4. Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi ile eş zamanlı 20. Apislavia Kongresi

Herkese merhabalar,

Aslına bakarsanız bu tip etkinliklere katılım ve söz sahibi olma konusunda aricilik.gen.tr platformuna bilgilendirmeler yapmak konusunda kararlıydım fakat 24-27 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 12. Asya Arıcılar Birliği Konferansı için bu yönde bir çalışma yapamadım. Sanırım katılan birkaç kişi oldu ama şahsen özellikle Uzakdoğu ülkelerine kıyasla Türk katılımcı azınlıkta kaldı.

Sektörün katılımcı sayısı olarak en üstünde yer alan ve 2 senede bir düzenlenen Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi bu sene biraz daha farklı bir katılımla düzenleniyor.

“4. Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi ile eş zamanlı olarak 20. Apislavia Kongresi” 5-9 Kasım 2014 tarihleri arasında Fethiye Ölüdeniz bölgesinde yer alan Lykia World Otel’de düzenlenecektir.

Apislavia Arıcılar Birliği, 1910 yılında kurulmuş ve bugün itibari ile 17 farklı ülke birliğinin dahil olduğu Apimondia içerisinde ve üyesi durumunda bulunan çok güçlü bir oluşumdur. Diğer kongrelerden farklı olarak bu sene Apislavia Kongresi ile eş zamanlı yapılıyor olması sebebi ile kongre daha fazla uluslararası katılıma ulaşma imkanı bulunacaktır. Kongreye yurtiçinden 1200 ve yurtdışından 600 katılımcı beklenmektedir.

Kongrenin bilimsel programı taslak olarak belirlenmiş ve web sayfasında ilan edilmiştir. Bilimsel programı, davetli konuşmacıları, kongrede 16.00 sonrasında düzenlenecek olan çalışma grubu programını kongre web sayfası olan www.muglacongress.org adresinde bulabilirsiniz.

Kongre katılımıyla ilgili herhangi bir sorunuz ya da ekstra bir bilgi talebiniz varsa bana [email protected] adresinden de ulaşabilirsiniz.

Tatil yapalım bari.

10 Kasım 2014 tarihinde teknik ve turistik gezi yapılacağından 9 Kasım gecesi konaklama konusunda nasıl bir uygulama yapılacak?

Benim de 1-2 arkadaşım tatil için geliyor, Lykia gibi bir otel için çok uygun bir fiyat. Ölüdeniz sakinken çok keyifli oluyor.

Aynı şartlarla 9 Kasım gecesi de kalmaya devam edilebilir. İsteyen kişiler otele daha erken de giriş yapabilir, 1 Kasım’da bile giren yabancı misafir var.

Anlaşıldı. Gezi programını yayınlayın artık.

Tatilde de arı mı dinleyeceksin, Böööö gelmedi mi artık ?

Kongreler iyidir.

İnsanları en iyi tanımanın yollarından biridir.

Ayrıca bu fırsatları değerlendirin ve kendinizin ne kadar iyi arıcılık bilgilerine sahip olduğunuzu orada “hoca”'ları dinleyince çok daha iyi anlarsınız.

Hem bu organizasyonlarda kalmış olduğunuz otellerde o fiyatlara kalamazsınız. Tam 3 katı fiyat ödersiniz.

Bölgeyi de gezme imkanı bulursunuz.

Üstelik kongrede her konuyu izlemeye gerek yok ki.

Ben birkaç mutlaka izlemem gereken konuyu belirledim, diğerleri duruma göre.

Üstelik giderek eleştirme hakkını da kazanırsınız. Gideceksin, iyiyi alkışlayacak ve kötüyü eleştireceksin ki bir dahaki sefere iyi olsun.

Aslında.

Aslında.

Keşke.

100 kişilik Arıcılık.Gen.TR katılımı olsa eşli.

Düşünsenize.

Buradan nasıl randevu alacağim yer ayırtiririm. Bir tatil bari yapmış olurm

**Gezi programını merakla bekliyorum.

Hem tatil hem kongre gibi bir organizasyon olursa düşünülebilir.

Herkese tekrar merhabalar,

Kongre kayıt işlemleri hakkında bilgiyi ve kayıt-konaklama formunu http://muglacongress.org/default.asp?page=kayit_konaklama adresinde görebilirsiniz.

9 Kasım’da yapılacak gezi öğleden sonra bilimsel program bittikten sonra başlayacak. Faralya bölgesinde bazı arılıklar ve Kayaköy gezilecek.

10 Kasım günü ise ücretli turistik ve teknik turlar düzenlenecek. Turistik turların programı hazır fakat sizlerin daha çok ilgileneceği teknik turun programını ise Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği ve Muğla Üniversitesi beraber hazırlayıp bize gönderecekler, biz de web sayfasında yayınlayacağız. Ben program ilan edildiğinde buraya da yine haber veririm.

Kongre ile ilgili diğer bilgileri de www.muglacongress.org adresinde bulabilirsiniz.