Amatör Yatar Testereler

En basitinden size, 6 cm kalınlığa kadar kesim yapabilen bir alet.

http://img34.imageshack.us/img34/3276/sonbaharveariliktasondz.jpg

Sunta kesme aletini masanın altına monte edip, ayarlı bir siperle, çoğu işinizi halledebilirsiniz.

Masanın ön kenarında alüminyum bir kanallı ray var tam belli olmuyor, o rayın içersinde çalışan hareketli bir tabla ile de, araba gibi üzerine gezdirerek boy kesimi yapıyorum.

http://img130.imageshack.us/img130/3276/sonbaharveariliktasondz.jpg

Mehmet Bey, camcıların ayna çerçevesi kestiği “45lik” de denilen döner testereler çok kullanışlı.
İki işlevi var. Altta 45, 90 veya istediğin dereceye ayarlayıp 7 cm kalınlığına kadar çıtaları dilmeleri kesebilirsin. Üstte 7 cm kalınlığa kadar tahtaları, geniç yüzeyli konrolit, sunta, mdf gibi maddeleri kesebilirsin. Üstte yükseklik ve genişlik ayarı olduğu için kovanın çıta konulan evini bile açabilirsin. Bende bir adet var, çok işe yarıyor.

Orijinal adı ile google görselden görebilirmiyiz. Tahmini fiat nedir.Teşekkürler.

Ali VAROL beyin bahsettiği testere konusuna buradan devam etmek daha iyi olucağı kanaatindeyim

Ali bey, yükseklikten ziyade genişllik hakkında bilgilendirirsen memnun olurum kovan tahtasını merkezli bir şekilde kesebilecekmiyiz

http://img80.imageshack.us/img80/1514/xghe4ca83wqvoca6ln4dvca.jpg

Alüminyum ve pvc kesme makinesi olarak geçer.

Altta da üstte de emniyet muhafazası var. Alta dereceli çıtalar, üstteki tablanın üstünde geniş yüzeyler kesilir. Üsttki tabla aşağı yukarı ayarlanıp testere yeksekliği azalıp çoğalabilir. Tablanın üstünde yandan genişlik ayarı ve desteği de vardır.

Fiyatlar büyüklüğüne göre 200 ile 1000 lira arası.

http://img80.imageshack.us/img80/1514/xghe4ca83wqvoca6ln4dvca.jpg

Alüminyum ve pvc kesme makinesi olarak geçer.

Altta da üstte de emniyet muhafazası var. Alta dereceli çıtalar, üstteki tablanın üstünde geniş yüzeyler kesilir. Üsttki tabla aşağı yukarı ayarlanıp testere yeksekliği azalıp çoğalabilir. Tablanın üstünde yandan genişlik ayarı ve desteği de vardır.

Fiyatlar büyüklüğüne göre 200 ile 1000 lira arası.

Mehmet bey üstteki genişlik desteği benimkinde 15 cm. Yani 15 cm. ye kadar istediğin genişlikte düzgün çıta kesilebilir. Daha genişlerini düzgün kesmek el becerisine kalıyor. Cam ve resim çerçevesi yapanlar da kullanıyor. Ben resim çerçevesi yapmak için almıştım. Kovan tamirinde de işime yarıyor. Ana çiftleştirme kovanlarını onunla yaptım. Ama büyük kovan yapmaya yeterli değil.

Ali bey, googleye arattığımda masa tipi çıkmıştı ancak bilinenlerden biraz ufak olduğu için öğrenmek istemiştim

ne varki sizin bahsettiğiniz benim düşündüğümden değil, Elim de olan planyanın kendine has testeresi var

kovan tahtalarında yetersiz, ancak çerçeve veya kapak yapımında iş görüyor

yan tahtalarını kesmek sizinde dediğiniz gibi, tamamen kişisel beceriye kalıyor ölç, çiz,dengeli kes

Allah ömür verirse,ilerde arabalı yatar denen leri var onlardan düşünüyorum

Değerli yetkililerimiz ve tüm kardeşlerim. Değişik konu başlıklarında çok değerli ve gerekli alet edevat eklmek gerekebilir belki. Ama; hepsini burada toplarsak daha yararlı olcağı kanaatindeyim.Ne dersiniz?

http://img138.imageshack.us/img138/8727/311buyuk.jpg

Aydınlatıcı açıklama ilavesi. Fiyat, kalite, kargo, kullanma,bakım, emniyet vs.gibi.

İyi günler dilerim.

bu konu tam ben lik. neden mi ? meslek mobilyacılık :slight_smile:
bizle buna gönye kesme diyoruz bir çok markası olduğu gibi bi okadar da modeli varelbette fiyatlarıda bu doğrultuda çok seçenek li. kovan imalatında kulanılırmı açıcası çok debelenip durulur sıkıntı yaşanır ancak cıta için olur bulunan her uygun parça tahta ile çıtalar kesilebilinir.ancak şunu özellikle belirteyim parmak düşmanı bir makinadır kendimden biliyorum sol işaret parmağımın ucnu aldı .büyük arabalı yatar almak yeri olan için olabilir ancak bunun içinde bi öneri söyleyebilirim mobilyacıların ellerinde yada ikinci el makinacılarda yatarlar var bizlerin makina yenilemesi ile boşa çıkan eski makına lar hem daha kullanışlı hem daha emniyetli gönye kesme makınalarından bir miktar fazla ücret ödemeyle yaklaşık 1500 - 2500 gibi fiyat aralığında makina bulunabilinirçok ta iş görür.
böyle bir makinayı aldığınız da bir tavsiyem daha olabilir bakıp incelediğim için yazıyorum pratiker koçtaş gibi mağazalarda mevcut bidiğiniz hızarın minyatürünü yapmışlar çin malı fiyatları da oldukça uygun yan çıtaları çok güzel kesebilirsiniz.araştırın derim

Bu tür cihazları kullanmayı düşünen amatörlere, önce işi bilenlerin çalışma şekillerini görmelerini tavsiye ederim.

Yatar daire kullanımı, gerekli emniyet tedbirleri alınmazsa, epey risklidir. Parmağını feda etmiş çok insan tanıdım.

Böyle böyle en uygun yolu ve aracı buluruz, değilmi? Alet çalışır el övünür, arıda rahatlar. Sağ olun.

Dalgınlığı ve tecrübesizliği affetmez. Hele başkasına emanet çok riskli.

http://img138.imageshack.us/img138/6280/hreinhellrtts920.jpg

Bizlere böyle bir alet yeterli olur herhalde.

sedef.com.tr - kesici aletler bölümü
BS315 ŞERİT TESTERE
TS 250 TEGAH TİPİ TESTERE
HER TÜRLÜ İŞİNİZ MÜKEM MMEL DÖREBİLİRSİNİZ

Bunların çin işi olanlarından ben kullandım. Üstelik de büyük bir cesaret örneği göstererek, nasıl yapıldığını bilmeden.

İlk günler akşama kadar 10 çerçeve yapıyordum ama 2 çuval talaş çıkıyordu.

Daha sonra günlük çerçeve miktarı yükselmeye başlamıştı. Fakat cihazı çalıştırdığım yeri boşaltmak zorunda kalınca proje çöktü. Çürüyüp gitmesin diye bir arkadaşıma hediye ettim.

Gelelim gözlemlerime.

Marangozluktan anlayan, atölye tecrübesi olan bir arıcı arkadaşım, yatar daire bulsak çerçeveleri keseriz şeklinde bir cümle sarfetti.

Ben de hemen atıldım, bende var dedim. Cihazı binanın bodrumunda çalıştırdık, bu arkadaşın gözü korktu, abi ben bunda çalışmaya cesaret edemem dedi.

Niye cesaret edemem dediğini marangoz atölyesinde çıta kesen başka bir arkadaşı görünce anladım.

Bu tür hoby cihazlarında ahşabın gönyesini bozmadan düzgün kesebilmek için biraz kol kuvveti ve el beceresi gerekiyor.

Bu yüzden eliniz sürekli olarak kestiğiniz malzemenin üzerinde oluyor ve onu yönlendirmeniz gerekiyor.

Fakat profesyonel yatar dairelerde, kızaklı, arabalı tabla var.

Tahtayı tabla üzerine sabitleyip, tablayı itekliyorsunuz.

Bu hem düzgün bir kesim sağlıyor hem de daha emniyetli pozisyonda durabiliyorsunuz.

Bu amatör kullanıma uygun yatar dairelerin de kızaklı tablalı olanları var.

Boshc marka olanları Bauhause ta 700 tl idi.

Biraz daha paraya kıyıp böyle bir şey alırsanız, çok daha emniyetli ve rahat kesim yaparsınız.

Tezgah kullanımı, eğitim almadan, belli bir tecrübe edinmeden yapılırsa kaza sonucunda sakatlanmalar kaçınılmaz olur.

Senelerdir, her türlü talaşlı imalat yapan tezgahlarla haşır neşir olurum, düz anahtarla cıvata sıkıp sökerken, dışarı doğru kuvvet uygulayarak çalışmayı, düz tornavidayı, daha tehlikeli görürüm.

Kendi işimizi görebilecek kadar el becerisine sahip olmak çok güzel birşey, ama güvenlik tedbirlerini almak kaydıyla.

Mart  ayında  kovan  değişimleri  başlar , kışdan  çıkan eski  kovanların  çoğu    tamir  gerektiriyor.

Şimdiden 22*3 lük keresteleri , 6 lık vidaları , çerceve çivileri vede çıtaları hazırlayalım.

Dekobajla çaliştım olmadı düzgün kesemedim , daire testeresi , pulanyası üstünde olan tezgah şeklindeki yere monte edilenlerden alayım dedim 380 volt gerekir dediler vazgeçdim.

Daire testeresi aldım 110 tl , bir tezgah yaptım , ağacı düzğün kesmek için yana bir çıta çakılıp düzgün kesebildim.

Şimdilik geçici çözüm olarak dairesel testere , rende ve matkap işleri görüyor. Marangozların kullandığı 2 el tezgah testereler işimize çok yararlı olur düşüncesiyle birde 220 volt luk bulursam daha sonra almak üzere projeyi erteledim.

220 lik amatör tipi yokmu.

Sevgili hemşerim, yapı marketlerde her türlü alet ve makina mevcut.

Bunların 220 volt’la çalışanları da var elbette, fakat alınacak ürün biraz kaliteli olmalı, kullanan kişiye güven vermeli.

En önemlisi fonsiyonel olmalı.

Biraz kaliteli olan aletlerin fiyatları da yüksek oluyor.

Elbette insan hariç kaliteli her şeyin bir bedeli vardır. Amatör için bir çalışma odasında neler bulunmalı, bu konuda tecrübeli ve titiz bir kardeşim olarak sıralasan genel bir bilgi sahibi olunmuş oluruz. Ona göre planlama yapılır kanısındayım. Teşekkürler.Torundan vakit bulursanız. Ya o kadar güzel kokuları varki. Değme keyfine. Allaha emanet.