ARILARIN SALDIRGANLIĞI

Sayın ÇEÇELİ,

bahsettiğiniz o bitki muhtemelen “Mesin” bitkisidir.
Yaban mersini yüksek asitli toprakları sever.
Bir Rizeli olarak ve yaban mersinini çok seven ve yiyen birisi olarak,
bu konuda hassasım :slight_smile: pek çok attarla da bu konuda tartışmışlığım vardır.

alttaki linkte de hem mersin diye yazıyor hem de yaban mersini diye, ama o bitki mersin.

Mersin bitkisi
http://garova.blogspot.com/2009/11/mersin-bitkisi-yaban-mersini.html

Dağda yetişenine belki yabani mersin bitkisi denebilir ama, yaban mersini (blueberry) alttaki meyvedir.
Yaban mersini

http://img840.imageshack.us/img840/2624/likapakopya.jpg

Çok lezzetlidir. Antioksidan zenginidir. (hatta 1 numaradır.) ve daha önemlisi, şeker hastalığından kaynaklanan kılcal damar tıkanması nedeni ile gözlerde oluşacak körlükleri engeller. Karadeniz sahilinin denize bakan yamaçları ile istanbul’da yetişir.

(Not: Yaban mersini resmi geçen hafta çekilmiştir.)

adiyez uyarınız için teşekkürler,yöresel olarak bazı isimler farklı söylenebiliyor bahsetmiş olduğum ağaç çalı formunda olup akdeniz maki florası içerisindedir buradaki yöresel adı (murt) veya yabani mersin,yaban mersinidir.Litaratürdeki resmi adı Mersin(Myrtoceae)dır.

Siz hiç saldırgan ana gördünüz mü ki, onun kızı olan ana saldırgan olsun. :slight_smile:

Soy anadan geliyor ama saldırgan olanlar işçiler.

Ana ölünce kardeşlerinden birini ana olarak seçmiyorlar mı?

Ben yanlış anlamışım özür dilerim… Ben mevcut ananın kardeşi diyorsunuz sandım bir an…

Ulen bu arıların akrabalık dalgaları ne karışık…

Köyde bakkal işleten arıcı arkadaşa çifleştirme kutuları yapmaya başladık.

Straforları biçtim yapıştırma işini bakkal önünde yapıyoruz.

Meraklı köylü soruyor tabi peşpeşe soruları.

Ne bunlar ?

-Ana arı üretecez bunlarda

Ana arı nasıl oluyor ?

-Normal arılar kendisi yapıyor.

Normal arıları kim yapıyor ?

-Ana arı yapıyor

Hadi yaw dalga geçmeyin :smiley:

Yumurtamı tavuktan tavukmu yumurtadan çıkar muhabbeti.

Bir şekilde ikna ediyoruz.

Sonra nasıl çiftleşiyor bu ana arılar.

Kutunun arka yemleme bölgesini gösterip bak buraya geliyorlar erkek arılarla öbür taraftaki arılar görmesin diye burda çiftleşiyorlar

Haaa vay anasını utanıyorlar he ne mübarek hayvan yaaa.

Bizim kutuları gören bir vatandaş, elini çenesine koyup düşünüp, düşünüp ne dese beklersiniz ?

– Nerden baksan bu kutuların her birinde 50-60 ana vardır :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

Sefer’i de bulaştırdın sonunda…

Harbiden o marketin önünde olmaz be…

Köy meydanı orası…

Bulaştı ama beceremeyecek.

2 hafta önce yaptık 15 transfer.

Ben sadece aktarım yaptım gerisine karışmadım.

Arı sütü lazım dedim gerek yok dedi

Varova ilacı yap dedim bakıcı kovana tamam yaparım dedi yapmamış o halde yapmışız transferi

Transfer sonrası yoğun besleme yap şerbet kek ver dedim bir çay bardağı şerbet vermiş sadece ilk gece o kadar

Kovanda yavrulu çerçeve bırakma dedim bir çerçeve komple yavru doluymuş onu bile görememiş

Bakıcı kovan 8/9 çerçeve saracak kadar mevcutlu olacak dedim 6/7 çerçeveli bir arının tarlacılarını yanındaki kovana verip bakıcı kovanı arılığın başka yerine getirmiş 3/4 çerçeveli arıya meme besletmeye çalışmış.

Transfer yaptıktan 1 hafta sonra açmış anca kovanı nekadar meraklı değilmi ??

2 meme tutmuş bence o bile çok

Niye tutmadı soruyor gelmiş :o

Git bakkalda püskevit sat sen senin işin değil ana üretmek…

Sefer’e söyle benim adıma…

Sineğin yağının kaymağını çıkarma makinam var benim göndereyim ona…