2008 Yılı ürünü arı otu tohumu kalmamıştır. Saygılarımla.
ARI OTU FİYATINI ÖGĞRENEBİLİRMİYİM ACABA DÖNÜMÜNE NE KADAR TOHUM GİDER
Kilosu 15 lira. 1 dekara 1, 1.5 kg tohum ekiliyor. 2 cm derinliğe ekiliyor. rakımı düşük olan yerlerde son baharda, yüksek rakımlı yerlerde erken ilkbaharda ekiliyor. mükemmel bal verimi yapıyor. bu konuda nette çok bilgi var. saygılarımla.
kimden alacağız nasıl alacğız vs vs hiç bir bilgi yok oyrıntlı bili alabilirmiyiz
Metin Akkurt 05362625228 no’lu telefondan irtibat kurabilirsiniz.
Dikkat! tohum kalmadı almayanlar fırsatı kaçırdı. Arı otu ile tanışmada kaybettiğiniz her yıla yanacaksınız, ama ne fayda?
Eğer tohum hasadında sorun olmaz ise isteyen arkadaşlara sanırım ben de yollayabilirim. Ama şu tohum hasadı olayını bir halledeyim…
Fakat beklemekistemeyenler…
Ankara tohumculuk isimli bir firma olacaktı.
http://www.ankaratohumculuk.com/
bu sitede iletişim bilgileri mevcut. Ben 100 kilo alıp 50kg ektim ve gayet de memnunum…
Merhaba Arıcı Arkadaşlar ;
http://www.etae.gov.tr/bolumler.php?op=haberler
İlgili web sitesi adresinde arı otu hakkında bilgi ve tohum satışı mevcuttur.
2010 ithal sertifikalı arı otu tohumu.
NATURA SEED LTD.ŞTİ
TOHUM GÜVEN DEMEKTİR.
TEKNİK BİLGİ İÇİN LÜTFEN ARAYINIZ?
0312 472 42 62
2kg arı otu tohumu nasıl temin edebilirim
Elimde 2008 yılı yerli üretim arı otu tohumu mevcuttur.İsteyenlere PTT Kargo ile ödemeli veya diğer kargo şirketleri ile gönderebilirim.
Tlf:0 535 4226548
SAYGILARIMLA.
Kg fiyatı nedir Arıbeyi ?
Arı otu tohumu kğ. satış fiyatı 20 TL.dır.Dekara (1000 m2.) 1 kğ.tohum yeterli gelmektedir.Bilgilerinize sunarım.
SAYGILARIMLA.
İşinize karışmak istemem ama yine de bilgi bilgidir. Arı otu tohumu dekara makine ile ekimde 1,5 kg kadar kullanılır. Tohumlar küçük olduğundan havalı makine kullanılmalıdır.
Elle ekim de ise yaklaşık 2,5-3 kg kadar tohum kullanılır. Yeknasak çıkışın sağlanması için ancak yeterlidir. Blogumda konu hakkında yapmış olduğum bir çalışma mevcuttur.
http://kolayaricilik.blogspot.com/2008/11/bal-otu-phacelia-tanacetifolia-bentham.html
YAAA SAYIN ABILERIM BEN MUHAMMET 18 YASIDAYIM VE 2 YILDIR ARICILIK YAPIYORUM RIZEDEYIM RIZELIYIM BEN YAPICI BIR INSANIM HEP YNEI SEYLER APARIM MESELA HER YERE SIMDI AYCICEK TOHUMU DIKTIM SIMDIE ARI OTU TOHUMU DUSUNUYORUM 100 GR LAZIM BANA SATAN ABIMLERIM BANA LUTFEN YARDIMCI OLUN … 100 GR ARI OTU TOHUMU LAZIM UCRETIDE PESIN YOLLARIM PTT ILE ARTIK NASIL ISTERSENIZ VALLAHI COK AZ DA OLSA DENEMEK ISTIYORUM …
----Sayın zeusfaber rumuzlu arıcımız arı otu tohumu çok dallanan bir yapıda olduğundan sık ekilmesine gerek yok.Hatta seyrek ekildiğinde daha güzel gelişmekte.Tohumları çok küçük olduğundan kum veya toprakla karıştırılıp ekildiğinde tarlaya eşit şekilde düşmekle birlikte dekera 1 kğ. tohum yetirilmektedir.
Yoksa elle ekimde fazla tohum kullanılır ki üretim masrafının artışı yanında tohum israfıda olur.
----putucitorpi rumuzlu arıcımız sitede e-mail adresim ve telefonum mevcut .İrtibata geçip adresini bırakırsanız sana 250 gr. tohum ücretsiz göndereyim.Araştırıcı bir arıcı olmanızdan dolayı sizi tebrik ediyorum.
Selam ve saygılarımla.
NE DEMEK SAYIN HOCAM BEN TSKR EDEIRM ARICILIK DEMEK ARASTIRMA DEMEK BENCEE BU ARADA BANA KARSI ILGINIZ ILTIFATLARINIZ ICINA YRI TSKR EDERIM UCRET KONUSUNA GELIN CEE BU KARSILIKSIZ OLMAZ BELLIKI SIZ BU ISI GELIR AMACLI YAPIYORSUNUZ KESINLIKLE KARSILIKSIZ OLMAZZ BENDE SIZE BURADAN OZEL CICEK TOHUMLARI YOLLAMAK ISITIYORUM KABUL EDERSENIZ
RİZE-PAZAR ARAS KARGO SUBESINE GONDERIRSENIZ COK IYI OLURR
ALICI= HALİL İBRAHİM BİRİNCİ DIYE YOLLARSINIZ VEYA MUHAMMET BIRINCIDE OLABILIR YOLLADIGINIZDA BANA BU SITE UZERINDE MAIL ATARSINIZ VE BEN HEMN GIDIP ALIRIM SIZDE BANA ADRES VERIN BENDE BUNUN KARISILIGI OLARAK BIRAZ DEGISIK TOHUM YOLLARIM SAGILARIMLA
MUHAMMET BIRINCI
0505 953 59 19 RİZE-PAZAR ARAS KARGO SEKLINDE YOLLAYA BILIRISNIZ BUNLAR BENIM NUMARAM ILGINIZ ICIN TSKR EDERIM…
Üstadım bilgilerinize saygılıyım. Fakat malumunuz hangi tohumu ekerseniz ekin, kumla veya toprakla da karıştırsanız elle ekimde tohum daha fazla kullanılır. Sebebini uzun uzun yazmaya gerek yok ama en azından makne gibi yeknesak bir dağılım yapılamaması sebeplerden biridir.
Burada şunu da açıklamak lazım. Söz konusu bitkiyi çiçeği için arılar yayılın diye ektiğimizden yeknesaklık aranmaya bilir. Bu durumda da kullanılan tohum miktarının pek bir önemi olmaz. Fakat özellikle makineli ekimde denediğim bir kaç çeşit (biri bolu çeşidi biri de dışardan gelen bir çeşitti ama adını hatırlamıyorum) faselyede havalı makne kullanımında en az kullandığımız tohum miktarı dekara 1,7 kg oldu. Bu durumda çıkışın gayet iyi olduğunu söyleyebilirim. Fakat tohumunu döktürüp ertesi yıl da kullanacağım derseniz o zaman bir sonraki yıl oldukça sık bir çıkış oluyor.
Konu hakkında söylenebilecek veya yazılabilecek çok şey var. Ama çalışmalarımızın bir bilimsel temeli yok. Bu nedenle de kesin cevap benim yazdığımdır gibi bir iddiam da yok.
burada bir soru sorsam
faselya için genelde erken ilkbahar ekimi yapılıyor ve mayıs haziran gibi çiçeklenme oluyor denildi
peki ağustos yada özellikle eylül ayı gibi çiçeklenmesi mümkün olmuyor mu ?
bu şekilde bir yöntem olsa eminim cok arıcı için faydalı olur…
Yaz döneminde sulama ikanınız varsa 50-60 günde çiçeklenme olacaktır. Çiçekte kalma süresini de yine sulayıp sulayamayacağınız belirleyecektir.
Blogumda ve internette konu hakkında bilgiler mevcut…