Akış ™ çerçeveleri nelerdir?
“Akış ™” bal kovanı açmadan ve arılar için çok az rahatsızlık ile kovanı doğrudan hasat sağlar bizim yeni buluş için adıdır. Akış çerçeveleri bu mümkün hale kovan çerçeveler vardır.
Bir Akış ™ Kovanı nedir?
Bir akış kovan bal depolama ve çıkarılması için bir veya daha fazla akış SUPERS bir kuluçka kutusu kullanılarak standart bir kovan için bir terimdir. Bir bal arısı kovanı genellikle iki kutu oluşur; Kraliçe arı yumurta bırakır kuluçka kutusu ve bal depolamak için petek ‘süper’. Bir ‘Akış Süper’ Akış Çerçeveler arılar bal deposu olduğunu kullanan bir arı kovanı kutu.
Akış ™ çerçeveleri nasıl çalışır?
Akış çerçevesi zaten kısmen oluşmuş petek hücreleri oluşur. arılar, kendi balmumu ile tarak tamamlamak bal hücreleri doldurmak ve her zamanki gibi hücreler kap. Aracı açtığınızda, bir musluk gibi biraz, hücreler arılar üzerinde pratik rahatsız iken çerçeve ve kovanı dışarı dibinde bir kapalı çukur aşağı akmasına izin bal kanalları oluşturan tarak içinde dikey bölünmüş tarak yüzeyi.
Bal üst yuvasına yeniden musluğu açmak boşaltma bitmiş orijinal konumuna tarağı sıfırlar ve izin verir zaman arılar uzak kapatma balmumu çiğnemek ve tekrar bal ile doldurmak için.
Nasıl o kovan Akış dışarı boşaltma esnada bal almak arıları durdurabilirim?
Oldukça sık arıların kovanı bile arkasında bizi fark etmeden bal boşaltın ama bazen onlar yapmak ve mühürlü sistem yapmak, daha iyisi kavanoz kapağı ya da gerekecektir. Bu gitmek için bir tüp için bir kavanoz kapakta bir delik basitçe elde edilebilir. Eğer bir kova kullanıyorsanız Veya, bir kova kapağı aracılığıyla birçok delik koymak veya bir manifoldu makyaj yapabilirsiniz.
Ben de kuluçka kutusu için bir akış kutusu gerekiyor mu?
Hayır, yavru kutusu her zaman olduğu gibi aynı kalır. Siz sadece bir veya daha fazla Akış SUPERS standart bir kovan bal Supers değiştirebilirsiniz.
Ben mevcut arı kovanı içine Akış çerçeveleri sığabilir?
Biz kendi kutularını kullanabilirsiniz böylece biz onu tasarladık bu yüzden mümkün olduğunca uygun olmasını istiyorum. Akış çerçeveleri Langstroth boyutu derin kutuları uyacak şekilde tasarlanmıştır ve standart çerçeveler kadar aynı şekilde standart arı Supers (kutular) sokulur. kutunun kendisi az bir ucunda iki erişim kapıları kesilerek değiştirilebilir. Çerçeveler eklendiğinde, kare uçları artık süper sonunu oluşturur. Bu çalışma yuvaları ve bal boru çıkışları erişim sağlar.
Akış Super Langstroth 8 veya 10 kare kovan uygun mu?
Akış çerçeveleri ya 8 ya da 10 kare Langstroth uyacaktır. Tam “8 kare, derin” Süper altı Akış kare alacağını ve geleneksel çerçeveler daha geniş olarak 10 kare süper 7 Akış çerçeveleri alacaktı. Bu bir Süper geleneksel Langstroth çerçeveleri ve Akış kare bir kombinasyonu da mümkündür.
Ben bir İngiltere Ulusal bir Akış Süper koyabilir miyim?
Evet, bu iki şekilde yapılabilir:
1 / boyut kutusunu Langstroth İngiltere Ulusal bir adaptör kullanın. Bu yapılan veya daha yaygın Langstroth boyutu kutusu kullanılabilir böylece satın alınabilir.
2 / Akış çerçeveler İngiltere milli uygun uzunluklarda mevcuttur. Sekiz Akış çerçeveler İngiltere milli kutu üzerinde uygun. Ancak İngiltere Milli kutuları ve çerçeveler Langstroth farklı derinliklere sahip. kutu duvarları yüksekliği kutusunun alt ahşap bir şerit eklenerek ayarlanabilir.
Ben bir üst bar kovanı bir Akış Super koyabilir miyim?
Evet ve uyum ve iki katılmak olarak nasıl size kalmış olacak. Sürece arılar Akış çerçeveleri iyi erişim ve onların kovanı bir parçası olduğunu seziyorum onlar bal ile onları doldurmak olacaktır.
Arılar isteyerek geleneksel mum tarağı ile karşılaştırıldığında Akış tarak doldurmak mı?
Test yıllardır biz arılar kolaylıkla yukarı balmumu ve Akış çerçeveleri doldurmak bulduk. Biz balmumu vakıf iki tarafında çerçeveleri ile standart Supers ortasında Akış çerçeveleri koyarak epeyce deney yaptık. Arılar yok tercihinin iki şekilde gösterilir ve kolayca bina başlar ve Flow dolgu geleneksel olanlar aynı zamanda çerçeveleri var.
Ben kovan Akış bal tahliye önce ne kadar sürer?
Bu arılar için nektar mevcut miktarı ve ne kadar güçlü koloni olduğuna bağlıdır. Biz ancak bir süper genellikle ilkbahar ve yaz aylarında bir ay içinde de doldurur, çiçekli sezon pik saatlerde bir hafta doldurduktan Akış SUPERS oldu.
Bal dışarı tahliye için ne kadar sürer?
Yirmi dakikadan bir şey sıcaklık ve bal viskozitesine bağlı olarak, iki saat fazla olmaktadır. (O gece hayvanlardan güvenli ise) o gecede drenaj bırakmak Tamam. Eğer boşaltma tamamladığınızda bal arıları kırık hücreleri mühür ve daha bal ile doldurarak recommence böylece ‘hücre kapalı’ konumuna çerçeveleri dönmek için hatırlıyorum.
Bir Akış süper dışarı ne kadar bal geliyor?
Kare başına yaklaşık üç kilo size süper kutuda yedi kare varsa, o zaman her kare dolu olduğunda, en az 20 kilo hasat bekleyebilirsiniz (arılar gerçekten her kareyi dışarı inşa halinde daha fazla).
Standart kare yapmak gibi Akış çerçeveleri, süper dışarı gelebilir miyim?
Evet. Bu denetimler için önemlidir ve bu, çünkü dünya işlerinde nasıl en kurdeşen olduğunu. Ancak bal çıkarma normal operasyonlar bunun için gerek yoktur.
Ben bal almak için ne ekstra ekipman ihtiyacınız olacak?
Sen bal toplamak için bir kap gerekir. Ayrıca kovanı bal boşaltma noktalarına kavanoz veya kova bağlamak için bazı boru gerekir. Ayrıca arılar saldırgan olsun durumda bir arı takım ve eldiven ya da en azından bir arı peçe gerekir. Ayrıca bir arı takım elbise, sigara içen ve kovan aracı ihtiyacınız olacak her zamanki gibi sağlık için onu incelemek için kovanı açmak gerekir. Eğer arıcılık için yeni iseniz sizin arılar için bakım nasıl tanımak için deneyimli bir arıcı ile bağlantı gerekir.
Nasıl / hasat kovanı boşaltmak için zaman biliyor musunuz?
Akış kare uçları kovanı kutusunun bir ucunda kapalı kapağı alarak görebilir. Eğer kovanını bilmek alırsınız ve arılar rahatsız etmez gibi düzenli olarak bu pencereden arılar bakmak zorunda değer. Hücreleri dolu hücrelerde ve bal arıları yatırma göreceksiniz, onlar bir mum kapatması ile mühür. Sen soymak en kısa sürede hiçbir acele olmasına rağmen, dolu olduğunu görmek gibi bir çerçeve, mühürlü bal kovanı dışarı boşaltmak için için uygun olana kadar devam edecektir edebilirsiniz.
Ben kovanı duman ihtiyacınız var mı?
Hayır, sen akış tarak işletim ya da sadece arıları incelemekte değilken. Duman genellikle kovan açıldığında arıları yatıştırmak için kullanılır. Bu arılar saldırgan alıyorum başlar durumunda taraftan sigara içen olması iyi bir fikirdir böylece Ancak, arılar sarstı olan kovanı tepki yok. Biraz duman kovanı girişinde içine şişirilmiş ve bazı kendini onları sakinleştirmeye eğiliminde olacaktır kovanı etrafında kabarık. Hala kuluçka yuva rutin inceleme yapmak için bir sigara içen gerekir.
Ben bal boşaltın zaman bir arı takım, arı peçe ya da eldiven giymek gerekir mi?
Biz arıcılık yeni veya yeni, bilinmeyen kovanı var, özellikle, bir arı koruyucu elbise giymek öneririz. Bazı arıcılar sadece yüzünde sokuldu olmak gibi bir peçe kullanmak - burun ağrılı ve rahatsız edici özellikle yukarı!
Ancak biz çok sizin arılar tanımak kadar bir arı takım elbise ya da en azından bir peçe giymek öneririz, biz varlığımızı fark görünen arı olmadan kovanı arkasında çalışabilir bulduk. Bunun için hazırlıklı olmak gerekir bazen, birçok nedenden dolayı, arılar oldukça agresif olabilir.
Birkaç denetimler sonra herhangi bir koruma olmadan kovanlarını yaklaşmak için güvenli olup olmadığını bilecek.
Soymak için günün en iyi zamanı Akış kullanarak kovanı var mı?
Bu kovan açıldığında çünkü günün veya gecenin herhangi bir saatinde bir Akış kovanı hasat etmek mümkündür. Soğuk ve rüzgarlı günlerde soğutma veya rahatsız edici arıların endişe yoktur.
Biz arıların ikindi calmest olduğunu gördük ve şu anda kovanda bal, bu nedenle şu anda soymak için eğilimindedir, sıcak olması muhtemeldir ve kolayca çalışır.
Ne kadar sıklıkla yavru kontrol etmek gerekiyor?
Bu yere bağlıdır. Bölgemizde bu hastalık için yılda iki kez, her kovanı yavru yuva incelemek için normaldir. Bazı bölgelerde arıcılar daha sık kontrol edin. Kovanı zayıfsa da kontrol edilmelidir. Bizim buluş Arıcılık bal hasadı bileşeni değiştirir. Kovanı normal arıcılık bakım tüm geri kalanı hala geçerlidir. Böcekler, akarlar vb kovanı içine bakmak ve koloninin gücünü ve sağlığını ölçmek için izin yardımcı etmez akış kovanı açık uç çerçeve gözlem kontrolü sürüsü.
Ben Kovan başına kaç Akış kutuları (Süperler) gerekiyor?
Kovan başına Bir Akış süper çalışmaya ve daha fazla bal yapmak tutmak için arılar oda verir bal kapalı dokunarak tutmak gibi basit bir cevabı olduğunu. Eğer çok yüksek bir nektar akımı olan yerlerde yaşıyorsanız mevcut arı kovanları, özellikle büyük Ancak ya da iki Akış Supers veya daha fazla kullanmanızı tavsiye ederim. Akış kovanı yeni ve biz sizin durumunuzda ihtiyacınız kaç Akış Süperler için geribildirim ilgilenen
Ben arılar kovan içinde bal bırakmak gerekiyor mu?
Hiçbir nektar olduğunda Evet, bu tüm arıcılık için de geçerlidir, sizin arılar zamanlarda onları almak için bal gerekir. ne kadar kış boyunca kolonilerini terk etmek gibi iklim bağlıdır terk bal kare sayısı, yerel arıcılar danışmalısınız. Akış çerçeveleri ne kadar bal her zaman dilimlerinde ise çok daha kolay görmek için yapmak, böylece arılar için terk etmek ne kadar bal hasat ve ne kadar yönetmek öğrenebilirsiniz. Bal seviyesi değişimi her gün izlemek oldukça etkileyici ve ben şahsen arılar ve cant yardımı ile temas daha fazla hissediyorum ama bir günlük bazda bakmak. Eğer bir kare ya da bir çerçevenin parçası boşaltarak, seçerseniz de bal sadece küçük bir miktar alabilir. Bazı Arıcılar onları soğuk kış ayları boyunca yardımcı olmak için onların arılara şeker şurubu beslemesi yoktur. Onlar nadiren hastalığın yayılmaması beslemek için bal kullanın ve şeker çok daha pahalıdır.
Anladığım kadarıyla langstroth çerçeve ebatında hazır petek gözlü ve basit bir dış aparat yoluyla petek gözlerinin bozulabildigi çerçeve geliştirmişler. Bu sayede kovan açmadan sağım yapmanın mümkün olduğunu ve bunu dışarda bir kapta biriktirebileceğimizi söylüyor. Yağma riski,olgunlaşmamış bal ve ölecek arılardan bahsetmiyor.
İnceledim ama pek bir şey anlayamadım bende :