Forumda yeniyim.Arıcılığa başlamak üzereyim.Halk eğitim kurslarına gidiyorum biraz temel attıktan sonra tanıdık arıcıların yanında bu yazı geçirip seneye koloni almayı düşünüyorum.(Kabul ediyorum 1 senede öğrenebilecek birşey değil en azından temel atıp kendim tanıdıklarında yardımıyla ilerlerim diye düşünüyorum.)Lafı fazla uzatmadan sorumu sormak istiyorum.Bizim köyde herkes arısına bakım yapıyor bal hasadı v.s hiçbirinde sorun yaşamıyorum rahatsızlık bakımından ancak dayım bir arıya bakmaya başlıyor.Ne dışarı çıkabiliyorum nede camları açık bırakabiliyorum.Deyim yerindeyse köpek gibi kovalıyorlar eve girinceye kadar tabi girene kadarda 1-5 tane ısırıyor.Arının bu kadar saldırmasının sebebi nedir?Diğer komşular bakım yaparken bu sıkıntıyı yaşamıyorum.Eve bir geliyorum saçımın arasından bile arı çıkıyor.
Not:Kovanlarla aramda 150-200 m varken bu sıkıntıyı yaşıyorum.Diğer komşularla daha yakınız onların arıları bu kadar saldırmıyor.
sayın e.cengelcik foruma hoş geldiniz hemen arıyı alın iki kovan başlayın forumu oku usta olursun
hırcın arıya gelince arısından arıcısından cok sebebi var cok
Kan tek etkenli bir yapı değildir
kan grubuyla sivrisinek ilişkisi tek etkenli değil.
Aynı kan grubundan iki ayrı insana sivrisinek yaklaşımı farklı olmaktadır.
Arıların sahibini tanımasına gelince elimde bilimsel bir veri yok ancak
evimizde yaşayan sinekler bizi ne kadar tanıyorsa arılarda o kadar tanır diye düşünüyorum.
Hafta içinde doktorum programında çiçeklerin böceklenmesini önlemek için sarımsak suyu eklememizi tavsiye ediyordu. Hatta Amazon Ormanlarına araştırma yapan görevlilerin on gün boyunca yoğun sarımsak yiyerek vücutlarını ormandaki haşarelerden koruduklarını anlatmıştı. :)))
Kan grubunu bilemem ama köpekler gibi heyecan, panik, stres korku gibi durumları hissediyorlar gibi geliyor.
Mesela maskesiz yaklaşınca maskeli duruma göre daha saldırgan oluyorlar, bence güvenliğimiz olmadığı için bizim stresli olmamız bu duruma sebep oluyor.
Yok yok teşekkür ederim Bekir hocam. Biz ustalarımıza her zaman saygılıyız. Sizler bizim ustalarımızsınız, bize yol göstericisiniz. Bekir abi; sizler olumlu/olumsuz bir sonuç alırsanız bizde ona göre uygulayacağız
Dişi sivri sinek insanları sokup kanlarını emendir. Eğer yanımda hanımım varsa bana hiç dokunmazlar.
Arılar ise hiç adam seçmezler hele ki kızgınlık olayı varsa ok gibi saldırırlar. İlk defa gözlere ve el lere saldıryorlar.
Arıya bakarken körükleme, el uzatma ve duraklamaları uygun zamanda yapınca saldırganlık olmuyor.
Böyle çıplak elle bile bakabilirsiniz.
Eldivenle cesaretli bakıldığı için arının sinirlenmesine bakmadan el atılıyor, acele ediliyor. Sonuç hırçınlık.
Bakım aceleye gelmiyor. Arı sokunca bakım daha da zorlaşıyor, arılıktan kaç, sakinleşince geri dön zaman kaybı çok oluyor.
Ben arıdan zerre kadar korkmuyorum ama bazen sokula sokula canımdan beziyorum. Korkuyla sokmanın alakasına inanmıyorum. Hareketlerimizle sokmanın alakasına inanıyorum.
Gelelim sivrisineğe. Google hocada kimi sokarın cevabı var.
Şüphesis arının iyi çalıştığı günler, akımın ve çiçektozunun bol geldiği zamanlar
daha sakin olduğunu düşünüyorum, bakımdaki sakin ve yavaş haraketlerinde mutlaka farkı var.
Ama ben yinede arıların insanın korkup korkmadığını hissettiklerini düşünüyorum.
Bazen dalıp maske açıkken uzun süre bakım yapıyorum hiç sokmuyorlar.
Sahibini tanımamaları sosyal varlıklar oluşlarındandır, onlarda adam kayırma, imtiyaz geçme gibi
olaylar olmaz neyse odur, dürüstlerdir, benim için bir çok insandan bile dürüst ve değerlilerdir,
asla ihanet etmezler, yalan söylemezler, mükemmel varlıklardır.