değerli arıcı kardeşlerim hepinize selamlarımı sunuyorum.benim 5 kovanım var ve şimdilik muhtemelende uzun süre bu şekilde kalacak süzdüğüm petek sayısı az vede taşımada kolaylık olsun diye 3 lü bir bal süzme makinası almaya karar verdim.fakat bu gün gittiğim arı malzemesi satan arkadaş bana 3 lülerin balans ayarının çabuk bozulduğunu ve içindeki petekleri kırdığını söyledi kullanan arkadaş veya bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim p.tesiye bir karar vermeliyim…
4 lü makinelerde 2 petek te süzebilirsiniz ancak 3 lülerde 2 petek koyamazsınız. Eğer süzme makinesi alacaksanız 4lü alın. Geleceğin ne getireceğini bilemezsiniz.
İyi karar verinki ilerde değiştirmek zorunda kalmayın,
satmaya kalksanız kimse almaz,alsada bedavadan biraz pahalı alır.
4’lü 430 kalite çelik olsun, iç telleri paslanmaz olsun.
3 lü kullanıyorum. Balanstan yana sorunum yok.
Balans bozulması diye birşey olmaz. Balansı siz ayarlayacaksınız.
3 lü için biraz balans sağlamak için aşağı yukarı 3 eşit ballı çerçeve lazım. 4 lü de ise 2’şer eşit ballı çerçeve lazım.
Dört dörtlük balans olmaz ama makineyi yere sabitlerseniz hiç balans derdiniz olmaz.
İkililer için de yorum alabilir miyim?
Adem Bey,Ben yasli bir Aricida gecen hafta yirmi Cercevelik bir makina baktim,balans sorunu onda
da oluyormus,tek kisi yerinden oynatamiyor ama yüklendiginde kendiliginden sallanmaya basliyormus,
dediginiz gibi ancak kendimiz ayarlayabildigimiz kadar ayarlayacagiz.
Selamlar.