bahsettiğiniz o bitki muhtemelen “Mesin” bitkisidir.
Yaban mersini yüksek asitli toprakları sever.
Bir Rizeli olarak ve yaban mersinini çok seven ve yiyen birisi olarak,
bu konuda hassasım pek çok attarla da bu konuda tartışmışlığım vardır.
alttaki linkte de hem mersin diye yazıyor hem de yaban mersini diye, ama o bitki mersin.
Çok lezzetlidir. Antioksidan zenginidir. (hatta 1 numaradır.) ve daha önemlisi, şeker hastalığından kaynaklanan kılcal damar tıkanması nedeni ile gözlerde oluşacak körlükleri engeller. Karadeniz sahilinin denize bakan yamaçları ile istanbul’da yetişir.
(Not: Yaban mersini resmi geçen hafta çekilmiştir.)
adiyez uyarınız için teşekkürler,yöresel olarak bazı isimler farklı söylenebiliyor bahsetmiş olduğum ağaç çalı formunda olup akdeniz maki florası içerisindedir buradaki yöresel adı (murt) veya yabani mersin,yaban mersinidir.Litaratürdeki resmi adı Mersin(Myrtoceae)dır.
Varova ilacı yap dedim bakıcı kovana tamam yaparım dedi yapmamış o halde yapmışız transferi
Transfer sonrası yoğun besleme yap şerbet kek ver dedim bir çay bardağı şerbet vermiş sadece ilk gece o kadar
Kovanda yavrulu çerçeve bırakma dedim bir çerçeve komple yavru doluymuş onu bile görememiş
Bakıcı kovan 8/9 çerçeve saracak kadar mevcutlu olacak dedim 6/7 çerçeveli bir arının tarlacılarını yanındaki kovana verip bakıcı kovanı arılığın başka yerine getirmiş 3/4 çerçeveli arıya meme besletmeye çalışmış.
Transfer yaptıktan 1 hafta sonra açmış anca kovanı nekadar meraklı değilmi ??
2 meme tutmuş bence o bile çok
Niye tutmadı soruyor gelmiş :o
Git bakkalda püskevit sat sen senin işin değil ana üretmek…