Gönderen Konu: Derin Dondurucular  (Okunma sayısı 33986 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı yasin aslan

  • Boş Petek
  • İleti: 10
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
Ynt: Derin Dondurucular
« Yanıtla #75 : Eylül 18, 2014, 21:36:38 »
Murat bey buzdolabında duran balin geç donmasi ortam sicakliginin sabit kalmasından dolayimi ?

Çevrimdışı Murat AKIN

  • Genel Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 11427
  • Yer: Tekirdağ
    Yaş: 71
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: --- adet kayıtlı
  • Rakım: 74 metre
Ynt: Derin Dondurucular
« Yanıtla #76 : Eylül 18, 2014, 21:55:14 »
Evet

Bir ölçü balı ikiye bölün.

Yarısını dış ortamda bekletiniz yani sıcaklık günlük olarak sabah, akşam sürekli değişin 15 gün sonra rengi değişip donmaya başlar.

Diğer yarısını buzdolabına koyun donma 1 aydan sonra başlar.

Çevrimdışı IbrhmAkgl

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 1201
  • Yer: Çarşamba / Samsun
    Yaş: 34
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 17
  • Rakım: 30 Metre
Ynt: Derin Dondurucular
« Yanıtla #77 : Eylül 18, 2014, 22:26:17 »
Ustalardan inciler...

Bazı şeyleri hep yanlış biliyormuşuz.

İyi ki varsınız, teşekkürler

Çevrimdışı Halil BİLEN

  • Administrator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 22802
  • Yer: Mustafakemalpaşa
    Yaş: 49
    • http://www.halilbilen.com/
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: 350
  • Rakım: Rakım Kirmasti Çayı ile bir.
Ynt: Derin Dondurucular
« Yanıtla #78 : Eylül 18, 2014, 22:57:35 »
Balın donmasını hızlandıran olgu.

Sıcaklığın inip çıkışlarında 14 °C çizgisini kat etme sayısı arttıkça donma hızlanır.

Standart sıcaklıklar donmayı geciktirir. 14 °C altında olsa bile. Yani soğukken donmaz.  :)
http://www.halilbilen.com/

http://halilbilen.blogspot.com/

http://www.facebook.com/halilbilen

halilbilen2@hotmail.com


Yola Çıktıklarını, Yolda Bulduklarına Değişirsen; Yolunu Kaybedersin.

Yanlış trene bindiysen, koridorda ters yöne koşmanın bir faydası yoktur.

Çevrimdışı Cem Şeker

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 601
  • Yer: Amasya/Gümüşhacıköy
    Yaş: 39
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 5-10 yıl
  • Kovan Sayısı: 22+3 Sepet olmuşuz.
  • Rakım: 800
Ynt: Derin Dondurucular
« Yanıtla #79 : Eylül 19, 2014, 15:45:18 »
Bilgi:

Buz dolabında duran bal açık ortamda duran baldan daha geç donar.

Bu sene denedim, benim kasnaklardada güve belirtisi görünce 24 saat buzdolabının donduducu kısmına koydum sonra alt kısımda bekletiyorum hala. Çıkartınca yeni koymuş gibi hiç donma olmadı henüz.

Arılar galiba mucize canlılar...

G.Hacıköylü arılığı.

Çevrimdışı IbrhmAkgl

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 1201
  • Yer: Çarşamba / Samsun
    Yaş: 34
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 17
  • Rakım: 30 Metre
Ynt: Derin Dondurucular
« Yanıtla #80 : Eylül 19, 2014, 18:41:05 »
4 adet kasnak çerçevesi -20 derecede uykuya yattı :)

Çevrimdışı Erol Kızılaslan

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 250
  • Yer: Balıkesir-Sındırgı
    Yaş: 44
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 2
  • Rakım: 216
Ynt: Derin Dondurucular
« Yanıtla #81 : Ocak 24, 2015, 20:13:18 »
Bu sene denedim, benim kasnaklardada güve belirtisi görünce 24 saat buzdolabının donduducu kısmına koydum sonra alt kısımda bekletiyorum hala. Çıkartınca yeni koymuş gibi hiç donma olmadı henüz.


peki dolabın kokusunu çekiyor mu?
Olmuyorsa zorlama, Ya hayallerin kırılır ya kalbin.. Unutmuş gibi yap.. Çünkü güzel şeyler, hiç beklemediğinde gerçekleşir.. // Mevlana"

Çevrimdışı Ali Doğaner

  • Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 2373
  • Yer: Kıbrıs
    Yaş: 42
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
Ynt: Derin Dondurucular
« Yanıtla #82 : Ocak 24, 2015, 21:22:00 »
Petek balın en güzel yanı, kolayına donmuyor ve tazeliğini ve aromasını yeni hasat edilmiş gibi taze tutuyor...

Zipli poşetlerde muhafaza edilirse dış ortam kokusu, güve, karınca gibi etkenlerden korunmuş olur  ;)

Benim yaptığım basit poşetleme makinesi ile bu iş ekonomik ve değişik ölçülerde kolayca oluyor..



Sanırım hayal kurarken malzemeden çalıyoruz,
Çünkü sürekli yıkılıyor...

Çevrimdışı Arıcılık Kulübü

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 112
  • Yer: İstanbul
    Yaş: 33
    • Arıcılık
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 5
  • Rakım: 30
Ynt: Derin Dondurucular
« Yanıtla #83 : Ocak 24, 2015, 21:24:53 »
Evet

Bir ölçü balı ikiye bölün.

Yarısını dış ortamda bekletiniz yani sıcaklık günlük olarak sabah, akşam sürekli değişin 15 gün sonra rengi değişip donmaya başlar.

Diğer yarısını buzdolabına koyun donma 1 aydan sonra başlar.

Bu yazılanlar çok önemli teşekkürler. O zaman gerçek bal donar tezi çökmüş mü oluyor bu şekilde?
Arıcılık yapmak bir sanattır. http://www.aricilik.com.tr

Çevrimdışı Ali Doğaner

  • Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 2373
  • Yer: Kıbrıs
    Yaş: 42
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
Ynt: Derin Dondurucular
« Yanıtla #84 : Ocak 24, 2015, 21:26:42 »
Gerçek çiçek balı günün sonunda ama az ama çok kristalize olur...
Sanırım hayal kurarken malzemeden çalıyoruz,
Çünkü sürekli yıkılıyor...

Çevrimdışı Arıcılık Kulübü

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 112
  • Yer: İstanbul
    Yaş: 33
    • Arıcılık
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 5
  • Rakım: 30
Ynt: Derin Dondurucular
« Yanıtla #85 : Ocak 24, 2015, 21:29:44 »
Gerçek çiçek balı günün sonunda ama az ama çok kristalize olur...

Biri sahte bir gerçek iki bal... dolapta duran gerçek bal donmayacak ve dışarıda bulunan sahte bal derecenin inip çıkmasından kaynaklı olarak donacak doğru mu anladım? Balın doğallığı konusunda bir ölçü tutturmak nerdeyse imkansız o zaman.
Arıcılık yapmak bir sanattır. http://www.aricilik.com.tr

Çevrimdışı Ali Doğaner

  • Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 2373
  • Yer: Kıbrıs
    Yaş: 42
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
Ynt: Derin Dondurucular
« Yanıtla #86 : Ocak 24, 2015, 21:33:29 »
Gayet net... Neden anlamakta zorlandınız  :)

Balın donmasını hızlandıran olgu.

Sıcaklığın inip çıkışlarında 14 °C çizgisini kat etme sayısı arttıkça donma hızlanır.

Standart sıcaklıklar donmayı geciktirir. 14 °C altında olsa bile. Yani soğukken donmaz.  :)
Sanırım hayal kurarken malzemeden çalıyoruz,
Çünkü sürekli yıkılıyor...

Çevrimdışı Arıcılık Kulübü

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 112
  • Yer: İstanbul
    Yaş: 33
    • Arıcılık
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 5
  • Rakım: 30
Ynt: Derin Dondurucular
« Yanıtla #87 : Ocak 24, 2015, 21:35:16 »
Gayet net... Neden anlamakta zorlandınız  :)

Şimdi anladım teşekkürler :)
Arıcılık yapmak bir sanattır. http://www.aricilik.com.tr