APİLARNİL

Merhabalar,

Uzun bir zamandan sonra tekrar foruma girdim. İş değişikliği sebebi ile arıcılık ile ilgilenememiştim. Tabi ki bu 2 yıllık boşlukta kendi üretimim olmayan ama etraftan temin ettiğim bal, propolis, polen satarak pazarımı geliştirme fırsatı buldum. Bu aralar profesyonel bir şekilde yapmak üzere tekrar arıcılığa başlama niyetim var. Çeşitli dökümanları, fizibilite raporlarını incelerken Apilarnil üretimi ile karşılaştım.

Arıcı abilerden Apilarnil üreten oldu mu acaba? Üretimi, pazarlaması avantajları ve dezavantajları hakkında bilgisi olan var mı ?

Aşağıya Apilarnil hakkında genel bir bilgi içeren bir alıntı ve youtube linki ekliyorum.

Teşekkür ederim.

“Apilarnil, erkek bal arısı (Apis mellifera) kuluçka homojeni olup, ilk olarak yaşlılarda kullanılan ve 1980’de Nicola Iliesu tarafından Romanya’da psikotik, nöro- dejeneratif veya cinsel bozukluklarda kullanılmıştır. Yüksek besin değeri ve ucuz bir biyolojik olarak aktif madde kaynağına sahiptir. Su (% 65-75), proteinler (% 9-12), karbonhidratlar (% 6-12), yağ asitleri ve lipitler (% 3.5-8), K, Na, Ca, Mg (1-1.5) %), esansiyel amino asitler (treonin, lösin, izolösin, metiyonin) ve ayrıca testosteron, prolaktin, progesteron ve östradiol gibi cinsiyet hormonları bakımından zengindir. Lipez kıs- mında tanımlanmış bazı kimyasallar ve Apilarnil’de bulunan hormonlar androjenik etkiden sorumludur. Bu nedenle, androjen eksikliği sendromu olan hastalar için androjenik aktiviteyi artırabilir.”

https://www.youtube.com/watch?v=ERFx3dUQCUA