Arılar niye hırçınlaştı?

İlginçmiş. Bundan sonra ceviz ağaçlarının olduğu yere arı koymayacağız demekki.

sayın gayret sizi ikna etmek için değildi bu yazdıklarım.

emin değilim, belki sadece söylenti bunlar. araştırmak lazım. bilene sormak lazım…

Arkadaşım strafor kapak sacının altına kapak imal edilirken olmazsa olmaz kural. Üzerine koymanız fayda eder etmesine de doğru olan kapak sacının altına konması.

Ceviz ağacı ile ilgili anneannemin yaşadığı acı bir tecrübe. Yaklaşık 80 yıl önce anneannemin bir oğlu dünyaya geliyor ismi Hüseyin Hüseyin 2 yaşlarında. Birileri anneanneme çocuğun çok zayıf olduğunu ceviz yaprağına sararak kundaklarsa düzeleceğini söyler anneannem de yapar çocuk uykuya dalar 2 saat kadar sonra baksa ki Hüsyin Allahaısmarladık. Cehalet olsa gerek. Allah hepsini affetsin toprakları bol olsun.

Allah hepsini affetsin toprakları bol olsun

Amin … Butürden olaylar hepimizin hayatında var.

İster adına cehalet deyin, ister vade bitmiş deyin …

Ders çıkarılacak çok konu var

Arkadaşlar ceviz agacının gölgesi çok agardır.Geçen sene arılar ceviz gölgesinde idi vede gelişmeleri çok yavaş oldu. Arkadaşlara tafsiyem mümkünse açık alanda olsun.Ceviz agacının altında uyuyanlar iyi bilir insanı nasıl agarlaştırıp güzel uyku çektirir.

Ceviz ağacı ile ilgili görüşlere katılmıyorum…
Ceviz insan beyninin gelişimi için çok önemli bir gıdadır,ceviz gölgesinde çok uyudum,söylenenler tevatür bilimsel değil.
İki yıl önce bir akşam üstü bu aylarda zırr telefon,ben kabakçı Mehmet, Karapürçek’li…
Ovadayım ceviz ağacında oğul var gel al.Hava kararmak üzere gittim oğul cevize günler önce gelmiş,petek örmüş ve çalışıyor.Kovukta falan değil açıkta peteğini örmüş aslanlar gibi ceviz için söylenenlere inat.
Şahitler bugün sağdır,Adaköy kabakçı Mehmet,oğlu ve köy imamı Adem hoca.

Ağaçlarla ilgili söylentiler oldukça fazla, bizim burada ise kestane diken kişi ağaç meyve verdiği gün ölür diye bir inanış vardır. Annem küçüklükten beri kestane dikme isteğime hep karşıdır. Ceviz ağacına ve gölgesine diyeceğim şudur, dedemin evi bir ceviz ağacının dibinde dir ve bu ağaç evden yüksek neredeyse evin çatısından daha büyüktür. Bu evde yaşayan dedem ve anannem köyün en yaşlı kişileridir ve hala zımba gibiler. Birkaç sene sonra torununun torununu görecekler nasipse.

Saygılarımla…

Ceviz ağacıyla ilgili yapılan yanlış.

Ceviz ağacının altında uyunmazmış neden:

Ceviz ağacınınaltı koyu gölgeli olduğundan sürekli nemli kalır.
Yaz günü terli veya kızgın vücutla serin deyip altına girerseniz, bir de yatıp uyursanız şifayı kaparsınız, kendi hatanızı cevize yüklersiniz.

Dağlık veya taşlık alanda toprağa yatsanız bir şey olmaz ama ovalık alanda yatarsanız aynı sonuç olur.

Ceviz diken ölür:
Neden ölsün ki
Ceviz geç meyva veren bir ağaç.
Yaşlı birisi diktiyse Meyvasını görünceye kadar zaten ölecektir.

Keskin kokulu yapraklar genel olarak ilgi çeker, bunlara değişik anlamlar yüklenmek istenir.
Ceviz yaprakları da keskin kokulu olduğundan bunlara sakıncayla bakarız ama petek güvesi için kovana koymayı düşünürüz.

Merhaba arkadaşlar. Bu sene üç tane oğulu ceviz ağacından indirdim. Sadece şunu biliyorumki ceviz yaprakları gündüz karbondioksit salgılar, diğer ağaç yaprakları gibi osijen salgılamaz. Bundan dolayı o söylentiler sanırım.

Benim arılarım 9 dönümlük 80 ağaçlı ceviz bahçesinin içinde ve hiç bir olumsuzluk hissetmedim.

bende gittim bugün ama hiç bir sıkıntı görmedim arı sokması gibi…arılarım gölgede ve gayet sakin çalışıyorlar içlerinde atletle gezebilecek kadar…

Ceviz ağacı ile ilgili bizim yöremizde de benzer söylentiler yapılır.Ben ceviz ağacı altında gece ve gündüz uyudum.Herhangi bir zararını görmedim.Geçen yıl aldığım iki oğul ceviz ağacına konmuştu.

değerli arkadaşlarım ve abilerim benim kolonilerim kendime ait 20 dönümlük cevizliğimin içinde yani tam

göbeğinde ve hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadım.

benim arılarımda çok hırçın önlerindeki bahçede geçen gün annemi anlından sokmuşlar gözün biri kapanmış bugünde beni kaşımdan soktular nedir bu hırcınlık kanola ballarını hasatından beri böyleler

Geçmiş olsun Nihat bey

çok sağolun kadir bey

Sayın nihat:

Tekirdağlısınız “kırçan” diye bir olay bilirmisiniz?

Murat bey;
evet tekirdağ,muratlıdanım bildiğim kadarıyla koyun inek gibi memeli hayvanlarda olan ateş sıtma diye biliyorum neden sordunuz bunu arılarlada bi ilgisimi var bilmediğim

Konuyu hortlatmis olacagim ama…

Ceviz kerestesi, toksik gruptandir. Ceviz talasinin solunmamasi gerekir, yanan ceviz agacinin dumanin da solunmamasi gerekir.