Merhaba, cümleten bayramınız mübarek olsun.
Yaklaşık 5 gün önce kovanlarimdan biri 2. Kata dalak aşmıştı. Ben de hiç bakmadan iki kapalı yavruluyu çektim 2-9 a ham petek girdim. Neyse bugün açtım yine dalak asmıs. Ham petekler olduğu gibi duruyor. Kikuckalikta ne açık ne kapalı yavru var. Petekler bomboş. Ana arı düzeni ballıkta kurmuş. Ben de kattan yavrulu çerçeveyi Kuluçkalığın tam merkezine koydum. Aşağıdan da 3 boş peteği çektim yukarı. Bunun sebebi nedir acaba. Yapmış olduğum uygulama doğru mudur?
Merhabalar,
Ana arı genelde yukarı çıkma eğilimindedir.
O yüzden boş petekleri yukarı çekmeniz isabetli olmuş.
Eğer sadece kuluçka katında çalışsin isterseniz,
Anayı kuluçka katına alıp üzerine ana arı ızgarası koymalısınız. O zaman Balliga çıkamaz.
Ham petekleri de ana arının gezdiği kata koyarsaniz daha çabuk ve güzel kabartir.
Kuluckalikta çalışması için denildiği gibi anayı kuluckalikga alarak ızgara ve kat atılmalı.
Venus Z20 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Birkaç gün sonra kontrol edeceğim, hâlâ kuluckaliga inmemekte israrciysa ana arı ızgarası koyacağım inşallah.
Merhaba Kazım yazarak anlatılması zor bir soru sormuşun ana arının yumurtlaması için belirli şartlar oluşması gerekiyor ,ilk önce kovan içindeki (mikro klimat) hava ,sıcaklık ,nem,çerçeve rengi,çerçeve kalitesi,çerçevede ki kemer oluşumu,çerçevenin kovan içindeki konumu yeri,şimdi Kazım sen bu yazdıklarıma ekle eklebildin kadar,birde kendini ana arının yerine koy sen olsan alt kata yumurtlarmıydın,Bı bakın geçmişe insanlık tarihine evler nereye nasıl inşa edilmiş,hiç kuzeye bakan ve devamlı rüzgar alan yere ev inşa edilmişmi,şimdi daire satın alacaksın emlakçı kuzeye bakan daire 150 bin güneye bakan 180 diyor neden??? gözlemleyin arkadaşlar tabiatı gözlemleyin cevabı orada bulacaksınız
söylediklerinizre haklısınız. Kendimce bunun sebeplerini düşünürken bu saydığınız bazı sonuçlara vardım. Koloni yönetiminde çerçeveleri yenilemek için Kuluçkalığı yeni peteklerden oluşturdum. Bal kemeri dolmadan yaptım bunu. Ayrıca koloni yönetiminde oğul oğul engelleme yöntemi olarak yavru alanını bölerek ham verdim. Sebebi kendimce bunda görüyorum. İnsan hata yaparak öğreniyor… Bu hatalar vahim sonuclanmaz inşallah