Arılık kurma (rüzgar filesi)

Değerli arkadailar bu sene arılığımın yerini değiştirmek zorunda kaldım.En uygun yeri ararken iş yerime yakın olsun da öğle araları kontrol ederim diye yer bakmaya başladım biyer buldum ama poyrazdan rüzgar alıyor.sizlere sorum şu buraya rüzgar kesici file kursam yeterli olurmu yoksa başka bir yermi bulayım…altaneyif yerler hep uzak yada para istiyorlar burası izinli orman arazisi

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dere kenarındaki sazlıklardan toplayacağın kamışlar ile de çok güzel rüzgar kırıcı yapılabiliyor.
Alternatif olabilir.

Ağaçları eğmemiş se rüzgar problem olmaz.

Kovanların arkası poyraza gelirse daha iyi olur.

Boş katlarlada yapabilirsiniz rüzgar kesmeyi Arılarınız çoksa.

Bilin ki etrafta çok daha güzel yerler vardır bir ara yeniden bakın derim.

Rüzgar kıranların daha çok kovanları korumada kullanılabilecek bir durum olduğunu düşünüyorum.

Arılar uçarak işlerini gördüğünden: rüzgar kıranın yüksekliğini ve boyunu o kadar çok yapılamıyacağına göre ancak kovandan çıkan ve dönen arılara yararı olur.

Peki murat şiddetli rüzgar özellikle kovan iç sıcaklığını düşürmez mi

?

Ağabeyim o kadar genç gösteriyorsunuz ki normal bu durum :slight_smile: :slight_smile:

yanına bey yazmıştım kusura bakmayın verdiğim rahatsızlıktan şimdi farkettim

Sayın a.kilic1001:

Rahatsızlık duymadım ama hitap dikkatimi çekti.

Hata profilinizi tam doldurmamaktan kaynaklanıyor.

Bilgiler olsaydı ben de size kardeşim diye hitap ederdim.

Dediğiniz gibi şiddetli rüzgar kovan iç sıcaklığını düşürür ama kış aylarında salkımı bozmadan az bal tüketimine faydası olur.

Az rüzgar arılıkta nemi azaltır dolayısıyla kovanda da nem oranı düşük olur

Tel çevrili bahçeye ucuz branda çektim bir sene gitmedi kaliteli olan 4 senedir duruyo ama fazla dayanmaz artık koctasta Örgülü sögut dalı var bir buçuk metre yükseklik onlar dayaniyo (pahali) rüzgara fayda oluyomu az kırıyor ama Üstten de estiği için ortu bezini örtmek bile sorun oluyo (sonuç Görseli guzel) fikriniz olsun

Benim Ariligimda da hem rüzgar hemde kirpi Vs. Ariya zarar vereceğini düşündüğüm hayvanların girmemesi için branda li bi tente yaptım

Faydası oldu tavsiye ederim

Maliyet konusuna gelince cadircilarda açılır kapanır sundurma tentesi imal edenlerde çıkma malzemeler oluyor

80 mt uzunluğun da 2.5 mt. Yüksekliğinde parça parça malzemeler buldum (çadır branda si )

Hepsine 250 tl para verdim

Hurdacidanda profil aldım toplam 350 tl de onlara ödedim

Bana 600 tl ye mal oldu kendim jeneratör ve kaynak yardımıyla yerinde montaj yaptım

400 mt karelik bi alanı kapattı aldigim malzeme …
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160818/4f07c0539cd273438642557fc8983529.jpg

Fikir verme açısından resimi yukledim

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok güzel olmuş

Sayın Murat hocam,

sizin yazdığınız şeylere benzer şeyler yazacaktım. Arkadaşımızın tanıtım bilgilerinde pek açıklayıcı bilgi olmayınca nedense içimden yazmak gelmedi.

Kovanın olduğu küçük bir alanı rüzdardan korumakla pek bir sonuç elde edilmiyor.

Arılar yavru uçurma ve kovan temizliğinde biraz rahat ediyorlar.

Korunaklı alanın dışına çıktıklarında asıl sorun baş gösteriyor. Rüzgardan dönememe nektar kuruması gibi…

Brandacıya gittim rüzgar filesi sordum 2 metre yükseklik uçlarını dikip kuş gözü ekliyecekler 32 metre uzunluk 250tl olur dediler ne kadar işe yarar bilemedim…birazda onun için soruyorum