Yanlış anlaşıldım herhalde , arı sütü üretiminde kullanılmak üzere koloninin bir tanesi sürekli koyu şerbetle beslense , bu koloniden alınna bal arı sütü üretimi yapılacak kolonilere verilse , balla besleme işi yerine gelmiş olurmu .
Ağabey girdilerle büyüyeceğiz.
Konuya devam yazısını yazmak için oturdum aslında ama işler müsade etmiyor. Malum benim için sıkısık bir dönem. İlk fırsatta yazacağım.
Aşılamadan sonraki 2. Gün yapılacakların bir kısmını belirtmiştik.
Kısaca baştan alırsak
Gün Aşıladığımız çerçeveleri anasız ( başlatıcı, starter) koloniye vermiştik ve tüm üretim kolonilerini beslemiştik
gün başlatıcıdaki aşılama çerçevelerini bitiriciye aktarmış, ardından başlatıcı koloniye yüksük kontrolü yapmıştık.
Devam edelim.
Bu işlemlerden sonra tekrar aşılama yapıyoruz. Uygun yaşta larva aramamak, sıkıntıya düşmemek için 4 gün önceden güçlü bir koloniye yumurta attırdığımız, işaretli peteğimizi alıp, larvaları yüksük gözlerine aktarıyoruz. Larvaları kurutmadan başlatıcı kolonimize verdikten sonra tüm kolonileri besliyoruz.
gün
2.gün ne yaptı isek aynısını yapacağız. Bu sefer başlatıcı kolonide bulunan 2. Gün aşıladığımız larvaları 2.bitirici koloniye vereceğiz ve başlatıcı koloniye yeniden yüksük kontrolü ve aşılama yapacağız.
Bu kısımda bir tablo ile açıklamaya çalışalım
Slm uşaktan… emeğine yüreğine sağlık kardeşim . Yüce Mevlam İnsanoğluna derman için arıyı görevlendirmiş birde sizi İnsanlığa hizmet etmek için hünerli ellerinizi . çok güzel bir konu ve paylaşım teşekkürler . keşke bizlerde yapabilsek amaa nerdeee :)))
İlk mesajınızda sanki tepki veriyorum diye düşünmeyin ama lütfen aşağıdaki linkte verdiğim bir yazı var. Onu okuduğunuzda sanırım ne dediğimi anlayacaksınız…
Bildiğim kadarıyla yoğun şekilde arı sütü üretimi Çin de. Bizde arı ürünleri piyasasında genellikle ithal arı sütü kullanılırmış. Bizde üretilen arı sütünün piyasa durumu nasıldır. Şartlar yeterlimidir. Merak ettim.
Arı sütü üretiminde gercekten de ırk ve beslenmesi fark ediyor huseyin abinin dediği gibi muğla arısı bu iş için guzel bi ırk devamlı yavruya yattığı için yavru beslenmeside güzel olduğu için arı sütü üretiminde yüksek verim alabileceğimiz bi ırk süt üretiminde kullandığımız aşı ve üretim kovanlarındaki arılar düzenli bir şekilde polen bulduğunda ve koyu şerbet verildiğinde güzel verim alınıyor ama polen bulmadığında ve şerbet desteği yapmadığımızda süt verimi yarı yarıya düşüyor sayılır bunda ırk farkı da var ben TKV’de çalışıyorum ve burdakafkasla üretim yapıyorum süt üretimini ve bunun farkında olan biriym bende kendi arılarımı muğla arısı yapacağm arıcılarımızın değerini ve üretimini bilmediği bir sistemdir arı sütü üretimi 10 arıcıya sor yarısı bilmez arı sütü üretimini ve senden ilk defa duyuyordur arı sütü üretimini