Arıcılığa sonunda başladım

Merhaba arıcı dostlar. Uzun zamandır merak ettiğim ve yapmayı hevesle istediğim arıcılığa bu sene başlamış bulunuyorum. Nisan ayında almış olduğum 3 adet 8-9 çerçeveli full kapalı yavlulu kovanlarım acemiliğimin etkisiyle oğula yattı. Süreç içinde devamlı ana arı memesi temizleyerek kovanlar 15-18 çerceveye kadar çıktı. Baktım olmuyor 10 adet plastik altlıklı kovan alarak Kafkas ve karniyol döllenmiş ana arılarla 3 er 4 er çerceve bölme yaparak 13 kovan arı sahibi oldum. Çok şükür 11 adet hazır döllenmiş ana arının 10 tanesi yumurta atıp kapattı. 1 adet anayı kestirdim. O kovanda da nasıl olduysa ana çıkmış sanırım 1 adet memeyi gözden kaçırmışız. Tüm arıcı arkadaşlara hayırlı bereketli sezonlar diyorum.

Bu arada almış olduğumuz hazır ana arıları farklı yollarla arılara verdik. Hiçbirinde anayı kabul etmeme durumu olmadı.

Hayırlı olsun ilk yılında baya pratik yapmışsın

Hayırlı olsun.
Sisteme hızlı giriş yapmışsın
Başarılar.

Hayırlı olsun, ilk yılında çözmüşsün meseleyi

Mi A2 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sagolun istemesekte boyle baslamis olduk. Uygulayarak ogrenecegiz artik nasipse. Hem forumdan hem arici abilerden arastirarak kolonileri yonetmeye calisacagiz. Aricilik ari sahibi olmaktan ziyade koloni yonetimi ile oluyor bunu anlamis oldum.

Arıların hayırlı olsun.
Bereketli bir sezon dilerim.

Teşekkür ederim hepimize inşallah

Çok hızlı bir giriş, tebrikler :smiley:

Hayırlı olsun, hızlı bir başlangıç olmuş. Aynı dönemde başlamışız bende 5 kovan ile başladım bal alayım diye bölmelerden kaçındım. Sizin kovanların şu anki durumları nedir acaba? Toparlayabildiler mi?

Sagolun bende bolme amacinda degildim ancak oğulu engelleyemedigim icin mecburen bolme yaptim. Yaptigim bolmeler de 3 cerceve biraz zayif olanlarda vardi 4 5 cerceve olanlarda. Hazir yumurtlayan ana aldigim icin durumlari ve gelisimleri guzel. Bolerken kapali yavru olanlar su anda ciktilar 2 ser ucer cerceve yeni kapali ve acik yavrular var. 1- 2 adet kuvvetli olanlar da var. Çok olmasada bal alirim diye umut ediyorum. Bu arada arilara durmadan petek orduruyorum