8 çerçevelik arıyı yeni kovanıma nasıl aktaracağım?

arkadaşlar dun itibari ile 8 çercevelik bir ana arı aldım tam dolu arı hiçbir aricilik bilgim yok en azından bu kovanda yok hatta hiç yok da diyebilirirz aktaracagım kovan 10 yıl önce almıs oldugum cıft kat cam kovan ıcıne ıcıne ılk ogul konuldu ama kısı cıkarmadı 4 petek var bal yok önerileriniz yapmam gerekenler konusunda bana yardımcı olurmusunuz :-[ :cry:

Koloniyi bir kovandan başka bir kovana aktarma konusunu şu sayfalardan inceleyebilirsiniz: https://www.aricilik.gen.tr/index.php?topic=6724.0

Forumdaki daha pek çok yerde de işlenmiş bir konu…

Sekiz çerçevelik koloniniz ve arıcılık yaşamınız hayırlı olsun.

TEŞEKKÜRLER ABİM BİRDE BEN SUNU SORAYIM ESKİ KOVANDAKI ARIDAN KALAN NE VARSA CIKARDIM MUMLARI YARI DOLU YARI BOŞ PETEKLER HEPSINI SPATULAYLA KAZIDIM KOVANIN ICINI SUPRDUM TEMIZLEDIM BIDE PURMUZLE UT DEDİLER BUNDAN BASKA YAPILACAK NE VAR BEN BU KOVANI YIKASAM NOLUR YADA GUNESTE BIRAKSAM

İyi yapmışsınız…
Diğer öneriler de uygun.

Kovanda Amerikan Yavru Çürüklüğü (AYÇ) sporlarının varlığından şüphelenmiyorsanız yeterli temizlik yapılmış demektir. Böyle bir şüpheniz varsa, dokuz ölçek suya bir ölçek çamaşır suyu katarak elde edeceğiniz çözeltiyle dezenfeksiyon yapmanız uygun olur.

Önemli not:
Birçok arkadaşımız gibi ben de büyük harflerle yazılan yazıları okumakta güçlük çekiyorum. :slight_smile:

Teşekkür ederim abi sımdı iş sadece pazar günü arıyo aktama işi ne kaldı ters bır durum olmassa bız bız lar yenı yerlerıne gecıp mutlu mesut calışacklar ;D

ben cam kovan konusuna takıldım bildiğimiz pencere camından mı

Bende cam kovanı nasıl pürmüzle temizlemiş onu anlamadım.

cam digil abile yazım hatasi çam agacından kovan benım kovanım boyasız vernıklı felan aldıgım arıdakı kocan beyaz ::slight_smile: :cry: :-\ :-[ :stuck_out_tongue:

Yazım hatası olduğunu belirttiğiniz iletilerdeki yazım hatalarını da düzeltecek bir yazı daha yazarsanız dekoderi de ekleyin iletiye.