Arıcılık Bilgi Bloğu

Bende bu konuda özgün bir blog kurdum. Bilgili abilerim ve arkadaşlarımın yorumlarını bekliyorum

linkler aşağıdadır

Polen Nedir ?

Arıların 200 ila 3000 arası çiçekten toplayarak, kanatlarında kovana getirdikleri bitkinin erkek üreme hücresi olan bir bitki özüdür.

Bloğunuzda yanlış bilgiler var.

Özgün derken?

Özgün öyle olmaz…

onur beyin linklerinde balın faydalarını okurken bu cümle dikkatimi çekti ilginç geldi .

(Soğuk havada arabanızın radyatörüne dökecek antifriziniz yoksa, bir miktar bal dökerek donma tehlikesini önleyebilirsiniz.)

Tamam Kenan abi not aldım yarın yeni içerik eklerken hemen düzeltiyorum inşallah. Halil abi okuduğum kitaplardan, sitelerden aklımda kalan şekilde de ekleme yaptım tabi eğerki destek almışsın diyorsan

:slight_smile: evet İbrahim Bey, macahel arıcılığın sitesinde görmüştüm bu bilgiyi ilgi çekici olduğu için eklemek istedim.

Onur Bey emeğinize saygı duyarım ve hevesinizi kırmak istemem ama çalışmanız çok ama çok amatörce olmuş.
Bir çok yerde bilgi yanlışı var.Anlatım dili iyi değil.
Bu çalışmayı ben zaten öylesine yaptım diyorsanız sorun yok ama başka arıcılara da faydam olsun diyorsanız daha profesyonel çalışmalısınız.

Yıllarca Teknik Arıcılık Bilgi Paylaşım Forumu ile yatıp kalkınca yeni forum ve forumcukları beğenmek kolay olmasa gerek.
Umarım bana gücenmemişsinizdir.Hoşçakalın… :-\

Bloğunuzda ki yazıların çoğunu kopyala-yapıştır yapmışsınız galiba…

Onur’un gözden kaçırdığı şu…

Blog demek günlük demek.

Hani özgün demişsiniz ya işte tam ona yönelik.

Yani sizin ilgi alanınız ile ilgili günlüğünüz.

Neler yaptınız, neler ettiniz ve neler önerirsiniz?

O yazdığınız yazıların hiçbirini okumam ben.

Daha konunun başında kopyala yapıştır olduğunu anlamak mümkün.

Hele bloga böyle başlarsan arkası gelmez. Artık özgün yazsanda hikaye. Kimse ilgi göstermez.

Kendi yaptıkların önemli…

Ayrıca blogta arı ürünleri pazarlamak konusu çok tartışılmalı…

Sen tüketici olsan, bloguna bak bakalım hiç sipariş verir misin kendine?

Özgün olmak hem çok kolaydır hem de o kadar zordur.

Hiçbir şey bilmiyorsan, 4 kişi oturup yemek yiyin ve onu fotoroman yap.

Eğer oradan aldım diyorsanız çok daha kötü neden?
“Polen arının toplayarak kanatlarıyla getirdiği” diye yazıyor.
Demek ki onların da çok yol almaları gerecek.

Bal tanımında arının kendisinin bal özünü böceklerin yardımıyla aldığı yazıyor, bu yalnızca salgı balları için geçerlidir.
Yani arının balözünü kendisinin de aldığı belli değil.

Ayrıntılı okumadım daha çok yanlışlar var demek ki

hiçbirinizin eleştirisine gücenmedim sadece hatalarımı bilerek yapmışım gibi göründü o biraz dokundu açık söyleyim. İçerik kopya değil asla, başlıklar seo amaçlı aynı ve bu bir bilgi blogu. internette bu konularda yapılan aramalrdan faydalanmak için başlıklar aynı. bildiğiniz kaynaklardan faydalandığım için kopya gördünüz sanırım. evet Halil abi haklısın fakat ben blogu birçok insan gibi ürünlerimi tanıtmak bilgi vermek amaçlı site niyetine kullanıyorum blog olarak değil onun için. Burda da sizlerin inceleyip hatalarımı söylemeniz için konuyu açtım bütün abilerime teşekkür ediyorum.

3 litre antıfriz 25 TL… Bir miktar bal dökeyim bari… (Motor Yağmaya gitmesin sonra ? )

Onur Bey, blog sitesinizi arıcı arkadaşların beğenisine ve eleştirisine sunduğunuz için sizi kutluyorum. Bu sizin iyi niyetli ve medeni cesareti olan biri olduğunuzu gösterir.
Yalnız bir atasözümüz var: “Gülü seven dikenine katlanır.” derler. Arkadaşların “dikenli sözleri” olursa bu sizi incitmesin. Siz gene de güllerini alıp dikenlerini bir kenara bırakabilirsiniz. Bilesiniz ki bu dikenli sözler de ya gerçektir, ya şakadır.
Blog sitelerinde arı ürünlerini tanıtan bir sürü arkadaşımız var. Bunları önlememiz mümkün değil. Ama daha kaliteli olmasına katkıda bulunabiliriz. Bu da ancak sizin yaptığınız gibi olabilir. Madem “hatalarımı söyleyin” demişsiniz. Söyleyeyim:
İlkin yazılarınızdaki noktalama işaretlerini düzeltin. Yukarıda aldığım alıntıda noktadan sonra küçük harfle başlamış cümleler var.
İkincisi yazılarınız, anlattıklarınız size ait değilse (özgün değilse) kaynak göstermelisiniz. Böyle yaparsanız bu sizin yazılarınızı yazmak için araştırma yaptığınızı gösterir. Bu da bir emektir. Bu sizin yaptıklarınızın değerini azaltmaz.
İnternette her önüne gelen yazıyı doğrudur deyip okuyanlara sunarsanız, kaynak ta göstermezseniz, değeri kalmaz. Ciddiyeti hakkında şüpheler oluşur. Karbüratöre bal konması ilginç ama deneme sonucu belirtilmemiş bir uygulamadır. Ben ciddiye almıyorum.
Kolay gelsin.

Sağolun Ali hocam. İnanırmısınız bilmem, noktadan sonra küçük başlayan harfleri bilerek bıraktım ve sizin dikkatiniiz çekti tebrik ederim. Bende bunu düşünerek kimseye gücenmiyorum çünki bunlar sayesinde bu blog güzel bir seviyeye gelicek inşallah pes etmek yok. Karbüratöre bal kısmını da silmeli :slight_smile:

Onur bey, blog işlerinden iyi kötü anlarım…

Sizi blog bu trendi ile giderse başarılı olması mümkün değil.

Dolayısı ile konsept değiştirin yolun başında iken…

Sağdan soldan okuyup bunu yorumlamakla olmaz…

Öz bilgiler - Öz görüntüler ile oluyor bu işler.

Evet Halil abi haklısın komple değiştiriyorum inşallah

Tamamdır arkadaşlar yorum yapan herkese çok teşekkür ediyorum sayenizde gideceğim yolu buldum inşallah. İçerikleri komle kaldırdım, sadece tema ile eklentiler duruyor bunlar içinde öneri verebilirsiniz

Bunları yapmışken şunuda yapabilirsiniz

kendinize domain ve host adresi alarak kendi sitenizi yönetip daha özgün olabilirsiniz…