Arı birleştirmede yapılan hata!!!

gazetele yapılan hatta delik muhakkak delin delik delmeyen arkadaşın arıların sonu bu hiç delmemiş

bazıları derki arı deler ama oyle değil

http://youtu.be/cBK1XF85Gqo

Teyfık arkadaşım bu tür bilgileri üyesi olduğun diğer forumlarada yazıyormusunuz.
Evet arı bizim deldiğimiz delikleri kemirerek genişletir,iki kat arasında karton koyar da çok küçük delik açar yada açmazsanız gitti o güzelim arılar.
Bu arada verdiğiniz linki ben göremiyorum selamlar.Linkte aşağıdaki yazı yazıyor.

Bu siteye erişim, sakıncalı i�eriğinden dolayı, Milli Eğitim Bakanlığı isteğiyle, T�rk Telekom A.Ş. tarafından engellenmiştir.
http://212.175.114.213:4999/meblogo.gif

yapılan hatta!!!

Araya propolis ızgarası koysak , ne kadar sürede ızgarayı aradan almak gerekir acaba?

Ben sinek teli ile yapıyorum2-3 gün sonra alıyorum… Fakat bazı zamanlarda 5-6 gün beklemekte gerekirmiş… Zamanla ilgili yanıtı ustalarımız verirse bizde bilgileniriz :-\

Propolis ızgarası ile birleştirmek bence çok büyük hata
Ben geçen sene bir hocamın söylemesiyle denedim
Ve çok çok fazla arı ölmüştü .

Bende; Bugün, verdiğim analarını kesen 3 çerçeve arıyı tekrar anasını kabul eden kovanla birleştirdim. Birleştirirken biraz gülsuyu sıktım, birazda üstlerine şerbet sıktım,dumanla birlikte verdim.
Yarın kontrol edeceğim.

sayın İNGİLİZ TEYFİK:

Bir kere daha uyarmıştım noktalı harflerini yerinde kullan diye.

Yazdığınız yazıyı noktalı harflerine dikkat edip bir kez daha okuyun ve düzeltin, yoksa yorumu kaldıracağım.

peki hocam klavye yanlış oldu düzeltek istedim ama olmadı bana sadece alıntı duğme var

Ben sildim bile…

I ile İ kullanımına dikkat edin yahu…

Zaten ben hiçbir yazdığınızı okumuyorum okuyamıyorum da…

Ama bu I - İ konusu çok dikkat çekiciydi…

Ben de geçen sene araya sinek teli koyarak denedim.
Ama tam anlamıyla verim alamadım.Önce üst kata koyduğum arılar ana memesi yaptı.
Dört gün sonra arıyı birleştirirken memeleri bozdum ve birleştirdim.Bu seferde ana yı kestiler.
İtiraf edeyimki birleştirme konusu benim için iki bilinmeyenli denklem gibi. :slight_smile:

Sevgili doslar, tek katlı gazete kağıdını delmeseniz bile hiç birşey olmaz.
Onlar kendilerine gerekli olan yerden delerler, özelliklede kenarlardan.
Araya konan sert malzemelerden arı geçemediği için sitrese girer.
Sonuç hiçte iyi olmaz, anada keserler, işçide öldürürler, babada asarlar.

3 er çerçeve böldüğüm 2 ayrı kolonicikler 1 er tur verilen anaları kestiler.
Bir koloniye yeniden ana arı geldi 4 gün kafeste durdu.
Diğer ana kesen kolonide ana memesi vardı idare ettiler düne kadar.
Dün birleştirme işi yaptığımı belirtmiştim.
Birleştirilen arılar kontrol edildi. sorun yok.
Ana arı kafesten salıverildi. sorun yok. ŞİMDİLİK!

sayın ustalar konuyu sonuna kadar takip ettim ama bir neticeye bağlanmadığı için herşey havada kaldı ara birleştirmede en etkili yöntem nedir ?

Ben birleştirme yapacağım zaman lav edeceğim kovanın arılarını

takviye ihtiyacı olan kolonilerime birer ikişer çıta dağıtıyorum.

Bal akımı varsa koku falan kullanmıyorum ama besin sıkıntısı varsa koku kullanıyorum

vereceğim koloninin gücü takviye olandan az ise ana kafese alınıp ,

iki gün sonra yüksük kontrolü ve ana serbes bırakılıyor.

Sıkıntısız işlem tamam oluyor.

Ben sanırım en kötüsünü yapıyorum iki kovan da soğan koyup üç gün bekliyorum daha önce yan yana getirdiğim koyanların birlestiriyorum birleşen arılar güçlü anayi kendileri secip diğerini öldürüyorlar diye degerlendiliyorum sonuç iyi görünüyor.