nisan 18, 2008, 09:12:27 »
POlenin faydalarını bildiğimiz kadarıyla bu konuda paylaşalım.
İzmir'li arıcılar izmir bölümüne mesaj atsın tanışalım

Çevrimdışı benek

• Günlük Yumurta
  • *
Ynt: polenini faydaları
« Yanıtla #1 : Nisan 18, 2008, 16:09:07 »
       Özellikle  B vitamini deposu olan polen,beyni ve vücudu yorgun insanlara kısa zamanda canlılık verir, bir çok hastalığın şifa kaynağıdır. Polende A ve C vitaminleri av,Bvitamini çok yüksek orandadır.
       ilim adamlarının belirttiğine göre polen.kalp-damar hastalıklarında,karacığer hastalıklarında,romatizma,sedef,egzama ,sivilce,saç dökülmesi,prosttat,ruhvesinir,göz ,astım,kansızlık ve küçük çocukların gelişmesinde kullanılmaktadır.Kansızlarda hergün bir kahve kaşığı polen yemek,vücudun savukma sistemini oluşturan alyuvarların sayısını arttırır.

Çevrimdışı bodad

• Pupa
  • Yer: BODRUM
« Yanıtla #2 : Nisan 27, 2008, 01:40:06 »
POLENİ ÖZELLİKLE BAL İLE KARIŞTIRARAK TÜKETMEK TAVSİYE EDİLİYOR.BAŞKA KARIŞIM VE TÜKETME ŞEKİLLERİ HAKKINDA BİLGİSİ VE TECRÜBESİ OLAN ARKADAŞIMIZ VARMI? 8)

abadile

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Nisan 27, 2008, 09:30:51 »
Aziz Dostum,
Süte ve meyve suyuna katarak da tüketilebilir.Yetişkinler,kahvaltıdan yarım saat önce ve akşam yatarken dört çay kaşığı (kahve kaşığı)bala, süte ve meyve suyuna katarak tüketmelidirler.Poleni ben balla birlikte tüketmeyi tercih ederim. Biz ailece bu şekilde yaparız. Ortanca oğlum Yasin hariç. O avuç avuç aşırmakta.Sora da gelip "baba bir zararı olur mu" diyerek bilgi almakta.  :)Biz bu güne kadar bunun bir zararını görmedik.
Bu konuda yaptığımız araştırmalardaşöyle bir bilgiye de ulaştım ve bilgisayarıma kaydetmiştim:
Polen, sabahları aç karnına, kahvaltıdan en az yarım saat önce ya da akşam yemeğinden en az 4 saat sonra tercihen yatmadan önce sade olarak veya ılık süt ve meyve suları içinde alınmalıdır. Günlük alınması gereken doz duruma göre, yetişkinlerde 15-40 g, 6-12 yaş grubu çocuklarda 10-15 g, 3-5 yaş grubu çocuklarda ise 5-15 g.dır. Bir yemek kaşığı kuru polen yaklaşık 10 g.dır.
selam ve saygılarımla...

abadile

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Nisan 27, 2008, 09:32:29 »

POLEN KONUSUNDA BİLİM ADAMLARININ TESPİTLERİ
***Chauvin ve Lenamand araştırmalarıyla polenin antibiyotikler içerdiğini ve bakterilerde üremeyi durdurucu etki gösterdiğini tespit etmiştir. Grecen ve Enci'nin yaptığı çalışmalarda Staphylococcus, Salmonella, e. coli ve Bacillis Anthracis' e karşı etkili olduğu ve bunların üremelerini engellediği tespit edilmiştir.
***Caillas' tan edinilen bilgilere göre polen kürü uygulaması ile en inatçı bağırsak iltihabı bile iyileştirilir. Polenler bağırsak bakteri ve fermentleri üzerinde olumlu etki yapar.
***Polende bulunan Rutin kılcal damarları etkileyerek fazla kanamaya engel olur. Kalp kasını güçlendirir.
***Polende bulunan ve gelişmeye, büyümeye etki eden hormonlarla ilgili çalışmalar sonucunda polen yedirilen hayvanlar aynı değerde protein ve vitamin alanlardan daha hızlı gelişmişlerdir.
***Costantini ve Albore, evcil hayvanların ve laboratuvar böceklerinin yemlerine eklenen polenin, büyüme hızını artırdığı, sindirimi kolaylaştırdığı ve daha sağlıklı bir görünüm kazandırdığını belirtmektedir. Dengeli .hazırlanan yeme %2.5 oranında polen eklenmesinin tavuklarda yemden yararlanma düzeyini artırdığı tespit edilmiştir. .
***Sporcular, özellikle yüksek performans isteyen branştakiler bol miktarda polen tüketmelidir.
***Lord Hauser' e göre polen bira mayasından 38 misli daha fazla B vitaminleri içermektedir.
***Sehmidt ve Buchman polendeki protein ve mineral madde ile Thiamin ve Riboflavin miktarının dana etindekinden l0 at daha fazla olduğunu belirtmektedir.
***Polende bulunan Ribofavin'in görme üzerindeki etkisi büyüktür. Birçok olayda şaşırtıcı sonuçların alındığı ve görme yeteneğinin arttığı saptanmıştır.

abadile

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Nisan 27, 2008, 09:35:03 »
POLENİN FAYDALARI
1.Polen kansız insanlar için faydalıdır. A1yuvar sayısını %25-30, hemoglobini % 15 oranında yükseltir.
2. Polen içerdiği antibiyotiklerle en inatçı bağırsak iltihaplarını iyileştirir.
3. Polen vücudumuzu zinde tutar.
4. Sporda yüksek performans sağlar.
5. Aşırı yorgunluk ve stresten kaynaklanan cinsel isteksizliği giderir.
6. Kabızlık ve bağırsaktaki tıkanmaları ortadan kaldırır.
7. İnsanlardaki aşırı sinirliliği ortadan kaldırır. İnsanı rahatlatır.
8 İnatçı ishalleri tedavi eder.
9. Polen kabızlığı önleyerek hemoroidi iyileştirir, .
10. Görme üzerindeki etkisi büyüktür. Birçok olaylarda görme yeteneğini artırdığı saptanmıştır.
11.Polenin saç sayısını artırdığı ve saçın dökülmesini önlediği tespit edilmiştir.
12. Polen prostat hastalarında iyileştirici etki yapar.
13. Polen gelişmeyi ve büyümeyi hızlandırır.
14. Polen kılcal damarları etkileyerek fazla kanamaya engel olur. Kalp kasının çalışmasını güçlendirir.
15. Polen hücre yenileyicidir. Kanser tedavisinde destekleyicidir.
16. Yüksek tansiyon ve soğuk algınlığında etkilidir.
17. Son yıllarda hayvancılıkta yarış atlarının, balıkların, iyi ötmeyen kafes kuşlarının, civciv ve tavukların aktivitesinin, verimliliğinin, hızlı gelişmesinin ve sindirim kolaylığının sağlanmasında kullanılmaktadır.
18. Polen. düşünme yeteneğini artırır.
19. Kısa sürede kişileri enerji ve canlılığa kavuşturur.
20. Deri göz kapağı iltihaplarını önler.
21. Sinerjik etki ile vücut dayanıklılığını artırır ve enerji verir.
22. Hastalıktan kalkanları kısa sürede eski enerji ve canlılığa kavuşturur.
23. Acıktıkça polen yenilerek desteklenen diyetlerle çok rahat kilo verilebilir.
24. Yemekten yarım saat önce alınan polen, alınan gıdalardan tam faydalanmayı sağlar ve kilo aldırır.

Çevrimdışı bodad

• Pupa
  • Yer: BODRUM
« Yanıtla #6 : Nisan 27, 2008, 19:43:36 »
 SEVGİLİ ABADİLE,
YİNE KONUŞTURDUN SÜTUNLARI.HELAL OLSUN VALLA.POLENİN FAYDALI OLDUĞUNU BİLİYORDUM AMA BU KADAR DETAY BEKLEMİYORDUM.SENİN YASİN, AVUÇLA AŞIRIP YEMEKTE ÇOK HAKILI.
 SEVGİLİ DOSTUM , BÖYLE BÜYÜK BİR NİMETTEN AİLELERİMİZİ MUTLAKA YARARLANDIRMALIYIZ.ARI B.KUMU DİYE SORAN ADAMA BUNLARI BİR SIRALASAN,HERHALDE SENİN YASİN'DEN FARKI KALMAZ.
SANA VE AİLENE NİCE SAĞLIK VE MUTLULUK DOLU GÜNLER.SELAM VE SEVGİLERİMLE. 8)

abadile

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Nisan 27, 2008, 22:39:03 »
Sevgili Bodad,
Temiz yüreğinden kopup iplik iplik sökülen güzel cümlerin için çok teşekkür edrim.Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen güzel sözler söyler.Selam ve sevgilerimle...

Çevrimdışı mustafa kemal alkoç

• Ana Arı
  • Yer: istanbul
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: Bir adet teknik kütük kovan, 82 adet dolu 50 adet boş
  • Rakım: 61
« Yanıtla #8 : Haziran 21, 2012, 21:24:04 »
Çiçektozunun yenmesi için bir ölçü va rmı?

Yetişkinlerin günlük bir şeker kaşığı yemeleri normal mi fazlası zararlımı?
SADECE VAZGEÇENLER KAYBEDER.

İNSAN ÖZLEMEMELİ.

HAYAT BANA ARICILIK, ARICILIK BANA HAYAT VERDİ.

Arı diye bir derdim var bin dermana değişmem

Çevrimdışı Ali Doğaner

• Moderator
  • Ana Arı
  • Yer: Kıbrıs
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
« Yanıtla #9 : Haziran 21, 2012, 22:30:04 »
Polenin faydaları arıcılık yapmamın en büyük sebebi diyebilirim... En büyük faydası ise eğer aslı varsa ortalama 60 yaşına kadar yaşayan insan ömrünü düzenli ve bilinçli tüketildiği zaman 100 yaşa kadar çıkartıyormuş  ;D
Sanırım hayal kurarken malzemeden çalıyoruz,
Çünkü sürekli yıkılıyor...

Çevrimdışı Mehmet Gençünal

• Ana Arı
  • Yer: Orhangazi / Bursa
    • Oksalik Asit Buharlaştırma Aparatı
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 10-15 yıl
  • Kovan Sayısı: 40
  • Rakım: 290
« Yanıtla #10 : Haziran 21, 2012, 22:31:51 »
Mustafa bey verilen ölçü yeterli, fazlasının ne zararı var derseniz şu örneği verebilirim.

Ben her sabah aç karnına avuç içi çukuru kadar polen yerim, o da mama kaşığı veya şeker kaşığına tekabül ediyor.

Bir yerde o miktardaki polenin 400 gram ciğere eşdeğerde protein ihtiva ettiğini okumuştum.

Doğru olmalı ki proteinin vücutta yıkımı sonrası ürik asit açığa çıkıyor ve kandaki miktarı yükseldiğinde gut hastalığı (atakları)baş gösteriyor.

Bir müddet uzak durdum, diğer yemeklerden protein değeri yüksek besinlerden uzak durup polen yemeye devam ediyorum.
http://www.oxalicacidvaporizer.com
http://mgencunal-mgencunal.blogspot.com/
http://www.gurlearicilik.com
Olgun bir adamı dost edinmek isterseniz, eleştirin; basit bir adamı dost edinmek isterseniz methedin.

Çevrimdışı Abdurrahim sarik

• Ana Arı
  • Balıkesir/ Gönen
  • Kovan Sayısı: 90
« Yanıtla #11 : Haziran 21, 2012, 22:34:06 »
doktorumuzun tavsiyesi polenin hamile kadınlarda pek kullanılmamasını tavsiye ediyor çünkü tüm vücüdünun kendini yenilemesi dolayısıyla kadınlarda hormanel bozukluğa yol açıyormuş msla kıllanma gibi bunu doktorumuz bire bir gözyle şahit olmuş benden söylemesi ama balı tenekesiyle yese bişey yok faydası var diyor sadece ama sadece hamilelik dönemi kullanılmamasını tavsiye ediyor
Beni kaybetmek isteyeni,Ben kazanmak için uğraşmam bak yoluna derim

Çevrimdışı Halil BİLEN

• Administrator
  • Ana Arı
  • Yer: Mustafakemalpaşa
    • http://www.halilbilen.com/
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: 350
  • Rakım: Rakım Kirmasti Çayı ile bir.
« Yanıtla #12 : Haziran 21, 2012, 22:55:54 »
Fazlasının zararı var mıdır?

Hala hayattayım...
http://www.halilbilen.com/

http://halilbilen.blogspot.com/

http://www.facebook.com/halilbilen

[email protected]

Yola Çıktıklarını, Yolda Bulduklarına Değişirsen; Yolunu Kaybedersin.

Yanlış trene bindiysen, koridorda ters yöne koşmanın bir faydası yoktur.

Çevrimdışı İlyas Bolat

• İşçi Arı
  • Yer: Çorum
  • Kovan Sayısı: 50-150 arası değişir..
  • Rakım: 800
« Yanıtla #13 : Haziran 22, 2012, 22:56:30 »
sabah akşam aç karna birer yemek kaşığı polen tüketen şeker hastası tanıdıklarım, şekerlerinin düzene girdiğini  söylediler bu sadece bir  akrabamın söylediği değil bir çok kişi aynı şeyi söyledi... işin uzmanı olan üyelerimiz var mı ? aydınlatabilirler mi acaba?
Demir olsaydım çürürdüm,toprak oldum dayandım

Çevrimdışı uzman_aricilik

• Boş Petek
  • Yer: eskişehir
    • Arıcılık malzemeleri
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Kovan Sayısı: 170
« Yanıtla #14 : Haziran 23, 2012, 13:53:35 »
Arkadaş şunu unutmamak gerekir ki hayatta her şeyin fazlası zarardır. Her bir yiyeceği ölçüsünde yememiz lazım. Şekerin portakalın arı sütünün polenin aklınıza gelebilecek ne varsa .... Her şeyi kararında tüketmek lazım...