Arilarda hircinlik

Arilarim cok hircinlasti sebebi nedir? Önlerindeki otu kazamadim hc böyle yapmazdilar istedgm gibi kazardim zirai ilactan ölen ari cok önlerinde ondanmidir köruksuz actim bikackere omu kat atarken Yanls biseymi yaptimda böyle oldular

Yokluk, hem hırçınlığın hemde petek kesmenin sebebi…

Su anda yokluk cekicek bsey yok kanolalar cicek acali 1hafta oldu baska bi bildiginiz varmi

herkese iyi akşamlar. beyler benim bu yıl acemi arıcı olarak vede bu siteden öğrendiklerime dayanarak mart ayı içerisinde bir sıcak günde ,heyecanla yaptığım kontrolde 9 kolonimin anasını göremesemde günlük veya kapalı yavru olan gözleri gördüm ancak bir tanesinde hiç yavru olmadığını farkettim,keşke o zaman birine katsaydım kurtulduydum. fakat tam emin olamadım.bir hafta sonraki ikinçi kontrolümde bir yığın erkek gözlerini görünce kovanı kaptığım gibi 150 mt uzağa silkeledim eski yerine koyduğum yeni kovana bir miktar arı geldi zaten mevcut iyice azalmış.iki adet temel petek bir adet diğer kovanlardan aldığım günlük yumurtalı peteği koydum ana memesi yapsınlar diyerek.bu gün üçünçü gün bir kontrolediyim ana gözü varmı diye actım kovanı fakat eskisinden daha bir hıcın olmuşlar adamın yakasını hiç bırakmak istemiyorlar ben çift pantolon çizme maske, fakat 60-70 metre ilerde calışan inşaat işçilerini ikişer üçer defa soktular. tabi bu kovandan arı olmaz bu saaten sonra ama ,ana yaptırabilecekmiyim diye merak ediyorum. tecrübeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.saygılarımla

Tabii ki bu kovandan arı olmaz. ‘‘Bakın, nasıl da oldurdum’’ demek için mi uğraşacaksınız? Harcanan emeğe, harcanan zamana ve edinilecek olan tecrübeye değmez… Yok mu getirip (olmazsa götürüp) birleştireceğiniz bir koloni?

O kovan adam olurda benim arida anasizlik gbi bi problemd yokken saldrirmaya bsladi sastim hic böyle degildi

Nihat Bey,
Olmaz, o arı, arı olmaz! :frowning:

Sizin kovanın hırçınlığının sebep ya da sebepleriniyse siz bulacaksınız. Tüm çabalarınıza karşın bulamazsanız, anaarının ‘‘bir dönem için’’ hırçın arılar ürettiğini varsayacaksınız.