Halil abi arkadasların kolonileri var benim yok köyde.
Şimdiki yerim cok müsait pelit,kekik,vb seylerr bol yanımdaa
onun icin burayı bana tavsiye ettiler, arıları olanlar
Gece sıcaklıkları yükselene kadar bölme tahtası kullan, giriş deliği bölmedeki çerçeve sayısı ile buna bağlı olarak arı sayısı ile orantılı olmalı. Örnek çerçeve başı 1 cm.
Kat attığınız kovanı bölerseniz arı sayısı azalacağından arıların üzerinde olmadığı yani işlem yapmadığı çerçeveleri almak kovan içi ısının kolay korunması için iyi olur.
s a ustalarımm bugün hayırlısıyla ilk bölme tecrübemii yaşadım.inşallah iyi olur
böldümm kolonnimide köye getirdim akşam: giriş delihinide daraltım birazda şerbet
verdimm.bundan sonra nee yapacamm ustalarım ;D
murat bey onaltı çıta. iken arım oğula gitti ve kovan geriledi. üst katı alıp ariyi tek kata imdireyim diyorum ancak uslukteki peteklerde sirlanmamis bal var. me yapabiliriz. 01.06.2013 günü oğula gitmişti. ana bugün çıktı.
s a cahit abii benim arıyı bölmemin 4 ncü günüm şerbetle besleme yapıyorum
ustam ana memelerini dikmeye başlamış bundan sonra nasıl devam ediyim
girişdelihi halen daraltılmış bıraktım nezaman açiyimm.teşekkürler
ustamm 5 çerçeveli memeler 4 ncü cercevenin altında sırasının üstüne dedihiniz gibi ballı
polenli 1adet ballı yavrulu 1 adet full kapalı 1 adatte lavralı yumurtalı memeler bu çerçevedeler
tam bakamadımda 4 veya 5 meme vardıı yarın daha iyi bakiyim diyorum.
Yarın, yani bölme işleminin beşinci günü, çok sayıda açık ve kapalı anamemesi görürsen,
henüz kapanmamış olanlardan iki tanesini seç; bunlara zarar gelmesin. Diğerlerinin tümünü (kapanmış, kapanmamış demeden) boz.
Başka bir şey yapmaya gerek yok!
‘‘Zamanım bol’’ dersen, ‘‘hergün ya da bir gün arayla bakabilirim’’ dersen, başka önerilerim olabilir.