Arılar niye hırçınlaştı?

Arkadaşlar konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum .

Bu gün arılığa gündüz saat11:00 gibi gittim daha sakin olurlar diye. .:slight_smile:

Ama arı bizi yedi bitirdi . Arıların bulunduğu yerde ciddi bir sıcak vardı. Kovan girişlerinde salkım yoktu. Ayrıca kovanlar gölgedeydi. Günün çok az bir bölümünde direk güneş görüyor. Bal gelişi çok güzel.

İyide bizim bu arılara ne olduda bu kadar hırçınlaştılar. En az 50 m takip edip soktular. maskeye bulut gibi sarıyorlardı.

bugün bende sezonu 5 ayrı yerimden iğnelenerek açtım.Hatta başka bir yerde çalıştığım inşaatın çatısında dahi keser sallarken boynumdan arı soktu.buğün arılarda bir gariplik vardı .herhalde sıcaktan olsa gerek.

200 kadar kovan var bulunduğumuz ormanda bizim kontrolümüzde…

Bizimkiler gölgede ve sakinlerdi ki her türlü bakımı yaptık…

Dayım ise aşağıda az. Güneşin altında koloniler.

Bir geldi, diyor en az bin tane…

Dayanıklıdır bilenler bilir.

Gittik nedir durum diye…

Ulen nedir bu?

Kot pantalon üzerinde yüzlerce iğne.:.

Aynı yerdeler…

Aynı hatlar…

Ama birisi gölgede diğeri güneş altında.

benimkileride hırcındı bugün güneştenmiydi acaba gerci gölgede ama

oğul sorunu olan sabıkalı kovanı kontrol etmem gerikiyordu. kapağı açmamla saldırıya uğramam bir oldu.anında uzaklaştım.buğün gününde değillerdi.

Kestanede arı genellikle saldırgan olur hatta iğneyi çaktıkmı adamı hoplatır nedendir bilmem ben genelde kestanede kolay kolay arının çakmasını istemem çünkü hoplatıyor

Tecrübeyle sabittir doğrudur

Kestanenin açtığını arıların saldırganlaşmasından anlarız ve normal zamandan kat kat acı veren arı iğnesi yemekten

Benim arılardada var bu durum bal özü geliyor ama yinede saldırıyorlar oysa her zaman gölgedeler.

merhaba,
benim arılarda hırçınlaştılar, kovanları açmadan yanlarına gittim maskede yoktu birisi gelip kolumdan şişledi direk. duman versem bir kaç tanesi sürekli vurmaya çalışıyor. birde karniol sözde sakin arı.

Bizim arılarda felekat. Dün saldırganlıkları doruğa çıkmış. Akşam iş dönüşü evdekilerin suratı bir karış. Ne oluyor hayırdır demeye kalmadan hanım ile annem ağız birliği yapmış, bıktık artık senin şu arılardan korkudan bahçeye çıkamıyoruz ne yapacaksan yap şunları ehlileştir diye çıkıştılar. Bende ortamı yumuşatmak için arıların suçu yok siz arının yolunda durmazsanız bir şey olmaz dedim. Döveceklerdi az daha :smiley:

Arıya bak ya ne mübarek canlı, Gelin-Kaynana birlikteliğine bile sebep oluyor.

Gelin kaynana sorunu yaşanan her eve bir kovan arı lazım o zaman. Bal bıçağı gibi olurlar :slight_smile:

Allah yardımcınız olsun…

neye niyet neye kısmet buna diyorlar galiba :slight_smile:

Benimde 3 kovanım köydeki bahçede.Yanında evlerde var.Şimdiye kadar ben ve babam hariç kimseyi sokmadılar.Babam eldivensiz girdiği için şişlendi.Ben de rutin iğnelerini yiyorum zaten ;D

Uy…! Bu dert bir tek bende değilmiş.

Yalnız benim bahsettiğim arı dünkü kontrollere kadar sakindi. Ayrıca arılar günün büyük bölümünü gölgede geçiriyorlar. Sol tarafta büyük bir ceviz ağacı, sağ tarflarında ise yine büyük bir kavak ağacı var. Eğer sıcaktan etkileniyosa kovanın üzerine beyaz strafor koysak etkisi olur mu?

eskiler ceviz ağacı altına kovan konmaz derler.

Allah Allah . niyekine

tam olarak bilmiyorum ama,

hatırladığım kadarı ile ceviz yaprağı canlılara zararlı bir gaz cıkartıyormuş öyle söylerlerdi, ne kadar doğru emin değilim

rahmetli ninem ben cocukken ceviz agacı altında oynamama müsade etmezdi, başka yerde oyna derdi :slight_smile:

Pek katılmıyorum ama bilmediğim bir konuda birşey diyemem.

Arıyı bulunduğu yere bir ay oldu getireli, dediğiniz doğru olsa arının gelişmemesi gerekmezmiydi.

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa bizde bir şeyler öğreniriz.

ALINTIDIR…

Ceviz ağacı altında uyuyan koyunların öldüğüne dair literatürde bilgiler var. Burada dikkati çekmek istediğim, ceviz ağacını yatak odamızın yanına dikmemeliyiz. Çünkü yapraklarının salgıladığı gaz insan ve hayvan hayatını olumsuz etkiler. Ceviz ağacını insanların yoğun kullanmadığı alanlara dikmek gerekir.” -”Bitkilerin zararlarını bilmek gerekir”- Prof. Dr. Yücel, baş ağrısı, kusma, denge kayıpları halsizlik ve baş dönmesinin zehirlenmenin önemli belirtileri olduğunu anlatarak, zehirlenme durumunda en yakın sağlık kuruluşuna müracaat edilmesi gerektiğini bildirdi.