Ana memeleri kapandı, oğul vermedi?

Bildiğim üzere kovanda ana memeleri kapandığında eski ana ile beraber kovan oğul vermesi gerekiyordu

Bu oğul vermeyecek anlamı taşımaz

bundan sonra ilk fırsatta çıkar.

Ana memeleri kapanır kapanmaz illaki oğul verecek diye bir algı oluşmamalı.

Şartlara bağlı olarak bir hafta içinde oğul verecektir.

uç bir örnek vereyim hava muhalefetinden dolayı doğumların olduğu gün baş oğulun
çıktığını gördüm.

Gözlemlerime göre genelde bugün kapanan ana memesi
iki üç gün (12.-13.gün) içinde baş oğul çıkıyor.

abilerim merak ediyorum peki ana memelerini tamamen kestik diyelim,
asıl yaşlı ana yine de oğul verebilir mi gene de,
hani bir kere kafaya koyduysa gitmeyi, çıkacağı kovanın bile bile anasız bırakıp da gidebilir mi? yoksa bey gözleri kesildi diye kalırlar mı ?

Tekrar ana memesi yapılmazsa gitmez.

eğer siz memeleri bozduktan sonra 5 gün içinde tekrar meme asarsa oğula gider.

ana arı kovanı anasız bırakıp oğula gitmez,rahat olun.

Acikcasi şöyle oldu abicim; ben kovani temizledikten 4-5 gün sonra oğul verdi.
Simdi kafamda ki soru bu
*ya ben bir meme kesmeyi unuttum unuttuğum memeden ana cikti
*ya da hakkaten dediğin gibi şuan 5 günlük bi yumurta var içeride.
Şuan bal alimi çok şerbet vermeme gerek var mi dersiniz yeni ogula?

VIA_V8C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet meme atlamışsınız oğula gitmiş.

bal akımı varsa besleme yapmayınız.

bakire analı kovanlara,ana yumurtaya gelene kadar besleme yapmasanız iyi olur.

Bence beslenebilir.

Çünkü.

Enerji iyi gelir.

HB

Benzer bir sorun benimde başıma geldi ve çözüm arıyorum
Kovanımda arı giriş çıkışı pek yoğun değildi. Kovan kontrolünde ana arının seyrek yumurta attığını farkettim. Kovana detaylı bakınca çerçevenin birinin yan tarafında bir tane kapanmış ve ortasında iki tane açık ana memesi gördüm. Ana memelerini ellemedim ve oğul çıkarsa die takip etmeye başladım. Kovanı on gün sonra tekrar kontrol ettiğinde ana memelerinin açıldığını gördüm fakat eski ana kovandaydı ve seyrek yumurtlamaya devam ediyor. Ortalıkta hala bi oğul verme durumu yok. Analar çıkalı bir haftayı geçti kovan hiç çalışmıyor ne bi petek kabartıyorlar nede polen vs getiriyorlar. Nasıl bir yol izlemem gerekli?
Not: Forumu geçtiğimiz yıldan beri takip ediyorum sorularım çoğuna cevap buldum ama böyle bir soruna denk gelmedim.

Yanıtlaman gereken çok soru var memelerden ana çıkmış mi yoksa yandan mi parçalanmış çıktılarsa hala kovan içindelermi,çerçeveler deki arılar uyku halindemi yoksa hareketlimi,sen şimdi sormadım sorularıda yanıtla bizde cevap verelim.

Ana memeleri normal şekilde uçlarından parçalanmıştı ama kovanı incelediğimde varsa bile ben ana arı görmedim eski ana dışında tabi benim farketmememin nedeni çiftleşmemiş olmasından kaynaklı daha küçük olmasıda olabilir. Arılara gelince uyku hali desem daha doğru olur heralde

Gerçekten garip bir durum ,kovan çalışmasını ve üstten örtüyü kaldırıp birkaç dakikalık bir video çekip paylaşırsan bı yorumda bulunabiliriz.