Gönderen Konu: Isparta'da Bal Hasadı ne zaman Yapılmalı  (Okunma sayısı 5721 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hasan YAVUZ

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 1204
  • Yer: ISPARTA/Merkez
    Yaş: 64
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 15-20 yıl
  • Kovan Sayısı: 43
  • Rakım: 1043
Isparta'da Bal Hasadı ne zaman Yapılmalı
« : Ağustos 25, 2011, 11:12:05 »
Sayın, Ispartalı ve çevre Arıcıları,balda kaliteyi ve akışkanlığı yakalamak için bal hasadını ne zaman yapmalıyız. Ben bu yıl 20 Ağustos'da yaptım,balda kalite mükemmel, süzüm çok zor oldu,bal çok katılaşmıştı .Hem kaliteyi,hem'de akışkanlık kıvamını yakalamak için,tecürbesi olan dosların tecürbelerini paylaşmasını bekliyoruz. Saygılarımla,Bereketli ve bol hasatlar.......
İnsan olarak dünya'ya gelen, bunun bilincinde olan, tüm insanlara merhaba.

Çevrimdışı Hüseyin İncesakal

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 587
  • Yer: KAYSERİ
    Yaş: 48
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 5 Yıldan sonra yer sıkıntısından dolayı Boş kovan sayısı 10 arı sayısı 0
  • Rakım: 1050
Ynt: Isparta'da Bal Hasadı ne zaman Yapılmalı
« Yanıtla #1 : Ağustos 25, 2011, 22:45:53 »
Balın koyuluğunu kontrol etmemiz pek mümkün değil. Bu yıl süzdüğüm sırlanmış bal geçen yıla göre daha fazla akıcı.

Çevrimdışı Murat AKIN

  • Genel Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 12683
  • Yer: Tekirdağ
    Yaş: 75
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: --- adet kayıtlı
  • Rakım: 74 metre
Ynt: Isparta'da Bal Hasadı ne zaman Yapılmalı
« Yanıtla #2 : Ağustos 26, 2011, 00:02:32 »
Sayın hasan yavuz:

Artık ballar olgunlaştığı zaman geçirmeden hasatınızı yapın.

Bundan sonra hasat her geçen gün zorlaşır.

Çevrimdışı Hasan YAVUZ

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 1204
  • Yer: ISPARTA/Merkez
    Yaş: 64
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 15-20 yıl
  • Kovan Sayısı: 43
  • Rakım: 1043
Ynt: Isparta'da Bal Hasadı ne zaman Yapılmalı
« Yanıtla #3 : Ağustos 26, 2011, 00:27:21 »
Sayın: Murat hocam peteklerin 3/2 sırlandığı zaman olgunlaşmış olduğunu biliyoruz,bilmem doğrumu. ? O dönemde'de hava sıcakları çok yüksek olduğundan  işler geç kaldı, Ben rahatsızlığımdan dolayı  sıcağa fazla dayanamıyorum. Ne yapalım hayırlısı olsun, verdiğiniz bilgilere çok teşekkür ederim.
İnsan olarak dünya'ya gelen, bunun bilincinde olan, tüm insanlara merhaba.

Çevrimdışı Murat AKIN

  • Genel Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 12683
  • Yer: Tekirdağ
    Yaş: 75
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: --- adet kayıtlı
  • Rakım: 74 metre
Ynt: Isparta'da Bal Hasadı ne zaman Yapılmalı
« Yanıtla #4 : Ağustos 26, 2011, 02:12:13 »
Sayın hasan yavuz:

Bal özü akımı azaldığından artık sırlama işi en alt düzeye indi, bundan sonra sırlamayı düşünmeden balları almalısınız.

Sırlı petek yanındaki açık petek gözü içindeki balda olgunlaşmıştır.

Çünkü mevsim gereği artık havalar oldukça kuraklaştı, petek gözün durumuna pek bakmanıza gerek yok.

Çevrimdışı Hasan YAVUZ

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 1204
  • Yer: ISPARTA/Merkez
    Yaş: 64
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 15-20 yıl
  • Kovan Sayısı: 43
  • Rakım: 1043
Ynt: Isparta'da Bal Hasadı ne zaman Yapılmalı
« Yanıtla #5 : Ağustos 26, 2011, 09:02:30 »
Sayın: Murat  hocam verdiğiniz bilgilere sonsuz teşekkür ederim. Saygılarımla......
İnsan olarak dünya'ya gelen, bunun bilincinde olan, tüm insanlara merhaba.