Kenan bey benim gözlemlemelerim arıcılık için ölçü olamaz şuan.Arılarla alakalı bir belgeselde duydum tv den bende o zamanlar açaba sorusunu getirmiştim aklıma,bu gün aksini söylemeye dilim varamıyor.
Ana arı ömrü boyunca bir defa çiftleşme uçusuna cıkıyor. bu ucus ta ise bir cok erkekle cifleşiyor ve çiftleşecegi erkek arı için bir net bir sayıda yoktur.ve bir daha da kesinlikle çiftleşme ile ilgili bir şey yapmıyor.
Olmaz öyle şey, muhtemelen yanlış anladınız.
Ana arı gözden çıktıktan sonra, çıktığı çiftleşme uçuşunda erkek arı (8 ila 10 erkek arı yazar kitaplar) bulamaz veya hava şartından dolayı yeteri kadar döl alamaz ise tekrardan çiftleşme uçuşuna çıkar ama bu gözden çıktıktan 20 gün içinde olur.
2 sene sonra benim aldığım döl bitti çıkayım biraz dölleneyim dese bile mümkün değil.
Onun içindir ki yaşlı anaların dölü bitmeye yakın, dölsüz yumurtladığı için kovanda erkek nüfusu fazlalaşır.
Diyorumya tartışma delillerin değil yorumların çerçevesinde olmaya başladı,benim ekleyeçeğim çok katkı yok bu durumda,yirmi gün içerisinde tekrarlıyorsa çiftleşmeyi sonraları niye yapamıyor gelir aklıma ançak yinede delil olmadan sadece görüş bildiriyorum.
Araştıralım diyorsanız eyvallah.
kusura bakmayın mustafa bey yanlıs ögrenmişiz.kurs ta ögretilenleri dogru kabul etmemek gerekiyormuş.
saygılarımla
Siz araştırmaya başlayabilirsiniz. ![]()
Şöyle canı isteyince çıksa, yeniden döl alıp gelse…
Ne güzel olurdu…
100 yıl damızlık anaçlarımızı taşırdık arılığımızda.
Eski takalarda canı isteyince benzin alıyor amma motor yeterli olmayınca gecip gidenleri seyrediyor Halil bey ,bir de kaporta bozuk ulursa trafikten men hopppp kovan dışı ![]()
aslında sorunun net cevabı şöyle olmalı,ana arı yumurtlamaya başladıktan sonra bir daha çiftleşirmi, onunda cevabı = hayır ;D
Güzel soru bende merak ettim bilimsel çalışma vardır illaki
ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kovanınızda erkek arı gözündeki petekleri erkek arılar çıkmadan imha edebilirsiniz.
Varroalar genellikle bu gözlerin içinde bulunur. Böylelikle kovanınızdaki varroa zararınıda azaltmış olursunuz.
Eğer ana arı üretmiyorsanız kovanda çok fazla erkek arı bulunmazsa iyi olur. Erkek arılar kovandaki balı yemeye ortaktır. Birkaç erkek arıyı illa yok edeceğim diye peşine düşmekte gerekmez. ![]()