Gönderen Konu: Urfa Balı  (Okunma sayısı 3211 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı musacoskun

  • Günlük Yumurta
  • *
  • İleti: 43
  • Yer: İstanbul
  • Ignorance is bliss
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 16
  • Rakım: 100 m
Urfa Balı
« : Ağustos 02, 2013, 21:16:06 »
Merhaba

Ben Musa, İstanbul'da yaşıyorum, aslen Urfa'lıyız biz de. Yeni başladım arıcılığa, İstanbul'un merkezinde Başiktaş'a bağlı Ulus semtinde (şimdilik) tek kovanım var.

Buraya yazmamın sebebi çocukken rahmetli dedemin Urfa'dan bize getirdiği bal. Geçtiğimiz günlerde de yine bir arkadaşımın Urfa'dan getirdiği balı tadınca aklıma birden çocuklukta dedemin getirdiği bal geldi. Ve kafaya taktım 'Urfa'da bala bu lezzeti veren nedir, hangi bitkidir?' bunu öğreneceğim.

Bu yüzden bu forumdan hemşehrilerimi bulayım kendilerine sorayım dedim. Bilmiyorum, belki siz bu konuda bir şeyler biliyorsunuzdur ve paylaşmak istersiniz :)

Şimdiden teşekkürler.
Musa Coşkun.
twitter.com/musa_coskun

Çevrimdışı Murat AKIN

  • Genel Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 11360
  • Yer: Tekirdağ
    Yaş: 71
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: --- adet kayıtlı
  • Rakım: 74 metre
Ynt: Urfa Balı
« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2013, 21:37:04 »
Sayın musacoskun:

Ne güzel çocukluk günlerinize gitmişsiniz.

Artık o balın tadını unutun, ne o balı bulabilirsiniz nede çocukluğunuzdaki damak tadını.

O günlere göre bitki çeşitleri değişti, bitki yoğunlukları değişti, o yüzden balın tadı da  değişti.


Çevrimdışı yalçın meriç

  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 2391
  • Yer: kdz.ereğli
    Yaş: 73
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: 15+3 kutu
  • Rakım: 100m.
Ynt: Urfa Balı
« Yanıtla #2 : Ağustos 02, 2013, 21:43:25 »
   Evet Murat bey, GDO lu tarım yapılması nedeniyle dünyada birçok bitkinin hem tadı hem çiçek şekli değişti. Belkide bu nedenle arılarımızın ömrüde kısaldı!  >:(  Bu nedenle artık ballarımızın tadı bile değişti. :o
Eğer bir güzelliğin yoksa,ben sana nasıl derim çok güzelsin diye.!

Çevrimdışı musacoskun

  • Günlük Yumurta
  • *
  • İleti: 43
  • Yer: İstanbul
  • Ignorance is bliss
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 16
  • Rakım: 100 m
Ynt: Urfa Balı
« Yanıtla #3 : Ağustos 02, 2013, 23:33:44 »
:( Bunları duymak üzücü. Ama dediğim gibi geçenlerde arkadaşımın ikram etmesiyle bu lezzeti bulma ümidim yeşerdi. Mümkün olduğunca malûmat sahibi olmaya çalışıyorum. Gerekirse gitmeyi dahi düşünüyorum.
twitter.com/musa_coskun

Çevrimdışı Müslüm Öncel

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 285
  • Yer: Şanlıurfa
    Yaş: 46
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 12
  • Rakım: 550
Ynt: Urfa Balı
« Yanıtla #4 : Aralık 27, 2014, 10:58:05 »
Merhaba hemşerim,
ben urfada arıcılık yapıyorum balı elimizden geldiğince organik üretmek istiyoruz. urfadan selamlar

Çevrimdışı eskiadam

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 141
  • Yer: istanbul
    Yaş: 42
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Kovan Sayısı: 4
Ynt: Urfa Balı
« Yanıtla #5 : Aralık 27, 2014, 20:42:22 »
Ben Musa, İstanbul'da yaşıyorum, aslen Urfa'lıyız biz de. Yeni başladım arıcılığa, İstanbul'un merkezinde Başiktaş'a bağlı Ulus semtinde (şimdilik) tek kovanım var.


Ulus'ta kovanı nerede tutabiliyorsunuz merak ettim.

Çevrimdışı Önder BOSTANCI

  • Genel Moderator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 2286
  • Yer: Ankara - Ortabereket
    Yaş: 54
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 16
  • Rakım: 1105
Ynt: Urfa Balı
« Yanıtla #6 : Aralık 27, 2014, 22:18:51 »
Pamuk balı bulup tatmanızı önerebiliriz belki ama Harran, Halfeti, Karacadağ gibi farklı iklimleri barındıran bir coğrafyada "şu baldır" diyebilmek çok zor.
Hayvan yularından, adam sözünden tutulur.

Çevrimdışı Müslüm Öncel

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 285
  • Yer: Şanlıurfa
    Yaş: 46
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 12
  • Rakım: 550
Ynt: Urfa Balı
« Yanıtla #7 : Aralık 27, 2014, 23:51:39 »
Pamuk balı bulup tatmanızı önerebiliriz belki ama Harran, Halfeti, Karacadağ gibi farklı iklimleri barındıran bir coğrafyada "şu baldır" diyebilmek çok zor.
Ben arıyı kesinlikle pamuğa götürmüyorum. Çünkü çok fazla kimyasal madde kullanılıyor. Arılar zehirleniyor. Sayın Önder BOSTANCI ustamın belirtiği gibi Halfeti ve Karacadağ endemik çiçek türlerini barındıran flora bakımından iyi olan bölgelerdir balları güzel olur.

Çevrimdışı musacoskun

  • Günlük Yumurta
  • *
  • İleti: 43
  • Yer: İstanbul
  • Ignorance is bliss
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Arıcılık Tecrübesi: 1-5 yıl
  • Kovan Sayısı: 16
  • Rakım: 100 m
Ynt: Urfa Balı
« Yanıtla #8 : Ocak 08, 2015, 10:55:40 »
Ulus'ta kovanı nerede tutabiliyorsunuz merak ettim.

Merhaba eskiadam,

Yeni başladığım zamanlar Ulus'ta buradaydı: 
https://www.google.com/maps/@41.0714834,29.0229142,54m/data=!3m1!1e3

şimdi Alibeyköy'deler.
twitter.com/musa_coskun

Çevrimdışı eskiadam

  • Pupa
  • ***
  • İleti: 141
  • Yer: istanbul
    Yaş: 42
  • Arıcılık Şekli: Meraklı
  • Kovan Sayısı: 4
Ynt: Urfa Balı
« Yanıtla #9 : Ocak 08, 2015, 11:15:42 »
Merhaba eskiadam,

Ulus'ta burada: 
https://www.google.com/maps/@41.0714834,29.0229142,54m/data=!3m1!1e3

İstanbul'da yerleşimden dolayı bu iş için yer kalmadı. Yer bulanlar, kendisine yakın olanlar şanslı

Çevrimdışı SERDAR GÖKHAN

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 260
  • Yer: TRABZON
    Yaş: 42
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Kovan Sayısı: Daha Pişmem Lazım
  • Rakım: 1100
Ynt: Urfa Balı
« Yanıtla #10 : Ocak 08, 2015, 11:16:26 »
Doğal olan o kadar az şey kaldı ki...Doğallığından en emin olduğum şeylerden biriside benim  :P
Bize Her Yer  T R A B Z O N

Çevrimdışı Halil BİLEN

  • Administrator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 22802
  • Yer: Mustafakemalpaşa
    Yaş: 49
    • http://www.halilbilen.com/
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: 350
  • Rakım: Rakım Kirmasti Çayı ile bir.
Ynt: Urfa Balı
« Yanıtla #11 : Ocak 08, 2015, 19:45:34 »
Serdar Gökhan...

İnsanın bulunduğu ağırlığı kadar sentetik katkı maddesini yediğini biliyor olmalısın...

Yani sen, sen değilsin.
http://www.halilbilen.com/

http://halilbilen.blogspot.com/

http://www.facebook.com/halilbilen

halilbilen2@hotmail.com


Yola Çıktıklarını, Yolda Bulduklarına Değişirsen; Yolunu Kaybedersin.

Yanlış trene bindiysen, koridorda ters yöne koşmanın bir faydası yoktur.

Çevrimdışı SERDAR GÖKHAN

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 260
  • Yer: TRABZON
    Yaş: 42
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Kovan Sayısı: Daha Pişmem Lazım
  • Rakım: 1100
Ynt: Urfa Balı
« Yanıtla #12 : Ocak 08, 2015, 19:50:58 »
Abi korkutma beni ben kimim o zaman !!!  ;D
Bize Her Yer  T R A B Z O N

Çevrimdışı Halil BİLEN

  • Administrator
  • Ana Arı
  • *****
  • İleti: 22802
  • Yer: Mustafakemalpaşa
    Yaş: 49
    • http://www.halilbilen.com/
  • Arıcılık Şekli: Profesyonel
  • Arıcılık Tecrübesi: 20 yıl üstü
  • Kovan Sayısı: 350
  • Rakım: Rakım Kirmasti Çayı ile bir.
Ynt: Urfa Balı
« Yanıtla #13 : Ocak 09, 2015, 10:19:51 »
Şüphe başladı
http://www.halilbilen.com/

http://halilbilen.blogspot.com/

http://www.facebook.com/halilbilen

halilbilen2@hotmail.com


Yola Çıktıklarını, Yolda Bulduklarına Değişirsen; Yolunu Kaybedersin.

Yanlış trene bindiysen, koridorda ters yöne koşmanın bir faydası yoktur.

Çevrimdışı SERDAR GÖKHAN

  • İşçi Arı
  • ****
  • İleti: 260
  • Yer: TRABZON
    Yaş: 42
  • Arıcılık Şekli: Amatör
  • Kovan Sayısı: Daha Pişmem Lazım
  • Rakım: 1100
Ynt: Urfa Balı
« Yanıtla #14 : Ocak 09, 2015, 11:37:39 »
Abi Dünden beri kim olduğumu düşünüyorum.....Ayrıca yediklerimi tekrar gözden geçiriyorum....Sen hayatımda bir çığır açtın
Bize Her Yer  T R A B Z O N