arı kovanı fiyatları

Abiler biyerde kovanın fiyatı önemli değil,adam sürümden kazanmak ister,fatura kesmez,yada beleşe kereste bulur(miras) kovanı satar o parayada,bu parayada.
Benim tek takıldığım nokta,bir sezon sonra o kovana çerçeve alıp koyabilecekmiyiz?
Yani ben daha öncede yazmıştım aldığım kovan şekilden şekle girdi,çerçeveyi çekiçle takıp çıkartıyorum,
bu kovancılık değil tam bir düzenbazlıktır…
Ama tekrar dile getiriyorum,kovan aslınacak olan firma yada kişiler arının a sından b sinden anlamalı,arıyı sevmeli.Tıpkı nasıl kendi ev yaptırırken rahatını düşünmüşse o hayvanlarında rahatını düşünmek zorunda
diyorum. :o

Selamün Aleyküm Arıcı kardeşlerim. Maşallah konuşmalar bir tartışma boyutunda değilde bir muhabbet ortamında devam ediyor. Bu Benim bu siteye ilk mesajım olması hasebi ile sizlere birkaç fiyat arz etmek durundayım. 1 nci sınıf Kara ÇAM odunundan kurutulmuş 20 çıtalı çift katlı Polen tuzaksız arı kovanı Üretimi yapmaktayız. Üretim Kapasitemiz aylık ortalama 1500 adet olup senenin 12 ayı arı kovanı üretmekteyiz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi 1 nci sınıf KAra ÇAM odunundan kurutulmuş 20 çıtalı çift katlı arı kovanının fiyatı 55 TL dir.Tek Kat 10 çıtalı kovan 35 TL. ÜStülük 20 tl dir. Ürünlerimiz Türkiyenin her yerine sevkedilmektedir. İhtiyacı olan arkadaşlara duyrulur. Saygılar.

ARKADAŞLAR BENDE ARI KOVANI YAPIYOR VE SATIYORUM BEN 20 ADET ÇITASIYLA KAVAK KOVANI 60 TL YE SATIYORUM. LADİN ÇAMI 20 ADET ÇITASIYLA KOVANI 65 TL YE SATIYORUM VE AZ BİR KARLA SATIYORUM SAYI ADEDİ FAZLA OLUNCA EKMEK PARAMIZ ÇIKIYOR. TATMİN OLUYORUZ ALLAHA ŞÜKÜR BUNU 90 TL YE SATAN DA VAR FAKAT HERKES YİNEDE İLK ÖNCE NUMUNE ALMADAN SİPARİŞ VERMESİN BENCE SAYGILAR SUNAR BOL KAZANCLAR DİLERİM.

abi yanlız ben senelerdir orman işletme şefliklerinden mal alıyorum 1 sınıf karacam cok nadir bulunuyor.artı bulsakda o ağactan kovan yaparsak kesin o fiyata zarar ederiz.buna adım gibi eminim.kusu bakmayın lütven bu işin doğrusu.

.

arkadaşlar bazı kovan fiyatlarını görüyorumda o fiyatları veren arkadaşlar kendilerine yazık ediyorlar 55 lira fenni takım kovan fiyatı ne demek insan ancak bu kadar kendine zulum eder biraz mantıklı olalım imalatçı aldığı paranın hakkını versin alanda verdiği paranın karşılığında hakkıyla ürün alsın bu tip riskli fiyatlara girmenin hiç manası yok her işin olur tarafı vardır yapan içinde alan içinde yazık günah alan kişide kullanılır bir ürün alsın herkes aldığından sattığından hayır görsün herkese selamlar ileri arı kovan imalatı 0 535 6093633 bursa

Adana civarında yapılan kovanlarının fiyatının düşük olması genelde kullandıkları keresteden kaynaklanıyor.

Orada kullanılan kereste genelde kaliteli değil, arıcıların bulabildikleri genelde o kereste oluyor.

Kullanılan çam ağaçlarından yapılmış kovanlar genelde bir kavak gibi kısa ömürlü oluyor.

Yanlış hatırlamıyorsam birde ölçüleri TS 3409’e uygun değil Genelde ( çerçeve yüksekliği 240 mm, kovan genişliği daha dar yapılıyor)

Dışardan bakılınca nasıl tanırız derseniz ağaç yerine saç pervazlı, taşıma amaçlı çıta pervazlı olarak yapılırlar.

Sonuç olarak: Bölgenin kaliteli olmayan çamından kovan yapılıyor, onu bulabildikleri için kullanıyorlar, aslında aynı işçilik uygulamasıyla işi yapıyorlar.
Yani fiyatının ucuzluğu keresteden kaynaklanıyor.

Merhaba Arkadaslar

Sözlerinizde imkansız görülen bir imalat görüyorum
lütfen facebook da soylu kovancılık sayfama gelip detay görünüz

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=152203141496364&set=a.152203111496367.30078.100001200380081#!/profile.php?id=100001200380081

55 tl toptan fiyatımız olup perakende 65 tl dir

Tüm Arkadaslara Sevgi Saygı ve bol Ballı günler diliyorum

soylu kovancılık/facebook

www.soylukovan.blogcu.com

532 206 61 10

Şenol KUTLU

Sayın Şenol Kutlu:

İşçilik olarak ve seçilen malzeme olarak kötü sayılmaz.

Ölçüler konusunda herhangi bir açıklama yok, yazarsanız ölçülerü tartışırız.

Değerli kovan imalatçıları Kars iline teslim edilmek üzere 168 adet çift katlı arı kovanı ihtiyacım bulunmakta, aşağıdaki şartnameye uygun arı kovanı tedarik edebilecek kişiler, KDV hariç Nakliye dahil fiyat verirseniz memnun olurum.

• Kovanlar yeni ve kullanılmamış olacaktır. 20 ahşap çerçeveli, çerçevelerde kullanılacak çiviler paslanmaz krom dan olmalıdır
• Kovanlar sadece doğal bezir yağı veya propolis ile korunmuş olacaktır.
• Kovanlar TSE 3409 nolu kovan standardına uygun ( gövde kalınlığı hariç) Langstroth tipi kovan olacaktır.
• Ana gövde ladin, ıhlamur veya çam kerestesinden, ayaklar ve uçuş tahtası ise kestane ağacından yapılmış olacaktır.
• Üst kapak en az 0,35 mm krom saç ile kaplanmış olacaktır.
• Kovan üst kapağının arka ve ön kısmında havalandırma deliği olacaktır.
• Ön uçuş delikleri kolayca kapanabilecek şekilde menteşeli, gezginci arıcılığa uygun
genişlikte olacaktır.
• Dip tahtaları ana gövdeye sabit olacaktır.
• Kovanlar kuru keresteden yapılmış olacaktır.
• Kovanların yapıldığı kereste budaksız olacaktır.
• Ana gövdeler 3 cm kalınlığında bütün tahtadan olacak, ek olmayacaktır.
• Çerçeveler standart olacak, deforme ve sulamalı tahtadan yapılmış olmayacaktır.
• Arılı Kovanların aynı özelliklere sahip ballıkları dahil edilecektir.
• Kovanlarda en az 2 lt lik üstten bütün yemlik olacaktır.
• Kovan yapımında kullanılan çiviler paslanmaz krom olacaktır.

Bakalım bu şartlarda kovan yapan varmı?

Özel yapılmadıktan sonra hiç tahmin etmiyorum.

Bakalım cevap gelecek mi?

Organik bir proje olmalı…

Bilmiyorum ama organikte kovanların mutlaka ahşap mı olması gerekiyor?

Sayın Hüseyin Balkaya:

Bazı teknik özelliklerin hatalı olduğunu düşünüyorum.

Aklıma gelenleri yazayım:

TS 3409 da kovan gövde kalınlığı 25 mm dir siz soğuk bölge için düşünmüşsünüz kalınlığı 30 mm yapmışsınız.
Böyle olunca kovan iç ölçüleri mi, yoksa dış ölçüleri mi TS 3409 uygun olacak?

Paslanmaz krom çiviyi nasıl bulacaksınız kromdan çivi olmaz olsada çok pahalı olur.
Sanırım özel üretim krom kaplama olması gerekir. hatta çinko kaplı bile işinizi görür.

Krom saçla kovan kaplaması pek yapılmıyor, yapılırsa da biraz pahalı olur.
Bir konu daha krom saç kesilirken iyi çapak çıkarır jilet gibi olur, taşımalı arıcılık çok elinizi kestirirsiniz.

Kapak havalandırma delikleri içine yağmur girmemesi için dışarıya eğimli olacak içden elek teli konulacak.

Üstten konulan yemliklerin durumu belli değil örtü tahtası yemlik mi? yoksa hazır yemlik mi?

Murat Bey,
İstenen özellikler belirtildiği şekilde olacak. Bu şekilde yapabilecek arkadaşlar var ise onlardan fiyat almak istiyorum sadece. Eğer sizin de tavsiye edeceğiniz biri olursa memnun olurum. Yukarıda da belirttiğim gibi, gövde kalınlığı 30 mm. olacak diğer tüm ölçüler TS standartında olacak. Dolayısıyla mevcut standart ta iç ölçü ne ise ona sadık kalınacak. TS 3049 kovan standartını revize ettik ama daha yürürlüğe girmedi. Orada kovan gövde kalınlığı 30 mm diye yazdık.
Halil Bey şuanki organik tarım yönetmeliği organik arıcılıkta kullanılacak kovanlar ahşap olacaktır ifadesinden dolayı, ahşap kullanmak durumundayız. Ama bana kalırsa ahşap organik olabilir ama arı kovanı olarak çok sağlıklı ve hijyenik değil nacizane fikrim bu benim.

tüm kovan paslanmaz kromdan olacak şıkkı hariç diğerlerini karşılayan tanıyorum bende ona yaptırıyorum ama çerçevelerini sen çakarsın ya da extra ücrete girer.
ilgilenirsen özel mesaj gönder bağlantı kuralım.
Kovanlar, köknardan uçuş tahatsı ve ayaklar kestane. Köknar bulmak biraz sıkıntı buralarda ama konuşursunuz.
En son 75 e yaptırmıştım 8 ay önce şu an fiyat kaç bilmiyorum.

Ettik derken… Revize teklifi etmek başka revize etmek başka. Eğer gerçekten revize etti iseniz benim değişmesini istediğim değerleri de revize edebilir misiniz?

Bu fikriniz ne zamandır böyle ve hiç değişmeyecek mi?

Halil Bey Teklif etmedik, revize ettik. Şuan üst komisyonda inceleniyor, TSE ziraat ihtisas çalışma grubunun alt komisyonunda raportör standartı oluşturur veya revize eder. bundan sonra bu revize edilmiş taslak üst komisyona gönderilir oradan bir itiraz gelmez ise o standart yayınlanır. itiraz gelirse raportör üzerinde tekrar çalışır. Ben belli bir dönem TSE raportörlüğü yaptım. Eğer o dönemlerde iletişim halinde olsaydık, çalışma grubunu ikna etmeye çalışıp sizin istediğiniz değerler konusu görüşülebilirdik.
organik kovanlarla ilgili fikrim, arıcılığa adım attığım ilk günden bu yana aynı. fikrim değişir mi? onu bilemem zamanla bir çok şey değişebilir, gelişebilir ama arıcılıkla ilgili fikirlerim şuana kadar hiç değişikliğe uğramadı.

Terimler sözlüğü revize edilmedi ise, bahsettiğiniz işleme teklif denir.

Bir üst komisyon varsa yapılan işlemde bunun adı tekliftir. Dediğim gibi terimler sözlüğü revizesi konusunu çekince olarak belirtiyorum.

Üst komisyon bir formalite ya herneyse boş verin…niye bu kadar kafaya taktınız anlamadım. öyle veya böyle biri bişey sordu bizde yazdık. her yazı yazdığımızda olumsuz bir eleştiri getirmeye ve konuları amacından saptırmaya yönelik bir mecburiyet mi var bu forumun anlamadım. bir miktar kovana ihtiyacım var ve piyasada istediğim özellikte yapabilecek kişi sınırlı sayıda olduğu için buraya giren arkadaşlardan fiyat istedik ve yapabilecek arkadaşlar var mı? görmek istedim, konuyu çok farklı boyutlara taşıdınız. buraya boşuna arıcılık forumu denmiş.

Terimleri yerli yerinde kullanmaz iseniz ve size de kimse karşı görüş bildirmezse zaten buraya baştan forum denmez.

Çok ilginç ama, ihtiyaç olunca arıcılık forumu oluyor, ihtiyaç bitince ya da yazdıklarınıza karşı görüş yazılınca tu kaka…

Ne güzel dünya…

Murat hocam, sorusunda sonuna kadar haklı idi ve bu soruya mahal bırakmayacak şekilde şartnameyi update etmelisiniz. Bu da forumun bir katkısı olsun.