Arı Konaklama Belgesi

Arkadaşlar; İki arkadaş arılarımızın Zonguldak ilinden Kestane ve Orman gülü Balı için Florası çok olan, Bartın İl Sınırları içerisinde bulunan Ormanlık alana taşıyacağız nasip olursa inşaallah. Bu ormanlık alanla ilgili Orman İşletme Şefliği ile görüştük. Resmi yazı yazdık. Orman işletme onay verdi. Sonra Bağlı bulunduğumuz ilçe tarıma gittik. Dedikleri

• Buradan sevk raporu vereceğiz. Arılarınızı taşıyacaksınız. Taşındıktan sonra 5 işgünü içerisinde Bartın il Tarımdan Arı Konaklama Belgesi alacaksınız.

İlçeden Sevk Belgemizi alıp arıları taşıdık diyelim. Gittiğimiz yere Bartın İl Tarım -Yok kardeşim siz buraya taşınmışsınız burası olmaz derse Arı konaklama belgesi vermezse nasıl olur bu iş? Bölgemizde mobil arıcılık yaygın olmadığı için bu hususlarda malumat sahibi yok maalesef.

Tecrübeli arkadaşların yönlendirmeleri ve bilgilendirmelerini bekliyoruz

gideceğiniz ilçe önemli çünkü konaklama belgenizi ilçe ise ilçe tarım, il ise il tarım müdürlüğünden alacaksınız. konaklama belgesinden sorun yaşamamak için hangi ilçeye konaklayacaksanız o ilçe müdürlüğünü arayın ve daha önceden konaklamayı planladığınız köyü ve bölgeyi tarif ederek konaklama açısından sıkıntı var mı öğrenebilirsiniz. sıkıntı yoksa konaklama belgesi almakta sorun yaşamazsınız. şimdiden bereketli olması dileğiyle…

Aydın hocam orman gülü için ne tarafa gideceksin?

Hasankadı tarafı mı.

Pazarlıoğluna bir kovan götüreceğim bende.

Uğur DİKA

Bu konuda sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum gerekli kolaylığı gösterirler. Zaten artan terör olayları sebebiyle il tarım müdürlüklerine yeni genelge geldi, doğu ve güneydoğu kapalı olduğu için gezginci arcılıkta arıcılara gerekli kolaylığın sağlanması hususunda!

Biz gecen yıl evrakları verdik eksik tabi dilekçe de yazıp verdik eksikleri tamamlamak üzere görüşürüz dedik :slight_smile:

Arıları kaldırdık seneye hiç evrak izin düşünmüyorum tabi biz İstanbul içerisindeyiz.

iyi yapmışsınız ama sizinki biraz iyi niyeti suistimale dönmüş gibi :slight_smile:

yanlış anlamayın ilçe tarımda çalışıyorum size yapılan iyi niyet olmuş soruşturmalık bir durum olsa başı yanacak kişi memur arkadaş olacaktı. ayrıca istanbul içi sevk düşünmüyorum demişsiniz ama allah korusun jandarmalık bir olay olsa etrafınızda, resmi olarak kendinizi arıcı diye ispatlayamazsınız. bunuda düşünün derim.

Arılı kovan taşıyacaklar gerekli evrakları tam yaptırsın sonuçta sıkıntıya düşmesin.

Konaklama belgesinden başka arı taşıma belgesi gerekir bunun içinde taşımayı yapacak olan araba plakasıda yazılması gerekiyor.

Ayrıldığınız yerden ilaçlama istiyorlar belgeyi itfayıiye veriyor.
İl sınırlkarı içinde de olsa evrakları yaptıralım.

:slight_smile: Arıcı diye ıspatlayaçak belgelerimiz var elbet.İstanbul içerisinde taşıma anında izin istenmiyor bildiğim.

Tarımdan hastalık vs gibi belge almamızı söylediler yani tekrar gel ve git.Soruşturmada problem olmaz çünkü o memura evrakları

getirmeyen biziz,dolayısıyla biz konakladığımız yere korsan konaklamış oluyoruz suç bizde yani,ama binlerce kovan gelip gitmiş.

Uğur Hocam Pazarlıoğlu benim komşu köy sayılır. Orada kimi tanıyorsunuz?

Hasankadı tarafına gideceğiz nasip olursa inşaallah.

Murat hocam ilaçlama yapmadan yerlerinden bile kalkmadan sorma ver parasının resmi adıdır ilaçlama…Ben hiçbir arıcının arının ilaçlandığını görmedim vede duymadım…

ilaçlama dediğiniz olay aslında dezenfeksiyon işlemi ki bu konuda ne yazık ki ne deseniz haklısınız ve bu konu resmi olarak yapılmış gözükmek zorunda.

ilçeden başka ilçeye gidiyorsanız sevk almanız gerekir bilginiz olsun. almasanız boğazınıza yapışmaz kimse tabii ki resmi şikayet olursa iş değişir.

benim amacım heves ettiğim ve bir türlü giremediğim arıcılıkta ufak tefek olsada arıcılara yardımım dokunsun diyeydi.

Sayın Suat35:

İlaçlamayı bazı ilçe müd. işi ciddiye alıyor kamyonu ilaçlamadan evrakı vermiyor.
Bazı ilçe müd. de imzalı evrakı alıp gelince işler bitiyor.

Doğrudur hocam ben bulunduğum yerdekiler için söyledim hatta ben ilaçlama sonrası kovanlarım söndü d bu nasıl ilaçlama yaptınız diyeyim dedim ,uğraşma onlar her zaman haklı çıkar dediler:D

Suat bey düşünceleriniz bazılarının zihinlerine yanlış yerleşmiş önyargılardır.durum bundan ibaret değil.

size konu dışı bir örnek veriyim.

2 yıl önce trafik kazası yapmıştım

terafik polisleri karşı tarafın keyif arkadaşlarımıymış

bunu sonradan öğrendik ama iş işten geçti

bize öyle bir madde yüklemişlerki asli kusurlu ben olmuşum

ben bu meseleyi araştırdım,

bana söyledikleride aynen şuydu

boşver bu raporu değiştiremezsin,yine karşı taraf haklı çıkar dediler.

ben boşvermedim

mahkemeden bilir kişi istedim jandarma trafikten ekip istedim

kaza yerine geldiler keşif yaptılar,raporlar yazıldı çizildi

ne oldu biliyormusun?

% 100 haklı çıktım,bütün masraflarımı geri aldım,

benim yerime malesef karşı taraf mağdur oldu ;D ;D ;D

hakkınızı aramanız en doğrusu olmuş lakin bize gönderilen dezenfeksiyon maddelerinde arılara uygulanmaz yazmaz ve genel olarak kullanım sahaları geniş dezenfektanlardır. aslına bakarsanız dün yazacaktım ama yazmayım dedim konusu açılmışken arı nakillerinde en doğrusu yapılmaması gibi geliyor bazen malum güçlü ve geniş kullanım sahasına sahip dezenfektanlar bulunuyor ki bunlar arılara zarar verebilir. yada arı nakillerine özel dezenfeksiyon ve pompa bulundurulcak ki olmucak duaya amin demek gibi olur…

Aslında haklısınız ama uğraşmak ta zor geliyor biraz…