45. Apimondia - Dünya Arıcılık Kongresi 29 Eylül – 4 Ekim 2017

1. Apimondia - Dünya Arıcılık Kongresi 29 Eylül – 4 Ekim 2017 tarihleri arasında, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek
    45th Apimondia International Apicultural Congress 2017 - Turkey Istanbul
    http://www.apimondia2017.org/tr/default.asp?p=kayit

Günlük giriş ücreti (Kongre+fuar ) 100 Euro+ % 18 KDV = 118 Euro x 3.70 Tl = 436 TL
Ucuzmuş ;D ;D ;D

Arkadaşlar günlük giriş ücreti çok değil mi? Nasıl indirim yaptırabilinir?

GT-I9192 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhabalar,

Organizasyonu yapan firma olarak cevap vermek isterim;

Kayıt ücretleri ülkemizin arıcılık şartları düşünülünce yüksek ama uluslararası arıcılık kongreleri ücretlerine göre normal, diğer dallardaki kongrelere göre ise düşük bile denebilir. Apimondia kongrelerinde kayıt ücretleri konusunda ev sahibi ülke özgür değil, kayıt ücretlerinin bir bölümünü Apimondia alıyor ve ücret belirlerken de onlardan bağımsız belirleme şansınız yok. Uzun görüşmeler hatta bir anlamda kavga dövüş sonrasında TAB üyesi arıcılar için günlük 35.-Euro full kongre kaydı için de 80.-Euro’luk ücret uygulanmasının onayı alınabildi.

Bunun dışında İl Birlikleri için üzerinde çalışılan bir proje daha var fakat henüz kesinlik kazanmadı. Onayı alınırsa Birlikler tarafından bu bilgilendirme de yapılacak.

Bunun dışında giderlerle ilgili bazı bilgileri vermemde de bir sakınca olmaz. Kongrenin yaklaşık 1.5 milyon Euro’luk bir gider bütçesi var, 400.000.-Euro sadece kongre merkezi kirası için ödeniyor, bunun içinde teknik cihazlar, yiyecek-içecek vb. de yok. Toplantılar 7 salonda devam edecek ve tüm salonlarda tercüme olacak. Yani teknik cihazlar ve tercümanlar için de kira parasına yakın bir bütçe gerekiyor. Bunun dışında basılı malzemeler, Apimondia yetkilileri ve birçok yabancı konuşmacının da ulaşım ve konaklama giderleri kongre bütçesinden karşılanmak durumunda.

Devlet tarafından şimdiye kadar ne yazık ki bir destek alınamadı, malum Ankara’da durumlar karışık. Keşke destek alınabilse de tüm arıcılara kongre ücretsiz olabilse.

FORUMA devammmm :-\

Sn, Burak Kaptan bilgilendirme için teşekkürler.
Son durum TAB üyesi arıcılar için günlük 35.-Euro, full kongre kaydı için de 80.-Euro’luk ücret gözüküyor.
Bu durum dışında katılmak isteyen arkadaşlarımız olacaktır. Daha güzel, genel bir iyileştirme yapılamazmı.
Umarım, bir yerlerden iyi haberler gelebilir. Başarılar diliyoruz.

Fuarlar genel olarak tanıtım ve eğitim amaçlı olmalı. Bana göre.
Ama Apimondia kongre ve fuarı Burak beyin açıklamasına göre ticari bir yapılandırma olarak görünüyor.
Ben Arıcılar Birliği üyesi olan bir kişi olarak üyelik kartımı göstererek ücretsiz olarak girmeliyim.

Erol bey rica ederim, elden geldiğince buraya göz atıp yardımcı olmaya çalışırım. Daha hızlı ulaşmak isterseniz [email protected] adresine mail de atabilirsiniz.

Bu kongreyi İstanbul’a getirmek için 2008 yılında yollara düştük, 2013 yılında oylamayı kazandık ve kongreyi bitirdiğimizde sadece bu organizasyon için 9 sene uğraşmış olacağız. Birçok farklı sektörde kongreler yaptım ama bir kongre için bu kadar uğraştığım daha önce hiç olmadı. Bu süreçte kamu desteğini biraz Başbakanlık Tanıtma Fonu dışında çok fazla alamadık. Kongreyi aldıktan sonra işler değişir diye düşünüyorduk ama Ankara’da durumlar malum, şu an kimsenin kongreyi umursadığı yok.

Umarım şartlar değişir, kaynak sağlanır ve Apimondia’ya istediği ücret verilerek kayıt ücretleri iyice aşağıya çekilir.

Fuarlar tanıtım ve satış amaçlı olduğundan genelde ücretsiz olur fakat kongreler için size katılamayacağım. Ben ülkemizdeki Arıcılık organizasyonları dışında yerli-yabancı ücretsiz herhangi bir kongre/konferans vb. görmedim. Bilgi değerli bir şey fakat bizde bedava alınmasına alışılmış. Geçtiğimiz günlerde bir tanıtım maili geldi, Yozgat Bozok Üniversitesi’nde düzenlenecek olan Ulusal Tarım Kongresi için bile fena sayılmayacak katılım ücretleri isteniyor. http://www.tarimkongresi.gen.tr/katilim--ucreti-/Detay/29092011141705

Apimondia kongresi ilk kez 1897 yılında düzenlenmiş ve Apimondia Genel Merkezi’ni ziyaret etmiş, başkan ve genel sekreteriyle uzun süredir tanışan ve federasyonun maddi durumunu da bilen birisi olarak ticari bir yapılanma olduğunu söyleyemeyeceğim. Onların da Dünya’da yürüttüğü eğitim vb. yatırımlar var ve bunları sadece kongreden yarattıkları gelirle yapabiliyorlar.

Kongreyi düzenleyen üst kuruluşun ya da devletin herhangi bir gelir kaygısı yok, TAB bu işi para kazanmak için yapmıyor ama 1,5 milyon Euro’luk gider bütçesinin bir yerlerden karşılanması gerekiyor. Amaç para kazanmak olsaydı güvenlikle ilgili onlarca mail aldığımız bir ortamda kongreyi yakın bir ülkede düzenler çok güzel paralar kazanılırdı.

Ben de sizlerin kongreye üyelik kartını göstererek girmesini isterim fakat kongre masraflarının karşılanmasıyla ilgili de fikir duymak isterim. Keşke birileri giderleri üstlense de herkes kongreye bedava girse.

Burak bey
Açıklamalarınızda sizin bakış açısıyla bakarsak kesinlikle haklısınız . Ama…
Ülkemizde 500.000 kişinin arıcılık ile uğraştığını düşünürsek, bu sayının % 10 oranındaki arıcının Apimondia kongresine katılacağını tahmin edersek.
50.000 kişi x 35 Euro = 1.750.000 Euro
Hayırlı işler…

50.000 kişilik katılım beklentisi içinde olmanızı alkışlıyorum.

Tatil modunda.

Üstelik sezona göre yarı fiyatlarda.

Muğla kongresine gelen arıcı kaç kişi?

Cebinden para ödemeyenleri şöyle kenara ayıralım.

1.000 kişi bile değil.

Apimondia için 50.000

50.000 kişinin bir kongreye katılması?

Bırakın Türkiye’yi dünyada herhangi bir dalda örneği yok. Tarihteki en büyük Apimondia kongresi 9.500 kişiyle yapıldı, biz yola çıkarken 12.000 kişi hedefiyle çıktık.

Tarihte

Apimondia kongresi fiyatları için Ziya Şahin ( Merkez Arıcılar Birliği Başkanı) açıklama yaptı.
Arıcılık Birliği üyesi kişiler birliğe başvuru yaptıktan sonra birlik tarafından verilecek kimlik kartı ile 30 ₺ karşılığı ziyaret yapabilecek.
Bunun dışındaki kişiler ise 35 euro ödememiş.
Güncel durum bu şekilde.

İstanbul da tatilde yapılır. Kongreye de gidilir.
Muğla daki kongreye 2000 kişi katılmış. Ziya başkan söyledi.
WhatsApp

Pardon.
35 euro ödeyecekmiş.

İyileştirme sadece TAB üyeleri için gözüküyor.

Durum tam olarak böyle değil, biraz açayım.

Daha önce de bahsettiğim gibi bu bir Dünya kongresi ve işin gerçek sahibi Apimondia Dünya Arıcılar Birliği. Yani öyle istediğiniz gibi at koşturamıyorsunuz, kendi kuralları var.

Bizim ancak yapabildiğimiz fiyatları TAB üyesi arıcılar için fuar ve bilimsel oturumları kapsayacak şekilde günlük 35.-Euro kongre boyunca da 80.-Euro’luk bir kayıt ücretine çektirmek oldu.

Ziya bey’in bahsettiği 30.-TL ise bambaşka bir proje.

Eğer TAB üyesi İl Birliği üyesi olan arıcı başına 30.-TL öderse o birlik üyesi arıcıların yaka kartları Birlik adresine gönderilecek, tüm arıcılar 4 gün boyunca kongreye girebilecek. Bunun şartı İl Birliği’nin bu işi üstlenmesi ve tüm üyeleri için üye başına 30.-TL ödeme yapması.

Misal 500 üyesi olan X birlik 500 X 30.-TL = 15.000 TL yatırdığı takdirde 500 üyesinin yaka kartı kongreden önce kendilerine teslim edilecek, o 500 kişiden kaç kişi gelir bilemiyorum.

İl Birlikleri’nin ortaya çıkan bu bedeli toparlayabilmesi için de proejeler var. Ajanslar, özel idareler vb. kurumlarla görüşüldü. Ayrıca bazı firmalar da İl Birlikleri’nin kendilerinden yaptığı alışverişin %5-10 arası bir bedelini o Birlik adına kayıt ücreti olarak yatıracak.

Gönül ister ki birileri çıksın, bu sorumluluğu paylaşsın, maddi destek versin ve böylece kongrenin kapıları tüm vatandaşlara açılsın ama ortam malum, sizlerin desteklerini bile alamadığı ortamda biz bir şeyler beklemeyi bıraktık.

Birlik yönetim kurulu, genel kurulundan böyle bir yetki almadan üye sayısı x belirli bir bedel Apimondia için para yatırsın.

Haydi yapsınlar da görelim.

Yok öyle bir metot.

Milli mesele falan demesin kimse.

Kurallar çerçevesinde olmalı herşey.

Kolaycılık…

Garanti gelir olursa bende yaparım Apimondia…

Genel Kurul, Tüzük, oluru olmazı onu ben bilmem. Kim neyi ne şekilde yapacak göreceğiz, umarım hepsi onayını alır da yapar. Ve en azından 60.000 arıcının yaka kartı hazırlanır.

Ki bu bahsedilen bedellerin çoğu muhtemelen birlikler tarafından değil projeyi sundukları kurumlar, kampanyaya katılan firmalar, illerindeki özel ya da kamu kurumları tarafından yatırılacak.

Benim anlamadığım şey bunun neresi kolaycılık?

Kafa kafaya verdik, en azından 60.000 arıcının kayıt ücretinin karşılanması için hem projeler hem de farklı kaynak alternatifleri yarattık. Defalarca ajanslarla toplantılar düzenlendi, arıcıların kayıt ücretinin karşılanması için çalınmadık kapı bırakılmadı, firmalarla kampanyalar için görüşmeler yapıldı.

Kolaycılık bunun neresinde?

Bazı şeyler size kolay geliyor ama öyle değil. Garanti gelir yok, garanti gelir olmadan Apimondia yapmaya çalışıyoruz. Bizim bazı dönemler sokağa çıkmaya korktuğumuz şehre yurt dışından insan getirmek için kendimizi paralıyoruz.

Kongre düzenlemek, hele böyle bir boyutta dünya kongresi düzenlemek hiç kolay değil. 100 kişilik seminerden değil, sadece kongre günlerinde yüzlerce kişinin görev alacağı bir organizasyondan bahsediyoruz.

“Garanti gelir olursa ben de Apimondia yaparım” fazla iddialı bir cümle.

Benim “5-10 kovan verin, içine de arıyı koyun, ben de arıcılık yaparım” demem gibi bir şey.

Kolaycılık.

Hem de en âlâsından.

60.000 x 30

Bu rakamı kongre kayıt ücreti olarak karşılamak için gereken katılımcı sayısının nasıl yakalanacağını düşünülünce.

Ayrıca bu ülkede arıcılık sadece TAB üzerinden yürümüyor.

Amatör arıcı ne olacak?

Arıcının eşi de gitmek isterse?

Bal Üreticileri Birliği üyeleri?

Garanti gelir.

Garanti gelir olunca bu ülkede organizasyon şirketi mi yok?

Apimondia için 15.000 arıcı gelecek. İşte bu da bedeli. Hem de kongre resmi kayıt ücreti şeklinde diyelim bakalım.

Sizler işin içinde iken dışarıdan objektif bakanlar kadar göremezsiniz olanı biteni.

Doğru bir yöntem değil bu seçenek.

Daha kolay yöntemi var hem de çok kolay.

Ve sürekli hiç gündeme getirilmeyen.

Konaklama - Yeme&İçme işleri hesaplandığında.

4 gün…

Valla işiniz zor.

Allah kolaylık versin.