ARILAR RESMEN TAARRUZA GEÇTİ

Ergün Bey merhaba;
Saat 6 da hava güzel rüzgarsızsa ve hava açıksa kontrol yapın.Yoksa fazla kurcalamayın.
Bu forumda bizden ala ustalar varken akıl vermek bize düşmez ama ben oğul gibi zayıf kovanları duman vermeden açıyorum.Hele hele bu günlerde arıların bir sakinliği var maşallah.
Kovanı açınca en kıyıdaki çıtadan başlayarak el demiri ile fazla sarsmadan dikkatlice petekleri ayırıp, çıtanın iki kenarından arıları sıkıştırmadan tutup kaldırın. Çıtaları havaya kaldırırken, kovan duvarına paralel olarak kaldırın ki çıta yanı ile kovan duvarı arasında arılar sıkışıp huzursuzluk çıkmasın.Acemiliğe bağlı olarak kesinlikle
çıtaları iki elle tutun yoksa düşürebilirsiniz.(Bir kere başıma geldi tavsiye etmem)
Sakince ve iki yüzünüde kontrol ederek aynı yönde çıtayı yerine koyun.(Çıtaları çıkardığınız şekilde yerine koyun sakın ters şekilde koymayın). Ayrıca çıtaları iyice yanaştırın.Arada boşluk kalmasın.Çıtaların bitişik nizamına dikkat edin.Çıtaları yanaştırırken arada arı kalmasın,arada arı sıkışırsa arının bağırmasından bütün arılar saldırı pozisyonu alıyor dikkat edin.
Son olarak çıtaların yanaşmasına engel olan propolis tabakaları varsa, onları önce kazıyıp, sonra çıtaları yanaştırın. Selamlar.

Mühim değil Ergün bey, ben zaten anlamıştım. Arkadaş saat 5 te işten çıkıyorum,6 da açsam olurmu diye soruyor. Neden olmasın şimdi artık yaz geldi saat 6 gün ortası gibi. Tabii yağmur ve aşırı rüzgar olmadıktan sonra birde körüğünüzü yakmayı unutmadan. ;D Çerçeveleri yan çıtaların iç tarafına gelecek şekilde ve arıları ezmeden tutabilirsiniz,arı ezildiği zaman iğnesinden arı zehiri akar ve buda arıları coşturur. Buna çok dikkat etmelisiniz:!!! :-\

İlginiz alakanız için Çok teşekkür ederim eksik olmayın tavsiyelerinize uyacağım Saygılar.