Arı fırçası - Domuz kılı

Arkadaşlar arılarda kullandığımız fırçalar genellikle domuz kıllarından yaptığını duydum. Aliexpress web sitesinde de bu fırçaların açıklamalarında domuz kılı diye belirtiyor zaten. O yüzden arkadaşlara tavsiyem bu hususta dikkatli olmaları, Yapay kıl fırça kullanmalarını söylemeyi üzerimde mes’uliyet hissettim. Çünkü bu kıllar hasatta sırlara oradan bala bulaşıyor.

Evet ben bir tane almıştım farkedip hemen attım plastik fırça aldım sarı renk

rengi siyah olanlara domuz kılı şüphesiyle yaklaşabiliriz o zaman öylemi?

Kirli beyaz ve içinde siyah kıllar var. Bir tane koparıp yak yanmış kıl kokusu geliyorsa domuz kılıdır. Başka hayvan kılından fırça olmuyor.

Malum traş fırçalarının da kılları hayvan kılından yapılır , sentetik olanlar hariç,

sentetikler hariç en uygun fiyatlısı domuz kılındandır ki çoğu öyledir ondan bir üst kalite at kılından, en iyi kalite ise porsuk kılından yapılanlardır.

bir ara araştırmıştım konu geçince paylaşayım istedim.

Hazır fırçalar arıları çok rahatsız ediyor.

Kaz kanadı kullanın.

Çok pratik ve rahat oluyor. :wink:

Kaz kanadını bende kullanırım sağ kanat, sol kanat ikiside farklı kullanılır.

Fırça arıcılıkta genel de hasat zamanı yoğun kullanılır, diğer zamanlar pek gerekli değil.

Kaz kanadı banada hoş geldi sağ sol farkı nedir hocam

Kazlar daha 1 aylık bir büyüsünler halledeceğiz o zaman :smiley: ;D

Olmaz şimdi kaz yenilmez tüy yolma işinde sıkıntı olur.

Kasım ayına sakla iştahını.

Kanatlarını da önümüzdeki yıl kullanırsınız ancak.

Kanadın nasıl alınacağını biliyorsunuzdur herhalde.

İnek kuyruğu da fırça yapımında kullanılıyordu.

At kılı fırça yapımında kullanılan özel bir üründür. Daha çok ressam fırçası gibi imalatlarda kullanılır.

Dünya artık at kılını pek kullanmak istemiyor. vakti zamanında şarbon bulaştırması nedeni ile baya bi popularitesi düştü.
artık sterilize edilsede bu kötü şöhret piyasasını etkiledi