ali hocam nasılsın bir yerde bir tartışma oldu ve bambus seralarda tozlaşma icin kullanılan bir arı veya bir seraya yetecek arı 30 binlira diye iddia ediyorlar ben fiyat söylemedim ama adam seredan nekadar kazanıyormuş diye sordum cevap bilmem olarak geldi bu arıların fiyat bilgisi varmı teşekkürler
Bekir Bey teşekkür ederim, iyiyim. Sizi sormalı.
O fiat doğru değildir. Normal seralara konan kovan fiatı destekleme alınırsa 90 liraya geliyor. Ama şirketin arıları bir aksaklıktan dolayı elde kalıp ömrü azalmışsa yani normalde serada 70 gün çalışacakken 30 gün çalışma süresi kalmışsa kampanya yapılır ve özelliği belirtilerek ucuz fiata da elden çıkarılabilir. Bazı çiçekçilere ve meyve bahçelerine 30 günlük tozlama da yetmektedir. Onlar ucuz fiatlı olanı da tercih edebilirler.
Aşağıdaki kovan ve destekleme fiatlarını internetten kopyaladım.
28 Şub 2011 ... İçerisinde 60-70 adet bombus arısı bulunan ve perakende fiyatı yaklaşık 150 TL olan 1 kovan bombus arısı, 2 dekarlık örtüaltı alanda yeterli ...
Seralarda doğal polinasyonu sağlamak amacıyla bombus arısı kullanan üreticilere, koloni başına 60 TL destekleme ödemesi yapılacak. Destekleme için son ...
www.serik.bel.tr/index.php?...id...bombus...destekleme... - Önbellek - Benzer