'Açıköğretim Arıcılık Yüksek Okulu' Açılmalı mı ?

Abilerim ben arastırdım bulamadım ve sanırsam böyle bir bölümde Açıkögretimde yok.

Açıköğretimde arıcılık bölümü olsa ben gitmek isterdim. Sizde istermiydiniz?

Ve Arıcılık bölümünden mezun olanlara ne gibi calısma imkanları verilebilir?

Kesinlikle açılması gereken bir bölüm.Arıcılığa hepimiz hobi olarak başlıyoruz, emekli olunca daha çok ilgilenip işi büyütebiliyoruz.
Özellikle çalışan, genç ve orta yaş arıcılar için açık öğretimde böyle bir bölümün açılması çok yerinde olur.2 yıllık bir bölüm olsa, okulu bitirince de farklı iş imkanları kazandırılsa ve arıcılığı gerçekten bilen profesyonelce yapmak isteyenler için akademik eğitim verilse gerçekten ülkemiz bal sektörü çok daha iyi yerlere gelir.

Yapılan programlarda bu konunun dile getirilmesi tarafındayım yada nasıl olurda bu konu hakkında bir istekte bulunma sansımız olur_?

Bu işe yeni baslayan ve genc arkadslrımız için çok faydalı olacağı düşünüyorum.İnsan sevdiği işi zaten araştırması yapıp okuyor bizde bu arıcılığa gönül verdigimiz için altay arkadaşımızında dediği gibi hem çalısıp hem okuyup hem arıcılık yapıpmak istiyoruz gençler olarak :slight_smile: :slight_smile: :wink:

:slight_smile: çok güzel konu çok…

Bir ara bir tekniker arkadaş vardı…

Yakınıp duruyordu.

2 yıllık kesmez… Olmuşkene 4 yıllık olsun.

Gayet güzel bi düşünce tabiki bakanlığımız ve yetkililer duymalı duyurulmalı

Başlatın bir kampanya.

[b]https://www.change.org/start-a-petition[/b]

tabiki kesmez abi de 2 yıllıga baslayım sonra 4 de devam tabiki bunu bi şekilde dile getirmemiz lazım.

Ustalrımız bu konuyu bizim adımıza dile getireceklerini düşünüyorum yaptıkları, misafir oldukları bir programda bu bonuyuda ele almalarını bekliyoruz :slight_smile:

Boyle bir acik ogretim programi elzem olmamakla birlikte olmasi ise memelket namina daha faydali olabilir .
yeteerki fakulte mezunu degilsen aricilik yapamazsina gelmesin … :slight_smile:

Hakikaten büyük eksiklik…

Sayın Emrah, Doğrusu dile getirdiğiniz gibi olmalıdır. Her iş kolunun okulu olmalı. Akıl ve bilime dayanmalıdır.

Bu işin Kapalısı okutulamıyor açığı nasıl olacak?

Ameliye olmadan.

neden olmasın hocam insan sevdiği seyi arastırıp okumaktan zevk alır basarılı olunamaz mı?

bu konuda çalışmalar başlatılmalı ama nereden başlanmalı?

Sadece diploma için açık öğretimden arıcılık okunacaksa açılabilir, onun dışınada forum zaten en güzel açık öğretim eğitimine sahip.

Numan abi biz yas olarakta genc oldugumuz ıcın kimi yerlere bas vurabılmemiz için coğu yerde okul muhabbetı karsımıza cıkıyor.

Bende kendimce diyorum ki neden kalkıp hic bılmedgım yada sevmediğim bir bölümü acıktan okumak yerine sevip istediğim bir arıcılık bölümü olsada onu okuyabilsem keşke diyorum? :slight_smile:

Arıcılık büyük ölçüde uygulamalı olarak öğrenilebilecek birşey, zaten amaç akademik anlamda yetişmiş bireyler oluşturmak ki örgün öğretim ile bunu sağlamak zor görünüyor.Çünkü Arıcılık çoğu kişi için hobi düzeyindedir örgün öğretim seçeneği işi daha profesyonel yapıya taşır ve insanlar arıcılığı meslek olarak kabul edip zamanını, becerisini, hayatını buna göre ayarlar.Türkiye şartlarında da gidip üniversitede arıcılık bölümünü tercih etmek çoğu kişinin işine gelmez. “Bence” bu iş dışarıdan öğrenim ile yani AÖF Arıcılık bölümü ile olur.Değerli büyüklerimizinde katılacakları toplantı, seminer, tv yayını gibi oluşumlarda bu konuyu dile getirmelerini rica ederiz.

Yüksek öğrenimli arıcı olmak illaki fark yaratır hem içeride hem dışarıda fark yaratır.

Yüksek öğrenim sadece arıcılık değil çevre bilinci,sağlık ve ekonomiyide beraberinde öğreteceğinden geç kalınmış bir bir uygulama durumunda şuan benim gözümde.

Hiç birsey için gec degıldır deyip gündeme getirmek lazım mustafa abi

Acılsa boyle bır bolüm bize neler kadar yada eksisi atırtısını kendi aramızda ilk önce danısıp bi tartışalım düşüncesindeyim.

Bu bölümü okuyan arkadaslar hangı dersleri görmekteler yada nasıl uygulamlı eğitim verilmekte bilenlerden bilgi alabilirmiyiz?

Ne yazmalı şimdi buraya.
Açık öğretim…
Buyurun fikirlerini yazın bakalım…
Ben biraz daha okuyayım…