Polen tuzaklarında su birikiyor.
Plastik tabanlı kovanlar, kuluçkalık çam ağacından,
Sadece 5 adet kuvvetli kovandan, gün aşırı polen alıyorum.
3 adedi sorunsuz çalışıyor, 2 adet polen tuzağında ise bir kahve fincanı kadar su birikiyor.
Polen tuzakları iç içe iki tepsiden ibaret olduğu için, polenler fazla bir zarar görmüyor.
Alçak rakımda ve yüksek rutubetli bir bölgedeyim.
Poşetle veya iç şerbetlik ile besleme yapmıyorum, akma ihtimali yok.
Benim düşüncem, kovanların farklı ağaçlardan yapılmış olmasından dolayı su birikiyor.
Bazı tahtalar nedense rutubeti suya çeviriyor diye yorumluyorum.
Sizce de tahtanın cinsi, kuruluğu veya kalitesinden olabilir mi?
Mesut bey: Ben de deniz kenarında (Akdeniz İskenderun körfezi) yaşıyorum ve aynı sorunları yaşadım.
Bence sizin polen tepsisinde su birikme probleminiz üst izolasyon ile ilgili.
Şöyle ki;
Üstte nano örtü bezi aynı naylon örtü gibi kovan içinde oluşan nemi yukarıya vermiyor. Nem örtü bezinde toplanıp alta damlıyor. Oysa pamuklu bez veya çuval gibi örtüler nemi kovanın üstüne geçiriyor oradan da nem kovan üst kapağının yanlarındaki havalandırmalardan tahliye oluyor.
Yapılacak işlem: Kovan üst örtü bezi nano veya sera naylonu ise üst kapağın altına strafordan bir yalıtım yapmak ve bu straforun üst örtü bezine temasını sağlamak. Strafor yalıtım ile örtü bezi arasında boşluk olursa ve bu boşluğa üst kapağın yanlarındaki havalandırma deliklerinden hava girişi olursa aynı su damlacıklarının örtü bezinde oluşması kaçınılmaz oluyor. Başımdan geçtiği için paylaştım. Yani tecrübeyle sabittir.
Kolay gelsin başarılar.