Arıcılığa yeni başladım arılarla yeni tanışmaya başladığım içinbeni tanıyorlar mı yoksa daha eski sahibinimi istiyorlar
Hoşgeldiniz.
Babasını tanımaz tanırsalar gidip sahibini sokar bizi niye sattın diye
Siz onları tanımaya anlamaya başlayınca sizi daha çok severler.
Hoşgeldiniz . Bu arılar babasını tanımaz anasını tanır
arılar insanları yüzleri tanırlar ancak sahiplenme duyguları yoktur özgürdürler kafalarına göre takılırlar
Sahibini tanımayan tek hayvandır arı diyebiliriz,yanlış yapıldığında basarlar iğneyi.
Tanısa beni tanırdı be.
rüzgar varsa ,
titreşim çıkarılır
çerçeveyi çarpar
veya
yere düşürürsen.
üstelik korkup, el kol hareketi yaparsan.
bazen maske bile işe yaramıyor…
Bence bal gibi tanıyorlar."İşte bu:ikidebir soğuk sıcak demeden çatımızı bacamızı açıp evimizin içini dumana boğan,olmadı çerçeveyle yavru ,yumurta,ana demeden yerimizden yurdumuzdan iş güç içinde canımızı dişimize takmış didinirken havalara kaldırıp bön bön bakan, bir kısmımızı telef eden , aklına esince bir tanemizin dahi onayını almadan haydi kanolaya,kestaneye olmadı gündöndüye,haydaa çama deyip ordan oraya zorunlu seyahatlere çıkaran;beğenmediği analarımızın kafasını koparan,hatta icrai tekme eyleyen;bütün bu "iyilik"lerinden sonra zar zor topladığımız zahirelerimize Osmanlının tahsildarlarına rahmet okuturcasına el koyan bu zat.Ahanda bu eli ,bu yüzü, bunlar da aşil tendonu ve de aşık kemiği."Diyorlardır."Allahını seven vursun ha,top yekun hücum!Demediklerine şükredelim.Gerçi arada bunu da dedikleri oluyor da ,münferit...
tanışıp kaynaşma fırsatı vermiyorlarki tanısınlar çok önyargılılar hemen savaş açıyolar
Bizim birader sahibini tanımayan hayvana ben bakmam diye hiç gelmez arılığa
Biraderinizin hayat felsefesi mükemmel vallah.
Helal olsun.
Harbiden haklı.
Tanıyanlarına baksa yetecek de o da bize kalıyor
hanımın amcasıda keçi boynuzu yemez 10 gram bal için yarım kg odun kemiremem der
saygıdeger meslektaşlarım biz arıcılığını daha a sındayız hırçınlık konusunun yarısı bizden kaynaklanıyor kovanı açıyoruz yarım saat oyana buyana akdarıyoruz ve başlıyolar bukez saldırmya tanıma konusuna gelince bana bir eski arıcı anlattı arıcının birisi rahmetli olmuş bir kovan arı rahmetliyi mezarlıga kadar üstünde dönerek takip etmiş ve mezarlıktan geriye dönmüş bana biraz garip geldi
alaattin bey 50 koloni arınız varmış siz bir yere gitiğinizde sizi takip ediyorsalar o arıcıyıda
mezara kadar uğurlamışlardır
Arkadaşlar bileniniz mutlaka vardır sivri sinek bazı insanları fazla ısırmaz ben aynı
durumun bal arılarında’da olabileeceğini düşünüyorum ben uzun yıllardır arıcılık yapıyorum
hala eldivesiz çalıştığım pek nadir bir arkadaş var eldiven ve maske kullanmazdı hatta bir
gün başka bir arkadaşla iddiaya girmişler soyunarak arılara bakmak için yanındaki arkadaş
dayanamıyor arıları azdırmak için taşla kovanlara vurmaya başlıyor ama yinede ısırtamıyor.
Kaç günlük ömürleri var zaten yaşadıkları sürece sahiplerini kaç defa görecekler onu da bilmem. tarlada nektar aramaktan, yavruyla uğraşmaktan, yuvayı korumaktan vb. zaten çok fazla görünce de asabı bozuluyor
Sayın Hasan İNAL:
Sivrisinekler her kan grubunu aynı şekilde sokmuyorlar.
Hele bazı kan grublarında insanları hiç sokmuyorlar.
Sivri sineklerin sokmama nedeni kan gurubyla alakalı diye biliyorum. Yanlışta olabilir ama sıfır negatiflere pek yaklaşmıyor galiba. Arılara bir şey diyemem. Beni bazen tanıyor bazen unutuyor keratalar. Arada penisilinsiz bırakmazlar sağolsunlar